Yaani - Google'ye Benzeyen Turkcell'in Geliştirdiği Yerli Arama Motoru - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

25 Ağustos 2019 Pazar

Yaani - Google'ye Benzeyen Turkcell'in Geliştirdiği Yerli Arama Motoru

Yaani - Google'ye Benzeyen Turkcell'in Geliştirdiği Yerli Arama Motoru - Kurgu Gücü

Bugünkü makalemizin konusu Google'a benzerliği ile konuşulan fakat pek tercih edilmeyen Yaani Arama Motoru olacak. Bildiğiniz üzere çeşit çeşit arama motorları bulunurken bunların arasına Yaani de katılmıştı. Fakat Google oldukça iyi yer edindiği için çoğu arama motoru gibi Yaani de biraz arka planda kaldı gibi duruyor. Geçtiğimiz günlerde bir kaç yerde okuduğum bilgiler doğrultusunda Yaani arama motorunun Google arama motoruna çok benzer özelliklere sahip olduğu söylenmektedir. Sizce de benziyor mu ? yorum olarak belirtebilirsiniz.



Sorulan sorulan arasında Yaani Arama Motoru Hangi Ülkenin olduğu da merak ediliyor. Bu sorunun yanıtına ise '' Türkiye '' nin yerli arama motoru olduğunu söyleyerek cevap verebiliriz. Zaten konumuzun içerisinde de detaylı bir şekilde bilgilere sahip olacaksınız.



Peki Yaani Nedir ? sorusuna cevap verecek olursak; Yaani arama motoru kimin diye merak edenler için öncelikle cevabımızı verelim. Yaani Turkcell'in geliştirdiği yerli arama motorudur. Müşterilerin internette gezinip arama yapmalarını sağlayan bir arama motorudur. Yaani genel olarak yerel içeriklere önem vermektedir. Müşterilerin ihtiyaçlarına göre tasarlanmış olup, internetteki bütün bilgilere erişimi sağlamak ve merak edilen tüm sorular için cevap bulmayı kolaylaştıran bir arama motorudur.

İlginizi Çekebilir = Milyonlarca Abonesi Olan Youtube'da En Popüler 10 Müzik Kanalı

Bir de Turkcell müşterilerine özel olan Yaani uygulaması indirildiğinde ve kullanıldığında, uygulama içerisinde kullanılabilen internet paketi kazanma fırsatı sunulmaktadır.  Peki Yaani arama motoru ücretli mi ? Turkcell'in resmi sayfasında belirtilene göre Yaani ücretsiz bir arama motorudur.


Yaani, Turkcell'in geliştirdiği yerli arama motorudur. Sistem biraz geç çalışıyor sanırım neden diyecek olursanız kendiniz arama motorunu çağırmadığınız sürece eski bilgiler yayında kalıyor. Misal Yaani arama motoru içerisinde yaptığımız Kurgu Gücü aramasında sitemizin yaklaşık 1 ay önceki bilgileri mevcut. İşte sizlere görsel kanıt.
Yaani - Google'ye Benzeyen Turkcell'in Geliştirdiği Yerli Arama Motoru - Kurgu Gücü

İlginizi Çekebilir = Google, Bing ve Arama Motorlarının Dizine Ekleme Sürecini Hızlandır

Bu durum her zaman ki gibi iyiye işaret olmuyor. Çünkü eski de kalan bir şey sonuçta ilgi çekiciliğini kaybedebilir. Sitelerin yeni durumlarının hemen güncellenmesi gerekmektedir. Algoritmalarının daha da geliştirilebileceğini düşünüyorum. Tabi her ne kadar eski bilgileri barındırsa da sade görünümüyle ve yerli arama motoru olması oldukça iyi bir durum. Zamanla daha iyi sonuçlar alınabileceğini belki de en çok kullanılan arama motorları arasında yerini alabileceğini düşünüyorum. Yaani Arama Motorunda arama yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..