İlk Milli Uydu Lagari Gelecek Yıl Uzaya Fırlatılmaya Hazır Olacak |
Türkiye'nin ilk milli uydusu olan Lagari'nin üretimi bu yıl tamamlanacak. İlk milli uydu Lagari, üretimin tamamlanmasının ardından sonraki yılın ortalarında uzaya fırlatmak için hazır halde olacağı belirtiliyor. Belki de Türkiye'nin uydu ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda farklı evreler getirecek olan ilk milli uydu Lagari'nin üretim aşaması bu sene sonunda tamamlanacak. Bunun üzerine uzay fırlatma çalışmaları da hali hazırda devam edip gelecek senin ortalarına yakın bir zaman içinde uzaya fırlatılması planlanıyor.
İlginizi Çekebilir = Bilim Adamları Örümcek İpeği Genini İpek Böceğine Aktarmayı Başardı
Bunun dışında STM yani Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ. siber güvenlikten büyük veriye, otonom sistemlerinden tutun yapay zekaya ve uydu çalışmalarından tutun askeri deniz platformlarına kadar birçok stratejik alanları kapsayan çalışmalara yer veriyor. Bu teknolojinin nimetlerinden çok iyi yararlanıyor olduğumuzu gösteriyor.
Lagari ilk kez 13. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarında sergilenmişti. Uydu teknolojileri alanında uydu sistemleri projeleriyle alakalı yazılımlar ve alt bileşenlerin yerli üretime dönüşmesine olanak sağlayacak Ar-Ge projeleri geliştirmekte olan firmanın Yüksek Çözünürlüklü Mikro Yer Gözlem Uydusu geliştirilmesi projesi kapsamında ilk milli uydu Lagari geliştirilmiştir.
İlginizi Çekebilir = Dünyanın En Güçlü Üstü Açık Spor Arabası Yine Ferrari'den Geldi
Uydunun gelecek senenin ortalarında fırlatılacak olması planlanan Lagari'nin fırlatma hizmeti için Antrix Corporation Limited ile Fırlatma Hizmet Sözleşmesi imzalandığı firma tarafından bildirilmiştir. Bununla beraber Lagari uydusu için diğer bir sözleşme ise Berlin Space Technologies GmbH ile alt yüklenici sözleşmesi olarak imzalanmıştır. Söylenilene göre Türkiye'nin acil görüntü ihtiyacını düşük maliyetlerle karşılayacak olan Türkiye'nin ilk milli mikro uydusunun üretiminin bu tamamlanması planlanıyor. Düşünsenize artık kendi teknolojik gereksinimlerimizi yavaş yavaşta olsa üretebiliyor olmamız oldukça süper bir gelişme değil mi sizce ?
Konu hakkında görüşlerinizi yorum olarak belirtebilir merak ettiğiniz soruları bizlere iletebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.
NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!