Öğretmen Adaylarına KPSS Puanları Geçerlilik Süresi Müjdesi! - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

15 Ağustos 2018 Çarşamba

Öğretmen Adaylarına KPSS Puanları Geçerlilik Süresi Müjdesi!

Öğretmen Adaylarına KPSS Puanları Geçerlilik Süresi Müjdesi! - Kurgu Gücü

Öğretmen adaylarının dikkatine! KPSS puanları geçerlilik süreleri değiştirildi. Resmi gazetede bugün yayımlanan yeni düzenlemeye göre, Öğretemen adaylarının KPSS'de aldıkları puanların geçerlilik süresinin değiştirildiğini bildirildi. Peki KPSS yeni puan geçerlilik süresi ne kadar olacak? İşte detaylar...



Resmi gazetede bugün yayımlanan düzenleme  ile öğretmen adaylarının KPSS'de aldıkları puanların geçerlilik süresinin 1 yıl olmasını bildiren madde yürürlükten kaldırılmıştır.

Peki KPSS puanlarının 1 yıl süresi olduğunu gösteren madde hangisidir ?



Madde 1- 18/3/2002 tarihli ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin 11 inci maddesinde yer alan ikinci cümle yürürlükten kaldırıldı.

Peki bu ikinci cümle olan Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin 11 inci maddesi hangisidir ?

'' Madde 11 - KPSS, sonuçların açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerlidir. Ancak, öğretmen adayları için KPSS´de elde edilecek puanların geçerlilik süresi bir yıldır. Yeni bir sınavın yapılamaması durumunda ise sınav sonuçları, bir sonraki sınav sonuçlarının açıklanmasına kadar geçerli olmaya devam eder. ''

Yani yeni duruma göre KPSS öğretmen adaylarının puanlarının geçerlilik süresi bir yılken şimdi 1 yılın dolmasının ardından herhangi bir sınav yapılmazsa elde ettikleri puanlar bir daha ki sene içinde geçerli olacaktır.

İlginizi Çekebilecek Diğer Konular
1- 2018 Kpss Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Soru ve Cevapları Açıklandı
2- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan iPhone'a Ambargo Geldi
3- Rekabet Kurumu Tarafından Google'a Soruşturma Açılma Kararı Alındı
4- Bedelli Askerliğe Başvuranların Sayısı 1 Haftada 300 Bini Aştı
5- Devletin Mevduatlara El Koyma Söz Konusu Olabilir Mi ?

1 yorum:

  1. Elanur Şanlı15.08.2018 11:50

    Ben bir öğretmen adayı olarak çok sevindim. KPSS puanları oldukça önemli bir yıl ile sınırlandırmanın kalkması çok güzel oldu

    YanıtlaSil

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..