7TP Deprem Erken Uyarı Sistemi Uygulama Olarak Cep Telefonlarında - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

21 Ağustos 2018 Salı

7TP Deprem Erken Uyarı Sistemi Uygulama Olarak Cep Telefonlarında

7TP Deprem Erken Uyarı Sistemi Uygulama Olarak Cep Telefonlarında - Kurgu Gücü

Deprem olacağını bildiren bir uygulama geliştirildi. 7TP Deprem Erken Uyarı Sistemi Uygulaması deprem olacağı zaman yaklaşık 15 ile 20 saniye arasında bir süre kalmışken depremin olacağını bildiriyor. Bu uygulama sayesinde en azından 15-20 saniye de olsa haberimiz olacak ve kendimizi korunaklı bir alana atabileceğiz. Yeditepe Üniversitesindeki Girişim Atölyesi sayesinde bu uygulama geliştirildi. Bu uygulama akıllı telefonlarda da kullanılabilme özelliğine sahip olacak.



7TP Deprem Erken Uyarı Sistemi sayesinde akıllı telefonlarınız aracılığıyla hem saniyeler öncesinden deprem olacağından haberdar olup bu konu da tedbir alma imkanınız olabilirken hem de yakınlarınızın deprem anında tam olarak nerede olduğunu görme imkanına sahip olacaksınız. Tabi bu uygulama içinde yakınlarınızla bir grup kurduysanız o grup içindeki insanları kapsıyor. Muhteşem bir uygulama olduğunu söylemek doğru bir söylem olur sanırım.



Peki deprem uyarı uygulaması ücretli mi ? diye merak edenler içinde bilgi verelim. Telefonlara indirilebilen bu uygulama sayesinde depremin olacağını 15-20 saniye önceden öğrenme şansınız olacak. Bu güzel uygulamanın bir de bir ücreti var. Bu ücret aylık olarak alınacak. Uygulamaya NTV çalışanı Burak Özcan'ın söylemine göre şuan her ay 1.8 TL ödeme yapılmaktadır. Gayet makul bir ücreti olan bu uygulama sayesinde deprem riskine karşı tedbir alma imkanınız olacak. Şimdi şunu da düşünenler olabilir; sanki her gün deprem olacakta bu tür uygulama yapmışlar bir de paralı yapmışlar falan diye... Tabi ki sonuç olarak bu düşüncede bir görüştür ve haklılık payı elbette vardır. Sonuç olarak her ne kadar depremi bildiriyor olsa da kul yapımı olan bir şeyden garanti sonuç vermesini beklemek mantıksız olur. Tabi yine de teknoloji sayesinden bu tür nimetlerden son haddine kadar faydalanmaya çalışılıyor. Bu da gayet işe yarar sonuçlar doğuruyor.

Depremi olacağını bildiren uygulamayı Yeditepe Üniversitesindeki Girişim Atölyesi geliştirdi ve gayet de işe yarayacak gibi bir uygulama olarak duruyor. Deprem uyarı uygulaması sayesinde en azından tedbir almak için 15-20 saniye gibi bir zamanımız olacak. Olacağı varsa her şey olur ama yine de işte bir nebze de olsa önem almaya çalışmak hiçbir şey yapmamaktan daha iyidir. Bu tür uygulamaların olması teknolojimizin de oldukça gelişme gösterdiğini görmemiz için muhteşem örnekler oluyor. Bir de ücretli olmasa daha iyi olacak ama yine de az bir ücrete tabii tutulmuş olması iyi bir şey. Bir de bu uygulamanın yerli üretim olduğunu da söylemek lazım.

Uygulama Ücreti İçin Yapılan Yorumlar


  • '' 1.8 TL vereceğime ölürüm daha iyi ''
  • '' Yatarak nasıl para kazanırım cevabını bulmuş adam '' gibi yorumlar yapılmaktadır.



Bunun dışında NTV de Alper Göknar'ın yaptığı açıklamalarda '' Depremin merkez üssünden etrafa, sesten yaklaşık 20 kat daha hızlı yayılan dalgaları kullanıyoruz. Burada maksadımız, bir deprem olduğu anda depremin merkez üssüne ya da fay hatlarına yakın yerleştirdiğimiz P dalgası sensörleriyle, depremin olduğu bilgisini almak. Bu sayede depremin yıkıcı etkisi kullanıcılara ulaşmadan önce kullanıcıları ulaştırmayı amaçlıyoruz '' ayrıca Alper Göknar uygulamanın avantajları hakkında da ''Eğer bir araba içindeyseniz, dörtlülerinizi yakıp kenara park ederek depremin geçmesini bekleyebilirsiniz. Eğer bir köprüye, viyadüğe ya da tünele giriyorsanız, girmezsiniz. Eğer bir binaya girecekseniz girmeme imkanınız olur. '' diyerek avantajlarından bahsetti.

7TP Deprem Erken Uyarı Sistemi için Google Play'de yapılan yorumlardan bir kaç tanesi
7TP Deprem Erken Uyarı Sistemi Uygulama Olarak Cep Telefonlarında - Kurgu Gücü



7TP Deprem Erken Uyarı Sistemi Mobil uygulaması için Ek Bilgiler
7TP Deprem Erken Uyarı Sistemi Uygulama Olarak Cep Telefonlarında - Kurgu Gücü

2 yorum:

  1. Bu tür uygulamaların paralı olması tamamen para tuzagidir

    YanıtlaSil
  2. Bu tür paralı uygulamalar bence tamamen çıkar amaçlı programdır. Sırf para kazanmak için yaptılar başka bir şey değil

    YanıtlaSil

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..