Yeni Askerlik Sisteminin Gelmesiyle Zorunlu Askerlik Kalkıyor! - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

28 Ağustos 2018 Salı

Yeni Askerlik Sisteminin Gelmesiyle Zorunlu Askerlik Kalkıyor!

Yeni Askerlik Sisteminin Gelmesiyle Zorunlu Askerlik Kalkıyor! - Kurgu Gücü

Yeni askerlik sistemi oldukça gündeme oturmuş durumda. Peki yeni askerlik sistemi nedir ve ne zaman uygulanmaya başlanacak ?  Günümüzde para verilerek bedelli askerlik yapma hakkına sahip olan kişilere 21 gün zorunlu eğitim şartı vardı. Bunun üzerine yapılan çalışmalar sonucunda Tek Tip Askerlik sistemi uygulamaya geçirilmek için konuşuluyor. Bedelli askerlik için 21 gün zorunlu eğitimi fazla bulan kişilerin sosyal medya üzerinde attığı tweetler şuanda bir değişiklik olmasına yaramadı. Fakat gündeme 12 ay olan askerliğin 9 aya düşürülmesine yarayacak konular yansıdı. Peki Tek Tip Askerlik nedir ? diye merak edenler için konumuz içerisinde, açıklanan bilgileri sizlere sunalım.



Bildiğiniz üzere her Türk erkeğini Vatan Borcu olarak ödemesi gereken bir askerlik görevi bulunuyor. Askerlik görevini yapmak için her celp döneminde binlerce Türk erkeği görev yerlerine dağıtılıyor. Askerlik eski zamanlarda senelerce yapılan bir şeyken 30 ay, 18 ay, 15 ay ve son olarak şuan günümüzde yapılan 12 ay yani tam tamına bir sene olarak belirlenmiştir. Fakat 12 ayında çok olduğunu düşünenler bunun daha aza indirilmesi ve boş yere devlete külfet oluşturulmaması gerektiğini düşünüyorlardı. Devlette bunun üzerine çalışmalar başlattı. Bu çalışmalar doğrultusunda '' Tek Tip Askerlik '' sistemi gündemde yerini aldı.



Tek Tip Askerlik nedir ? Sizler şu şekilde anlatmak gerekirse bu sistemle birlikte artık her Türk erkeği ( bedelli askerlik dahil değil ) 3 ay zorunlu olarak askerlik görevini yapmak zorunda olacaktır. Bu 3 aylık süreç temel eğitimlerden oluşacaktır. 3 Ay sonrasında ise geriye 6 aylık bir zaman dilimi kalacak. Yani Tek Tip Askerlik sistemiyle askerlik süresinin 9 ay olması planlanıyor. İşte bu kalan 6 aylık dilimde ister askerlik görevinize devam edersiniz ve her ay devlet size asgari maaş verir, isterseniz de ben 3 ay zorunlu görevimi yaptım artık askerliğimi bitirmek istiyorum diyip, geri kalan 6 ayı ise her ay asgari maaş değerinde bir miktar ödeyerek yapmayabilirsiniz. Yani bu sistem sizlere 3 ay temel eğitim almanızı zorunlu kılmaktadır.

İlginizi Çekebilir = Bedelli Askerlik Yapacaklara Müjde! 21 Gün Şartı Kalkabilir

Tek Tip Askerlik yine normal askerlikteki gibi 20 yaş ve üzeri Türk erkeklerini kapsıyor. Yani okul okuyan kişilerin tecili bitip askere gitmek istemesi de bunun içine dahil. Bu sistemde size zorunlu kılınan sadece 3 aylık bir süreç. Daha sonraki 6 aylık süreç için ister askerliğe devam edip asgari maaşlı bir birey gibi askerlik yaparsınız isterseniz de yok bana bu kadar yetti ben geri kalan 6 aylık dilimde asgari ücret öder askerliği öyle tamamlamış olurum diyebilirsiniz. Yani bu sistem ile herkese seçme şansı verilecektir.

Peki Tek Tip Askerlik ne zaman başlıyor ? diye merak edenler için henüz net bir açıklama olmadığını fakat çok yakın zamanda başlatılması planlandığı söylenmektedir. Zaten bu yakın zamanda olamayacaktır. Çünkü bedelli askerlik başvuruları son bulduktan sonra belki önümüzdeki sene başlatılma ihtimali olabileceği konusunda söylemler yer almaktadır. Yeni askerlik sistemi sayesinde artık zorunlu askerlik kalkıyor.

İlginizi Çekebilir = MSB Bedelli Askerlik Başvuru Kılavuzunu Resmi Olarak Yayımladı

Konu hakkında daha detaylı bilgiler gündeme geldiğinde sizler için yeni paylaşımlarımız olacaktır. Bizleri takip etmeyi unutmayın ve bir yorum yaparak emeğimize karşılık vermiş olabilirsiniz.

1 yorum:

  1. Bu sistemle Askerlik olayını öldürdüler. Vatan demek para demek değildir. Vatan demek namus demektir. Dedelerimizin zamanındaki askerlikler gitti yerini para aldı. Şehitlerimizi gazilerimizi böyle mi destekleyeceğiz. Onlar vatan uğruna şehit olsun, siz para denen kağıt parçası yüzünden askerlik yapmamak için kaçın. Yok işim var düzenim var diyorsunuz. Şehit olan abilerimizin kardeşlerimizin de aileleri vardı çocukları vardı. Bence herkes bunları bir düşünsün.

    YanıtlaSil

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..