Dinozorlar Evreninde Yaşayan Canlılar ve Dinozor Neslinin Tükenişi - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

4 Ağustos 2018 Cumartesi

Dinozorlar Evreninde Yaşayan Canlılar ve Dinozor Neslinin Tükenişi

Dinozorlar Evreninde Yaşayan Canlılar ve Dinozor Neslinin Tükenişi - Kurgu Gücü

İşte sizlere dinozorlar evreni yaratacağımız bu konuda, dinozorlar hakkında kısa bilgi arayanlar için değilde aslında en detaylı olarak dinozorlar hakkında bilgi sunmaya çalışacağız. Dinozor nesli tarihler öncesinde yok olup gitti. Zaten günümüzde o büyük dev yaratıkların yaşadığını düşünürsek sıkıntılı durumlar olabilirdi. Yine de neslinin yok olmayıp yaşamasını isterdim. Sonuçta filmlerde izlediğim bilim kurgu ile değil de gerçeklerini görebilmek oldukça muhteşem olabilirdi.




Daha önce izlediğim Jurrasic World filminde gösterilen dinozorlar belki de gerçeği yansıtan şeylerden oluşuyor sadece konuyu biraz daha bilim kurgu evrenine çekmişler diyebiliriz. Konumuz içerisinde sizlere ayrıca araştırmalarımız sonucunda dinozorlar hakkında ilginç bilgiler de sunmaya çalışacağız. Şimdi soruların sorulardan bir tanesi olan dinozor nesli tükendi mi ? sorusuna cevap verecek olursak; tabi ki artık yaşayan bir dinozor bulunmamaktadır ve neslinin tarihler öncesinde tükendiğini söylemek mümkün olacaktır.



Peki dinozor neslinden kalan hayvanlar hala günümüzde mevcut mu ? diye soracak olursanız; dinozor neslinden günümüzde yaşayan bir hayvan bulunmamaktadır. Fakat dinozorlarla yaşayan hayvanlardan günümüzde yaşayan kuşlar, yılanlar, kertenkele türleri ve timsahlar bulunmaktadır. Günümüzde tam tamına yirmi üç farklı timsah türü var ve neredeyse iki yüz kırk milyon senedir bizlerle beraber yaşamaktadırlar.

Doğada Nadir Bulunup Nesli Tükenmek Üzere Olan Hayvanlar konusunun ilginizi çekebileceğini düşünüyoruz.

Dinozor nesli neden tükeniyor diye oldukça çok merak edenler var. Neden tükeniyor demek aslında doğru olmaz çünkü dinozor nesli tükendi. Ayrıca dinozor nesli neden tükendi diye sorularının da çok sorulduğunu araştırmalarımız sonucunda gördük. Bu sorulara cevap olarak şunu söyleyebiliriz; Söylenilene göre dinozor neslinin tükenmesine neden olay güçlü bir çarpışmanın olmasıymış. Dünyaya çarpan dev bir asteroid yüzünden o dönemde yaşayan canlıların %70'inin neslinin tükendiği belirtilmektedir.

Şimdi sizlere kaç tür dinozor vardır konusundan biraz bahsedelim. Öncelikler dinozor türleri ve isimlerini sizlere sunalım. Ardından da hemen dinozor türleri ve özelliklerini sunalım.



Adlandırma kuralları ve terminoloji Uluslararası Zoolojik Adlandırma Kodu içerisinde kurallar şeklinde belirlenmektedir. Bu kurallar içinde kullanılan teknik terimleri sıralayacak olursak şu şekilde olacaktır. Genç sinonim, Nomen nudum, Nomen dubium, Nomen oblitum ve Başka şekilde kullanılan isim şeklindedir. Şimdi gelin sizleri bu teknik kuralların detaylarını anlatalım.

Dinozorlar Evreninde Yaşayan Canlılar ve Dinozor Neslinin Tükenişi - Kurgu Gücü

Dünyanın En Tehlikeli ve Büyük 10 Zehirli Örümceği hakkında bilgi edinmek isteyebileceğinizi düşünüyoruz.

Dinozorlar Evreninde Yaşayan Canlılar ve Dinozor Neslinin Tükenişi - Kurgu Gücü
Dinozorlar Evreninde Yaşayan Canlılar ve Dinozor Neslinin Tükenişi - Kurgu Gücü

Dinozorlar Evreninde Yaşayan Canlılar ve Dinozor Neslinin Tükenişi - Kurgu Gücü

Dinozorlar Evreninde Yaşayan Canlılar ve Dinozor Neslinin Tükenişi - Kurgu Gücü

Dinozorlar Evreninde Yaşayan Canlılar ve Dinozor Neslinin Tükenişi - Kurgu Gücü




Dinozorlar nasıl besleniyorlardı ? sorusuna cevaben; Dinozorların
bazıları otçul, bazıları ise etçil olarak besleniyorlardı. Fakat nadir de olsa hem et hem de otla beslenen yanı hepçil dinozorlar da bulunmaktadır. Dinozorların ne ile beslendiklerini öğrenmek için diş ve çene yapılarına bakılmaktadır. Etçil dinozorlar o zamanda yaşayan kaplumbağa, kertenkele ve ilkel memeli hayvanlarla besleniyorlardı. Bazı dinozorlar leş yiyerek ve başka dinozorları avlayarak da besleniyorlardı. Otçul dinozorlar ise eğrelti, atkuyruğu otları, yosun, ginko yaprakları ve iğne yapraklı ağaçların yapraklarını yiyerek beslenmekteydiler. Günümüzde 150 milyon yıl önce dinozorlar yer küre üzerinde en geniş hayvan topluluğu olsa da günümüzde 65 ile 80 milyon yılları arasında nesilleri çok çabuk bir şekilde tükendi.

En Uzun Yaşayan 10 Hayvan hangileri diyorsanız konumuzu inceleyebilirsiniz.

Peki Dinozorlar hangi tarihte yaşadı ? diye merak edenler içinde kısaca bilgiler sunalım. Günümüzden yaklaşık 230 ile 250 yılları arasında Triyas Devrinde yeryüzü henüz daha dev bir tek kıta şeklindeydi. Dev bir okyanus olan PanthalassaPangea adına sahip olan bu dev kıtayı çevrelemişti. Daha ana kıta dev bir çöl şeklindedir. Tropikal ormanların bulunduğu bir zamandır. Daha kutuplarda buzullar bile oluşmamıştır. Devrin tüm kıtalarını istila edecek olan dinozorlar o zamanlar daha gelişim aşamasındaydılar. 230 yıl öncesine kadar ilk dinozor ne çok çeşitli ne de çok iri bir yapıya sahipti. Yeni yaşam koşullarına uymaya çalışan dinozorlar kısa zaman içerisinde farklılaşmaya başladı. Yaklaşık 215 yıl önce hemen hemen her yerde dinozor fosillerine rastlandığı bilinmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..