Blogger Yayın Ayarlarıyla Konuları Artık SEO Uyumlu Yapmak Daha Kolay - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

6 Ağustos 2019 Salı

Blogger Yayın Ayarlarıyla Konuları Artık SEO Uyumlu Yapmak Daha Kolay

Blogger Yayın Ayarlarıyla Konuları Artık SEO Uyumlu Yapmak Daha Kolay - Kurgu Gücü
Blogger Yayın Ayarlarıyla Konuları Artık SEO Uyumlu Yapmak Daha Kolay
Blogger yayın ayarlarıyla konuları SEO uyumlu yapmak daha kolay, çünkü gelişen teknoloji sistemleri sayesinde blogger SEO uyumunu kendi ayarlıyor. Öncelikle sizlere SEO uyumunu sağlayan yayınlarınızı paylaştığınız alanın hemen sağ tarafında bulunan '' Yayın Ayarları '' altında bulunan alandan bahsedelim. Blogger Yayın ayarları sayesinde yayınlarınız SEO uyumlu olacak..

Öncelikle blogger.com a giriş yapın. Ardından hangi blog da SEO uyumu sağlayacaksanız o bloga girin. Ardından sol tarafta bulanan menüden '' Kayıtlar '' seçeneğine tıklayın ve '' Yeni Yayın '' butonuna tıkayın. Evet böylelikle şimdi yeni yayın hazırlamak için gerekenleri yaptık. Daha sonra ne ile alakalı konu yazmak istiyorsanız konunuzu adım adım anlatarak yazık. Özellikle konunuz içinde anahtar kelimeler yazmayı unutmayın. Makale İçinde Anahtar Kelime Kullanmak Sitenizin Üst Sıralara Çıkmasında %100 Rol Oynuyor konumuzu inceleyerek bilgi alabilirsiniz. Bütün her şey tamam yazımızı anahtar kelimeleriyle birlikte en iyi şekilde yazdık. Sıra geldi blogger yayın ayarları hakkında detaylı bilgiler sunalım.


Blogger Yayın Ayarlarıyla Konuları Artık SEO Uyumlu Yapmak Daha Kolay - Etiketler - Kurgu Gücü
Yayın ayarları kısmının altında yer alan '' Etiketler '' seçeneği sizin yazdığınız konuların ne ile alakalı etikete sahip olması gerektiğini gösteriyor. Konunuzu anlatan etiketler yazmanız, konunuz için oldukça önemlidir. Etiketlerinizi blogger da toplam kelime karakter sayısının 200 olduğunu unutmadan etiketlerinizi girebilirsiniz.


Blogger Yayın Ayarlarıyla Konuları Artık SEO Uyumlu Yapmak Daha Kolay - Program Yap - Kurgu Gücü
Diğer bir ayar ise '' Program Yap '' ayarı oluyor. Peki blogger program yap ne işe yarıyor diye soracak olursanız, yayınınızı ister hemen otomatik olarak yayımlayabilir ya da yayınınızın belirlediğiniz bir tarih ve saatte yayınlanması için program yapabilirsiniz. Örnek 06.08.2018 tarihinde yazdığınız yayınınızı 10.08.2018 tarihinde yayımlamasını istiyorsunuz. Program yap kısmından hemen o tarihi işaretleyip, yayınla seçeneğine basarak konunuzu o tarihte yayımlamaya programlamış olursunuz. Bloger otomatik olarak belirlediğiniz tarihte yayınınızı paylaşır.





Blogger Yayın Ayarlarıyla Konuları Artık SEO Uyumlu Yapmak Daha Kolay - Bağlantılar - Kurgu Gücü
Sıra geldi başlık bağlantınızın, otomatik olarak mı yoksa kendi belirlediğiniz şekilde olup olmayacağına. Yayın ayarları kısmında 3. sırada yer alan '' Bağlantılar '' kısmında blogger başlığınız için en iyi tercihi belirleyerek otomatik bağlantı oluşturur. Fakat bloggerın oluşturduğu bağlantıyı değil de kendi bağlantınızı oluşturmak istiyorsanız işte bu bölümde onu gerçekleştirebilirsiniz.


Blogger Yayın Ayarlarıyla Konuları Artık SEO Uyumlu Yapmak Daha Kolay - Konum - Kurgu Gücü
Pek önemli olmayan 4. sıradaki ayar ise '' Konum '' ayarı oluyor. Yapsanız da olur yapmasınız da fakat konum belirtmek isteyenlerin kullanabileceği bir bölümdür. Aslında konum belirterek o konumdaki kişilerin ulaşması adına da olanak sağlayabilirsiniz.




Blogger Yayın Ayarlarıyla Konuları Artık SEO Uyumlu Yapmak Daha Kolay - Arama Açıklaması - Kurgu Gücü
Blogger otomatik olarak oluştursa da '' Arama Açıklaması '' alanını kendi istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Bunu kendinizin ayarlaması daha iyi bir özellik olur. Konunuz ile alakalı kısa bir açıklama yazın. Yaklaşık 140 ile 165 kelime karakter yazarsanız sizin için daha SEO uyumu sağlayacaktır. Blogger genelde konunuzun ilk cümlesini arama açıklaması olarak göstermektedir.


Blogger Yayın Ayarlarıyla Konuları Artık SEO Uyumlu Yapmak Daha Kolay - Kurgu Gücü
Yayın ayarları bölümün 6. sırasında '' Seçenekler '' ayarı bulunuyor. Blogger sizin için her ne kadar ayar yapıyor olsa da siz kendi istediğiniz şekilde bu alanda değişiklik yapabilirsiniz.




Blogger Yayın Ayarlarıyla Konuları Artık SEO Uyumlu Yapmak Daha Kolay - Özel Robot Etiketleri - Kurgu Gücü
Blogger Yayın ayarları kısmının son aşaması olan '' Özel Robot Etiketleri '' alanı için zaten Adım Adım Özel Robot Başlık Etiketleri Nasıl Düzenlenir 2018 Güncel Anlatım konumuzda genel olarak nasıl açıldığı hakkında bilgi vermiştik. Siz isterseniz aynı şekilde bırakabilir ya da konunuza özel olarak değişiklik yapabilirsiniz. NOT olarak bu ayarları yanlış yapmanız sonucunda konunuz görünmeyebilir, dikkatli kullanın.

Bu ve bunun gibi daha fazla konuda bilgi almak için için kurgücü.com sitemizin diğer konularına da göz atmayı unutmayın. Ayrıca facebook, twitter, youtube ve instagram gibi sosyal medya aracılığıyla da bizi takip ederek daha hızlı bilgiler elde edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..