Blogger Kalıcı Bağlantı Ayarları Yapacaklara Önemli 3 Nokta - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

16 Ağustos 2019 Cuma

Blogger Kalıcı Bağlantı Ayarları Yapacaklara Önemli 3 Nokta

Blogger Kalıcı Bağlantı Ayarları Yapacaklara Önemli 3 Nokta - Kurgu Gücü
Blogger Kalıcı Bağlantı Ayarları Yapacaklara Önemli 3 Nokta
Blogger kalıcı bağlantı ayarları bir makale için oldukça önem arz eden noktalardan bir tanesidir. Blogger, oluşturduğunuz makalelerin adreslerini yani linklerini otomatik bağlantı olarak kendi oluşturuyor fakat bu pek sağlıklı olmuyor. Neden mi? İşte blogger kalıcı bağlantı hakkında tüm detaylar sizler için konumuzda yer alacak.



Bildiğiniz üzere blogspot daha doğrusu blogger üzerinden açtığınız bloglarınızda oluşturduğunuz makalelerin bağlantılarını blogger otomatik olarak oluşturuyor. Tabi otomatik oluştururken pekte istenilen düzeye ulaşılamıyor. Bu nedenler bloggerın otomatik bağlantı oluşturması yerine siz blogger kalıcı bağlantı ayarları yapmanız daha sağlıklı olacaktır. Nasıl mı? Bu yazdığımız konu üzerinden örnek verecek olursak, blogger otomatik bağlantıları oluştururken başlığınıza göre oluşturuyor fakat işin içine bazı karakterler girince bazı hatalar olabiliyor. Şimdi bu konuda konu başlığımız "Blogger Kalıcı Bağlantı Ayarları Yapacaklara Önemli 3 Nokta" şeklinde ve blogger otomatik bağlantı oluşturduğunda bağlantı şekli "blogger-kalc-baglant-ayarlar-yapacaklara.html" oluyor.



İşte bu noktada dikkat çeken durum kalıcı, bağlantı ve ayarları kelimelerindeki harf eksiklikleri oluyor. Bu eksiklikler bağlantınızda anlamsız kelimelerin oluşmasını bu nedenle de arama motorlarının bu linkte bir şey bulamamasına neden oluyor. İşte bu nedenle blogger kalıcı bağlantı ayarları mutlaka kendiniz tarafından yapılmalıdır. Peki blogger kalıcı bağlantı nasıl yapılır? Elbette bunu yapmak çok basit.


  • İlk olarak blogger panelinize giriş yapın.
  • Ardından "Yeni Yayın" seçeneğine tıklayın.
  • Yazmak istediğiniz makalenizin başlığını ve içeriğini yazın.
  • Hemen makalenizi yazdığınız sayfanın sağ tarafında bulunan "Bağlantılar" seçeneğine tıklayın.
  • Karşınıza seçebileceğiniz "Otomatik Kalıcı Bağlantı" ve "Özel Kalıcı Bağlantı" şeklinde iki seçenek çıkacak. Burada otomatik kalıcı bağlantı seçeneğini seçerseniz blogger kalıcı bağlantı ayarları konusunda kendi işlem gerçekleştirir. Diğer seçenek olan özel kalıcı bağlantı seçeneğini seçerseniz, sizin elle otomatik olarak oluşturmanız gerekir ve bu daha sağlıklı seçenektir.



Otomatik kalıcı bağlantı seçeneğinde blogger kendi oluşturuyor demiştik. Yani yukarıda da belirttiğimiz üzere bazı karakterleri kaldırıp anlamsız kelimelerden oluşan bir bağlantı oluşturabiliyordu. Özel kalıcı bağlantı seçeneği ile ise siz başlığınıza göre bağlantınızı ayarlayabiliyorsunuz. Nasıl mı? Yine konumuz üzerinden örnek ile ilerleyecek olursak, başlığımız "Blogger Kalıcı Bağlantı Ayarları Yapacaklara Önemli 3 Nokta" şeklinde biz özel kalıcı bağlantı oluşturmak için başlığımızı "blogger-kalici-bağlanti-ayarlari-yapacaklara-onemli-3-nokta" şeklinde ayarlıyoruz. Bu sayede hem karakter boşluğu yaratmıyoruz hem de google gibi arama motorlarının işini kolaylaştırıp konu hakkında bağlantımız üzerinden daha iyi bilgi almasını sağlıyoruz.



Tabi burada önemli nokta şu ki başlığın link karakter sayısı domainde dahil olmak şartıyla 70 civarından olmalıdır. Daha fazlası gereksiz olacaktır. Bu nedenle makalenizde odaklandığınız anahtar kelimenin blogger kalıcı bağlantı ayarları yaparken mutlaka olmasına dikkat edin. Anahtar kelime link yapısı içinde olması şarttır. Bunun beraberinde link bağlantısını yaparken (-) işaretini her kelimeden sonra kullanmaya da özen gösterin.

Blogger kalıcı bağlantı ayarları hakkında bilgi verdik. Bu sadece blogger için değil diğer tüm sitelerin bağlantı linkleri için oldukça önemlidir. Umarım faydalı bir yazı olmuştur. Fikir ve görüşlerinizi konumuz altında yorum olarak belirtebilirsiniz. Tamam artık bu konu hakkında bilgi aldım ama yazı ortasına reklam eklemek istiyorum diyorsanız "Blogger Yazı Ortasına Adsense Reklamı Eklemenin Kolay Yolu" adlı makalemizi inceleyebilirsiniz.

2 yorum:

  1. Blogger kalıcı bağlantı ayarları nasıl yapılacağını bilmiyordum abi çok Sağol işime çok yaradı

    YanıtlaSil
  2. Helalin var çok iyi anlatmışsın

    YanıtlaSil

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..