900 Milyon İnsanın Ölümüne Neden Olabilecek Ölümcül Virüs Salgını - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

3 Ağustos 2018 Cuma

900 Milyon İnsanın Ölümüne Neden Olabilecek Ölümcül Virüs Salgını

900 Milyon İnsanın Ölümüne Neden Olabilecek Ölümcül Virüs Salgını - Kurgu Gücü
900 Milyon İnsanın Ölümüne Neden Olabilecek Ölümcül Virüs Salgını

Amerika'daki bilim adamlarına göre, yeni bir salgın olması durumunda ortalama 900 milyon insanın hayatını kaybedebileceği riski olduğunu bildirdi. İşte bu makalemizde sizlere Clade X salgını hakkında bilgi vereceğiz. Bir tür ölümcül virüsün dünyanın dört bir tarafına yayılması durumunda çok büyük sıkıntılar olabileceğini bilim insanları bildirdi. Bunu duyan insanları ise oldukça bir endişe sarmadı değil. Sonuçta virüsler oldukça bulaşıcı olup ölümcül etkiye sahipler.


İşte 900 Milyon insanın hayatını kaybetme riski olan salgın hakkında detaylar.

Johns Hopkins Üniversitesindeki Amerika Birleşik Devletli araştırmacıların tasarladığı simülasyon sonucunda bir tür ölümcül virüsün dünyanın dört bir yanına yayılması sonucunda neler olabileceğini öğrenmek için tasarladı.



Bu simülasyonda Clade X adına sahip bir hastalığın öksürük yoluyla hızla yayıldığı ve bununla birlikte çok çok kısa bir zaman zarfı içerisinde yaklaşık 150 milyon insanın ölümüne neden olduğu görülmüştür. Amerikalı bilim insanlarına görüşlerine göre, Clade X hastalığının tedavisi bulunmadığı sürece yaklaşık 900 milyon insanın hayatını kaybedebileceği anlamına geldiğini belirtti.

İlginizi Çekebilir = Yapay Zeka Teknoloji Dehası Bir Yöntemin Gelişimi hakkında bilgi almak için konumuzu inceleyebilirsiniz.

Bir de şunu da son olarak ekleyen bilim insanları olası bu virüsün, şiddetli akut solunum yetersizliği sendromu hastalığından daha tehlikeli olmadığını da belirtti.

Peki bu salgın yayılırsa gerçekten bu olabilir mi ? Virüsler bulaşıcı oldukları için gerçek olma ihtimali olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü daha önceleri Tavuk Gribi gibi olaylarında gündeme geldi günlerde oldukça fazla insanın ölümüne neden oldu. Bununla birlikte Domuz Gribi de aynı şekilde geçmiş zamanların oldukça etkili bir ölüm virüsü şeklinde yayıldığı görülmüştü. Tam olarak simülasyonlara ne kadar güvenilir bilinmez ama en yakın zamanda bilim insanlarının bu Clade X salgını için bir antivirüs bulma yönünde çalışmalar devam etmektedir.


Yani bilim insanları durmak bilmiyor ve her konuda gelişimlere devam ediyorlar. Ayrıca bilim insanlarının çalışmaları her konuda gelişiyor demişken, prematüre kuzu büyütmeyi başardıklarını da sizlere bildirmek isteriz. Sitemiz bu bilgi başka kaynaklardan faydalanılarak yazılmış olup kesinlikle konu hakkında doğacak sıkıntılardan kurgücü sorumlu değildir. Başkasını bekleme sen kur gücü ... Kurgu Gücü ile her daim en iyi bilgiyi bulacağınızdan emin olabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..