Dolar Güne Sert Düşüşle Başladı ve Yeraltına Çekilmeye Karar Verdi - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

16 Ağustos 2019 Cuma

Dolar Güne Sert Düşüşle Başladı ve Yeraltına Çekilmeye Karar Verdi

Dolar Güne Sert Düşüşle Başladı ve Yeraltına Çekilmeye Karar Verdi - Kurgu Gücü

Dolar sert bir çıkışla 7 TL ye kadar çıkmasının ardından, tepkilerin artmasıyla birlikte güne sert bir düşüşle başladı. Peki 16 Ağustos 2018 dolar ne kadar? ABD'nin yaşattığı ekonomik kriz sert bir şekilde diplere çöküyor. Geçtiğimiz günlerde 1 Dolar tam tamına  7 TL ye kadar çıkmışken güne sert bir düşüşle başladı. İşte detaylar...



Sosyal medya dahil tüm dünyada dolar krizi çalkalanıyordu. Doların 10 TL ye kadar yükseleceğini iddia edenler muhtemelen iddia ettikleriyle kaldı. Çünkü dolar güne sert düşüşlerle başladı. Çoğumuz gündemi iyi takip ettiğimiz için, zaten takip etmesekte doların yükselişi ekonomiyi çökerttiği için çoğu kişi kulaktan dolma da olsa bu konu hakkında ufak tefek şeyler duymuştur. Yaşanan ekonomik krizin ardından gösterilen tepkiler yani dünyaca gösterilen tepkiler işe yaramış gibi görünüyor. Bu sebeple anlaşılan dolar yeraltına çekilmeye karar verdi demekte doğru bir tabir olacağa benziyor.



Katardan gelen 15 Milyar Dolarlık Yatırım

Kurdaki hareketliliğe doğrudan etki eden durumlardan bir tanesi de Brunson'ın tutukluluk haline itirazı ile hafif yukarı yönlü hareket Katar ülkesinden gelmiş olan 15 milyar dolarlık doğrudan yatırım ile birlikte tam tersine döndü. Katar'ın Türkiye'ye yapacağı 15 milyar dolarlık yatırım ile döviz borsası moral bulmuş oldu.

İlginizi Çekebilir = Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan iPhone'a Ambargo Geldi

Twitterda yapılan açıklamada; '' Katar, Türkiye'ye 15 milyar dolarlık doğrudan yatırım yapacak. Türk ekonomisinin temelleri sağlamdır ve Türkiye bu süreçten güçlenerek çıkacaktır '' diye twit atılmıştır.
Dolar Güne Sert Düşüşle Başladı ve Yeraltına Çekilmeye Karar Verdi - Kurgu Gücü


Brunson'ın tutukluluğuna itirazla kurdaki hafif yukarı yönlü hareket Katar'dan gelen 15 milyar dolarlık doğrudan yatırımla terse döndü.


Bakan Berat Albayrak'ın Citi Bank, Deutsche Bank ve HSBC koordinasyonunda yabancı yatırımcılara yapılacak olan zirve piyasanın merakla beklediği bir durum halini aldı.

İlginizi Çekebilir = Devletin Mevduatlara El Koyma Söz Konusu Olabilir Mi ?

Peki bugün dolar ne kadar ? diye merak edenler için 1 dolar bugün 5,76535025 Türk Lirası olarak döviz borsasında yer alıyor. Bazı sorulan sorulandan bir tanesi de 100 dolar ne kadar sorusu oluyor. Şuan ki güncel döviz kuru ile 576 Türk Lirası civarında bir rakam yaptığını söylemek mümkün olacaktır.


BDDK, swap işlemlerini özsermayenin %50 si olarak sınırlandırmıştı. Bunun ardından bu oranı %25 e kadar çekti.Serbest piyasa dinamiklerine bağlı kalınacağını bildiren Bakan Albayrak, gerekli tüm araçların kullanılmasını söylemesi üzerine Merkez bankasının likidite sağlayan döviz ve Türk Lirası hamleleriyle ekonomi piyasalarının biraz da olsa rahatlamasında katkı sağlamış oldu.


Bilmeyenler için SWAP nedir ? konusunu kısaca anlatalım. Swap, kısa anlamıyla sizlere takas yapma anlamına geldiğini söyleyebilirim. Şu şekilde oluyor; Türkiye'de döviz almak isteyenlerin kısaca Türk Lirası borçlanarak bunu gerçekleştirmesini sağlayan bir bankacılık işlemi olarak bilinmektedir. Yani bu doların artış sürecinde dolara yatırım yapacak olanların Türk Lirası borçlanarak dolar almasını sağlayacak bir işlem olup, Türk Lirasının değeri kaybolmamış olacaktır.

İlginizi Çekebilir = TÜRKİYE'de En Çok Satılan israil ve abd Malları | Yerli Üretim Zamanı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..