Jüpiterden 200 Kat Güçlü Manyetik Alana Sahip Yeni Gök Cismi Keşfedildi - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

15 Ağustos 2018 Çarşamba

Jüpiterden 200 Kat Güçlü Manyetik Alana Sahip Yeni Gök Cismi Keşfedildi

Jüpiterden 200 Kat Güçlü Manyetik Alana Sahip Yeni Gök Cismi Keşfedildi - Kurgu Gücü

Jüpiter'den 200 kat daha güçlü manyetik alanı sahip yeni gök cismi keşfedildi. Arizona Üniversitesinde yapılan çalışmalar sonucunda Serseri olarak nitelendirilen gök cismi keşfedildi. Uzayda bir yıldızdan bağımsız olarak dolaştığı belirtilen Serseri olarak adlandırılan bu gök cisminin keşfi bilim adamları tarafından yapıldı.



Arizona Üniversitesinde Melodie Kao önderliğindeki bilim adamları tarafından Ulusal Bilim Vakfı Karl G. Jansky Radyo Astronomi Gözlemevi tarafından bu keşif yapıldı. Teknoloji gelişimiyle uzay alanındaki çalışamalar büyük hızla devam ediyor. Arizona Üniversitesinde yapılan araştırmalar sonucunda yeni bir gök cismi keşfedildi. Bu cisim güneş sistemi dışında güçlü bir manyetik alana sahip gezegene benzer bir gök cismi olduğu saptandı.


Jüpiter'den 200 Kat Daha Güçlü Manyetik Alana Sahip



SIMP J01365663+0933473 olarak adlandırılan gök cismi, gök bilimcilerin Jüpiter'in manyetik alanından 200 kat daha fazla güçlü olduğunu ve gezegen kütlesine sahip olduğunu bildirdi.

Bağımsız olarak dolaşıyor. Serseri olarak nitelendirilmiş olan gök cismi uzayda bir yıldızdan bağımsız olarak dolaştığı açıklandı.

Melodie Kao, keşfedilen gök cismiyle alakalı yaptığı raporlarda, kahverengi cüce yani sönmüş yıldız ile gezegen arasındaki sınırda yer alan bu gök cismi, hem yıldız hem de gezegenlerde manyetik süreçle alakalı durumları anlamamıza yardım etme potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

Gördüğünüz gibi gün geçtikçe daha neler neler keşfedilecek. Belki de bilmediğimiz o kadar çok gezegen, gök cismi var ki bunlardan bir tanesi de '' Serseri '' olarak nitelendirilen gök cismi keşfedilmeyi başardı.. Daha belki bir sürü gök cismi bilim adamları tarafından keşfedilmeyi bekliyor. Bilimin içinde keşfedilmeyi bekleyen bir sürü şeyler var. Bilim adamları oldukça iyi ilerlemeler geliştiriyor. Bunlardan bir tanesi de Bilim Adamları Yapay Bir Rahim İçinde Prematüre Kuzu Büyütmeyi Başardı konusu oluyor. Bilim adamları sadece gök cisimleri değil salgın hastalık yaratabilecek 900 Milyon İnsanın Ölümüne Neden Olabilecek Ölümcül Virüs Salgını hakkında da bilgiler sundu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..