Japonya Uçan Araba Projesinde 20 Şirketle Yol Haritasına Başladı - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

29 Ağustos 2018 Çarşamba

Japonya Uçan Araba Projesinde 20 Şirketle Yol Haritasına Başladı

Japonya Uçan Araba Projesinde 20 Şirketle Yol Haritasına Başladı - Kurgu Gücü

Japonya uçan araba projesi çalışmalarına başladı. UBER, Airbus, Japonya Hava Yolları, NEC, ANA, Yamato, Boeing ve Toyota firmalarının da yer aldığı toplamda 20 şirket uçan araba projesi için yol haritası hazırlıklarına başlamış bulunmaktadır. Genel çoğunluğun söylediği uçan araba mı olurmuş ? Uçan araba yapmaları çok zor gibi cümleler kurulduğu zamanlar oldu. Uçan arabalar için kendinizi hazırlayın!



Teknoloji çağı malum son zamanlarda o kadar gelişim gösterdi ki uçan araba hayali de çok yakın zamanda gerçek olma ihtimali doğurdu. Japonya Hava Yolları da dahi olmak üzere 20 şirket proje için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Çoğu ülke basınında yer alan haberler de bu durumun doğruluğunu kanıtlıyor. Yani Japonya'nın uçan araba projesi için UBER de dahil olmak üzere 20 şirket el ele verdi ve yol haritası hazırlıklarına başlayarak çalışmalarını sürdürdü.



Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı uçan araba projesi için özel sektöre destek olarak 40,4 Milyon dolarlık bütçe ayrıldığı açıklandı. Gelecek yıl için motor, performanslı akü ve diğer bir çok ekipmanın üretilmesi adına bu bütçenin ayrıldığı belirtildi. Görüldüğü gibi bütçe oldukça büyük bir bütçe ve oldukça iddialı bir ilerleme olacak gibi duruyor. Zaten Japonlar bu tarz şeyler iyi sonuçlar elde edebildikleri için bir de yanına 20 tane birden şirketi almış durumdayken bunu gerçekleştirme olasılıkları çok yüksek görülüyor.

İlginizi Çekebilir = Apple, İşletim Sistemi iOS 12 Beta 11 Sürümünü Yayınlandı

Projeye göre uçan arabanın piyasaya sürülme tarihi olarak 2020 senesi ön görülmektedir. Daha önce de UBER tarafından yapılan açıklamada uçan taksi projesinin 2020 senesinde aktif bir rol alacağını belirtmişti. Uçan araba projesinde aslında daha nasıl bir rota üzerinde işlev yapacağı ve bunun beraberinde devletin nasıl bir yol izleyeceği henüz belli olmamakla beraber bir bakmışsınız çok yakın zamanda normal arabaların yerini uçan arabalar almış ve uçan araba ehliyetleri alma sırası başlayabilir. Bu gelişmeler sonucunda uçan araba hayali belki de bu proje sayesinde hayata geçirilecek ve hayaller gerçek olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..