SEO Link Yapısı Nasıl Olmalıdır? Nelere Dikkat Etmeliyiz? |
SEO link yapısı aslında tam bir kurgu isteyen temel bir öğe diyebiliriz. Yani kurgunuz bu yapı için oldukça önemlidir. Olay şudur ki, google gibi arama motorlarının işini kolaylaştırmak için adeta kendinizi google'ın yerine koymalısınız. Şimdi sizlere şu şekilde örnek verelim, bir oda var ve bu oda da herşey karmakarışık, aradığınız hiçbir şeyi bulamıyorsunuz. Diğer başka bir oda var ve bu oda oldukça düzenli ve tertipli. Çoraplar belli yerde kıyafetler belli bir yerde. Siz olsanız hangi oda tercihiniz olurdu? Şahsen ben aradığımı rahat bulabileceğim odayı tercih ederdim. İşte SEO link yapısı da bu şekildedir. Örnek siz link yapınızda "seo-lnk-yaps-nasl-olmaldr" gibi bir karakterlerin oluşumunu mu uygun görürdünüz yoksa "seo-link-yapisi-nasil-olmalidir" şeklinde olan link yapısını mı tercih ederdiniz. Ben olsa olsam elbette ikinci olan seçeneği tercih ederdim.
İşte google amca da bu şekilde örümcek ağlarını sitenize saldığında anlam bütünlüğüyle SEO link yapısı olan sitenin bağlantısını öne çıkaracaktır. Tamam belki google, söylediğine göre her türlü link yapısını okuyormuş ama deneyimlenen seçeneklere kolay okunur link yapılarını daha çok üst sıralara çıkarıyor. Ayrıca sitem google ilk sayfada çıksın istiyorum diyenler için "Google İlk Sayfada Çıkmak İçin En Doğru 9 SEO Detayı" adlı konumuza mutlaka göz atmalarını tavsiye ediyoruz. Şimdi sırada SEO link yapısı nasıl olmalıdır? sorusunun tam olarak cevabını vermeye..
SEO Link Yapısı Nasıl Olmalıdır? Nelere Dikkat Etmeliyiz?
SEO link yapısı diyoruz ama bunun tam manasıyla ne anlama geldiğini ifade etmek istiyoruz öncelikle. Bildiğiniz üzere bir internet sitesi için SEO oldukça önemli bir kavram. İşte bu nedenle de sitenizde yayınlayacağınız bağlantıların yani linklerin SEO uyumlu olması oldukça önem arz ediyor. Yani linkleriniz SEO uyumlu olursa elde edeceğiniz başarı da o kadar yüksek düzeye çıkar. İşte bu nedenle de SEO uyumlu link yapısı oluşturmak için bazı detaylar vardır ve o detayları uygularsanız SEO link yapısı hazır demektir.- Link kesinlikle Türkçe karakter içermemeli. Türkçe karakterlere örnek verecek olursak, ö, ü, ı, ş, ç, ğ gibi karakterleri link yapısı içerisinde kesinlikle kullanmaktan kaçının.
- Link yapısı içerisinde Anahtar Kelime olmasına dikkat edin.
- Konu başlığınız ne kadar uzun olursa olsun, içinde gereksiz olacak kelimeleri mutlaka çıkartın.
- SEO link yapısı içinde önemli noktalardan bir tanesi de link uzunluğudur. Domain de dahil olmak üzere 70 karakteri geçmemeye özen gösterin.
- Link yapısı içinde bulunan kelimeleri mutlaka (-)tire ile ayırın. Örneklendirecek olursak, seo-link-yapisi-nasil-olmalidir şeklinde yapılmalıdır.
- SEO link yapısı içinde 2 alt klasörden daha fazla alt klasör oluşturmamaya dikkat etmenizde fayda vardır. Bunu da örneklendirecek olursak, kurgücü.com/yeni1/yeni2/kkkk.html tarzında link yapısı..
SEO link yapısı nasıl olmalıdır sorusuna dilimiz döndüğünce cevap vermeye çalıştık. Umarım işinize yarayan bir bilgi olmuştur.
İlginizi Çekebilir = Blogger Yayın Ayarlarıyla Konuları Artık SEO Uyumlu Yapmak Daha Kolay
Seo link yapısı gerçekten çok önemli, eline sağlık güZel bir yazı yazmışsın kardeş
YanıtlaSilSEO link yapısı için en önemli nokta uzunluğu bence. Gereksiz kelimleri mutlaka çıkarmalıyız. Elinize sağlık Kurgu Gücü
YanıtlaSilLink yapısı gerçekten çok önemli eline sağlık güZel yazı
YanıtlaSil