Türkiye'de En Çok Satan Gazeteler Listesi - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

3 Ağustos 2018 Cuma

Türkiye'de En Çok Satan Gazeteler Listesi

Türkiye'de En Çok Satan Gazeteler Listesi - Kurgu Gücü

Günümüz İnternet ve Teknoloji çağı olunca pek gazete okunduğu da söylenemez bir durum aldı diyebiliriz. Eskiden tüm haberleri gazetelerden öğrenebilirken şimdi ise teknoloji gelişiminin artmasıyla İnternet üzerinden her türlü bilgiye ulaşmak artık mümkün. Fakat İnternet her ne kadar faydalı olsa da bizim bazı alışkanlıklarımızı elimizden alıyor. Örnek konumuz olan gazeteler; gazeteler artık eskisi kadar okunmaz oldu.



Gazete okumak bizim hem okumamızı geliştirmeyi hemde bilgi edinmemizi sağlayan bir şeydir. Tabi yine de gazete okumayı tercih eden insanlar hala var ve aynı şekilde hem gazete okuyup hemde İnternetin nimetlerinden de faydalanan insanlar...

Peki Türkiye'de en çok satan gazeteler dendiğinde rakamlar tam olarak ne kadar oluyor ve hangi gazete en çok satılıyor? İşte konumuzda sizlere en çok satış yapan gazeteler hangileri olduğundan bahsedeceğiz.


1. Sabah Gazetesi
Sabah gazetesi her hafta yüz binlerce gazete satarak listemizde yerini kapıyor. Peki Sabah gazetesi ne kadar satılıyor ? Genel olarak iki yüz bin ile üç yüz elli bin arasında bir rakam kadar satılıyor. Böylelikle Türkiye'de en çok satan gazeteler listemizde yerini alıyor.

2. Sözcü Gazetesi
Sözcü gazetesi de aynı şekilde her hafta 200 bin ile 350 bin arası satılmaktadır. Yani ortalama tirajı oldukça yüksek seviyededir. Sözcü gazetesi de oldukça fazla satılıyor. Bu rakamlar Sözcü gazetesinin Türkiye'de en çok satan gazeteler listemizde yerini alabilmesi için oldukça yeterli oluyor.

3. Hürriyet Gazetesi
Hürriyet gazetesi de boş durmuyor ver en çok satılan gazeteler arasında yerini alıyor. Peki Hürriyet gazetesi ne kadar satılıyor ? Genelde ortalama 200 bin ile 300 bin arasında satışa sahip bir gazete izlenimi veriyor. Bu rakamlarda Türkiye'de en çok satılan gazeteler listemizde yerini alabilmesi için oldukça iyi rakamlar olarak yetiyor.

4. Posta Gazetesi
Posta gazetesi de oldukça satan bir gazete. Haydar Dümen'in de yazılarını paylaştığı Posta gazetesi haftada ortalama 200 bin gazete satışı yapabiliyor. Bazen bir haftada 220 bin tane gazete sattıkları oluyor. Bu rakamlarda Posta gazetesi için Türkiye'de en çok satan gazeteler arasından bir tanesi olabileceğini gösteriyor.

5. HaberTürk Gazetesi
HaberTürk gazetesi haftada ortalama 190 bin gazete satışı yapıyor. Gazetede bulmaca ekleri ve spor sayfaları da bulmak mümkün. Yaptığı yüksek değerli satışlar sayesinde Türkiye'de en çok satan gazeteler dendiğinde akla gelen gazetelerden birisi oluyor.


6. Türkiye Gazetesi
Türkiye gazetesi de oldukça iyi satış yapan gazetelerden bir tanesidir. Haftalık ortalama 130 bin kadar gazete satışı yapıklarını söylemek mümkün. Bu değerler Türkiye gazetesi için yeterli olup, Türkiye'de en çok satan gazeteler listesinde yer alabilme hakkını elde ediyor.

7. Milliyet Gazetesi
Milliyet gazetesi de Türkiye gazetesi gibi haftada ortalama 130 bin civarında satılan gazetelerden bir tanesidir. Bu rakamlar kimi zaman 120 binlere kadar düşse de Türkiye'de en çok satan gazeteler arasında olmaması için bir engel değildir.

8. Takvim Gazetesi
Takvim gazetesi haftalık ortalama 120 bine yakın sayıda gazete satışı yapabilmektedir. Kaliteli bilgiler sunan Takvim gazetesi de Türkiye'de en çok satan gazeteler diyince listede yer alabilecek gazetelerden biri olduğunu göstermiş oldu.

9. Pas Fotomaç Gazetesi
Pas Fotomaç gazetesi spor haberlerini en iyi şekilde bizlere sunuyor. Haftalık ortalama 115 bine yakın sayıda gazete satışı yapıyor. Böylelikle Türkiye'de en çok satan gazeteler arasında yerini alıyor.

10. Yeni Şafak Gazetesi
Ortalama 110 bine yakın satış yapan Yeni Şafak gazetesi de Türkiye'de en çok satan gazeteler arasında yerini almaya hak kazanıyor.


11. Güneş Gazetesi
Güneş gazetesi de yaklaşık olarak her hafta 105 bine yakın gazete satışı yapıyor. Yaptıkları bu satış dişe dokunur bir rakam olmakla beraber Türkiye'de en çok satan gazeteler arasında yerini alması içi yeterli bir sonuç oluyor.

12. Akşam Gazetesi
Akşam gazetesi de aynı şekilde ortalama 105 bine yakın sayıda satan gazetelerden biridir. Gazetenin yaptığı bu satışlar sayesinde Türkiye'de en çok satan gazeteler arasında yerini alıyor.

13. Star Gazetesi
Ortalama 103 bin kadar satış yapan Star gazetesi de bu rakamlar sayesinde Türkiye'de en çok satan gazeteler arasında yerini alıyor.

14. Vatan Gazetesi
Vatan gazetesi de ortalama 101 bine civarında satışlar yaparak Türkiye'de en çok satan gazeteler arasında listemizdeki yerini alıyor.



100 bin altında satış yapan gazeteler

Fanatik - Ortalama 90 bin
Korkusuz - Ortalama 60 Bin
Diriliş Postası - Ortalama 55 Bin
Yeni Asır - Ortalama 55 Bin
Karar - Ortalama 53 Bin
Yeni Çağ - 50 bin
Yeni Birlik - Ortalama 50 Bin
Milat Gazetesi - Ortalama 50 Bin
Harbi Gazetesi - Ortalama 50 Bin
Aydınlık Gazetesi - Ortalama 50 Bin
Cumhuriyet Gazetesi - Ortalama 40 Bin
Milli Gazete - Ortalama 27 Bin

Doğru Haber Gazetesi - Ortalama 26 Bin
Yeni Mesaj Gazetesi - Ortalama 12 Bin
Yeni Asya Gazetesi - Ortalama 11 Bin
İstiklal Gazetesi - Ortalama 10 Bin
Günboyu Gazetesi - Ortalama 10 Bin
Dokuz Sütun Gazetesi - Ortalama 10 Bin
Yeni Söz Gazetesi - Ortalama 10 Bin
Şok Gazetesi - Ortalama 10 Bin
Açık Mert Korkusu ( AMK ) Gazetesi - Ortalama 9 Bin
Daily Sabah Gazetesi - Ortalama - 9 Bin
Birgün Gazetesi - Ortalama 8 Bin
Hürriyet Daily News Gazetesi - Ortalama 6 Bin
Evrensel Gazetesi - Ortalama 5 Bin
Yurt Gazetesi - Ortalama 4,5 Bin
En son olarak ise Türkiye'de en az satan gazete olarak Ortadoğu Gazetesi - Ortalama 3,5 Bin olarak listemizde yerini alıyor.

İlginizi Çekebilir
1- Transfere En Çok Para Harcayan Takımlar: Dünya Top 10
2- Dünyanın En Çok Ziyaret Edilen Web Siteleri: Top 50
3- Mükemmellik - The Perfection Konusu: 2019 Netflix Gerilim Korku Filmi

Siz değerli kurgücü takipçileri. Bugün sizlere en çok satan gazeteler hangileri olduğunu detaylı bir şekilde sunduk. Bu tarz şeyler merak ediliyor. Bizi takipte kalarak daha farklı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..