Bedelli Askerlik Yapacaklara Müjde! 21 Gün Şartı Kalkabilir - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

10 Ağustos 2019 Cumartesi

Bedelli Askerlik Yapacaklara Müjde! 21 Gün Şartı Kalkabilir

Bedelli Askerlik Yapacaklara Müjde! 21 Gün Şartı Kalkabilir - Kurgu Gücü

Son günlerde gündemde olan bedelli askerlik yapacak kişilerin 21 günü fazla bulması üzerine bedelli askerlik 21 gün şartı kalkacak mı ? sorusu oldukça merak ediliyor. Akar, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin bedelli askerlik süresi hakkında sordukları soruya '' Buradaki ihtiyaçlar, sorunlar çerçevesinde konu sürekli tartışılmakta, görüşülmekte. Dolayısıyla en uygun neyse komisyondaki çalışmalarla karar verilecek '' diyerek bedelli askerliğin süresinin değişebileceğini söylemiştir.





Sosyal medya diğer tüm alanlarda bedelli askerliğin 21 günden daha az yapılması için kampanya ve imzalar toplanıyor. Bedelli askerlik yapacakların yurt dışındaki vatandaşların verdiği 2000 Euro ile uzaktan eğitim aldıkları için Türkiye'de yaşayan vatandaşlarında aynı şekilde yurt dışındaki vatandaşlar gibi uzaktan eğitim alınmasını istiyorlar. Peki bedelli askerlik için 21 günlük zorunlu eğitim değişecek mi ? diye merak edenler için, daha önce 28 gün olan zorunlu eğitimin fazla tepki görmesi ve bu süreyi bedelli askerlik yapacak kişilerin fazla bulması üzerine 21 gün zorunlu eğitim yapılması uygun görülmüştü. İşte yine bu tepki ve zamanın fazla bulunması üzerine yine bir değerlendirilme altına alınabileceği söz konusudur. Net olarak belli olmasa da ilerleyen zamanlarda netlik kazanması beklenmektedir. Şuan da sadece konuşulmakta olan bu durum için net bir durum söz konusu değildir.



En son AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş bir açıklama yaparak şuanda 21 günlük askerliğin süresinde yeni bir değişiklik söz konusu değildir dese de tepkilerin artması sonucunda bir değişikliği gidilebilir. Şuan bir sitede yapılan bedelli askerlikte 21 günlük zorunlu eğitim kaldırılsın adı altında yapılan kampanyayı toplamda 21.248 kişi imzalamış durumda. Böyle giderse ilerleyen zamanlarda daha fazla artması söz konusu. Bu şekilde artmaya devam ederse muhtemelen ilgili makamlarında 21 günlük süreyi bir kısmını daha düşürebileceği anlamına geliyor demektir.

İlginizi Çekebilir = ŞOK! Dolar 10 TL Olacak Söylentileri Gündemde Bomba Etkisi Yarattı

Kimler bedelli askerlikten yararlanabilir ? Bedelli askerlikten 31 Aralık 1993 doğumlu olan ve daha önceki tarihlerde olan kişiler bedelli askerlikten yararlanabilecekler. Peki kimler 21 günlük bedelli askerlikten muaf tutulacak ? 21 günlük bedelli askerlikten yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlar 2 bin euro ödeyip 21 gün askerlikten muaf tutulacak ve silah altına alınmayıp uzaktan eğitim alacaklar. Uzaktan eğitimin nasıl olacağı konusunda ise herhangi bir detay belli değildir. Türkiye'de ise bedelli askerlik kapsamında olup ve herhangi bir engelli olmayanlar 21 gün askerlik yapmaları kesin bir sonuçtur. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş'un açıklamasına göre bedelli askerlik yapacak kişilerin işten ücretsiz izin alma ve askerlik bitiminde tekrar işlerine geri dönme garantisi verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın açıklamasına göre '' Bedelli askerlik 21 günün altına inmeyecek '' demiştir.


İlginizi Çekebilecek Benzer Konular
1- Bedelli Askerlik Yaş ve Ücretleri Açıklanınca Binlerce Kişi Başvurdu
2- MSB Bedelli Askerlik Başvuru Kılavuzunu Resmi Olarak Yayımladı
3- Askerlikte Rütbe ve Görevleri Nelerdir
4- Dolar ve Euro Döviz Kurları Hızla Yükselmeye Devam Ediyor
5- Ekonomi Gündemi Asgari Ücret Ne Kadar 2018

2 yorum:

  1. Hulusi Akar olabilir dediyse ilerleyen zaman içinde gündeme gelebilir bence bu konu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan değişiklik olmayacak demiş, bence zor ihtimal

      Sil

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..