Bedelli Askerlikte Hakim, Savcı Ve Avukatlar İçin '' Adli Tatil '' Kararı - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

25 Eylül 2018 Salı

Bedelli Askerlikte Hakim, Savcı Ve Avukatlar İçin '' Adli Tatil '' Kararı

Bedelli Askerlikte Hakim, Savcı Ve Avukatlar İçin '' Adli Tatil '' Kararı  - Kurgu Gücü

Milli Savunma Bakanlığı'nın talep etmesi sonucunda savcı, hakim bunun beraberinde avukatlar ile hakim ve savcı adaylarının bedelli askerlik hizmetini '' Adli Tatil '' zamanında yapma kararını Adalet Bakanlığı önermiştir.




Adalet Bakanı olan Abdulhamit Gün tarafından imzalanan Milli Savunma Bakanlığı'na talep etmeleri üzerine savcı, hakim, avukatlar ile bunun beraberinde hakim ve savcı adaylarının bedelli askerlik hizmetini '' Adli Tatil '' zamanında yapılmasına yönelik olarak bir yazı göndermiştir. Gönderilen yazıda yargılama faaliyetlerinin verimli, hızlı ve etkin işlenmesinde yargı çalışanlarının önemli görevler üstlendiği de belirtilmiştir. Adalet hizmetlerinin kesintisiz olarak verilmesi için bu tür bir uygulamanın yapılmasının doğru olacağını, yargılama faaliyetleri yerine getirilirken, verilen kararların daha doğru olmasıyla beraber yargısal süreçlerinde uygun zamanlarda tamamlanması önemli olduğu belirtilmiştir.



Yazının bir başka kısmında ise yargı mensuplarının farklı farklı nedenlerle görevde olmayışlarının yargılamaların daha çok uzamasına neden olacağı ve  durumun sınırlı sayıda bir kadroya sahip olunmasından dolayı ağır iş yükü bulunan yargı yetkililerinin yükünün daha da artmasına neden olabileceği belirtilmiştir.

İlginizi Çekebilir = Bedelli Askerlikte Yeni Kanun Meclisten Geçti ve Onaylandı

Adalet Bakanlığı Talebi

Yargılamaların kesintisiz bir şekilde aksamadan devam ettirilmesi, hak kayıplarının önüne geçilmesi ve doğabilecek yakınmaların önüne geçebilmek adına talep edilmesi halinde savcılar, hakimler, avukatlar ile savcı ve hakim adaylarının bedelli askerlik görevlerini yargının iş yükünün az olduğu '' Adli Tatil '' zamanına denk gelen 20 Temmuz ile 31 Ağustos tarihleri arasında faydalanmaları konusunda talep sundu.

Milli Savunma Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı aralarında görüşme gerçekleştirdiği ve bunun üzerine bu konuda düzenleme çalışmaları yapıldığı bildirildi.

1 yorum:

  1. Adli Tatil de olması daha iyi. Zaten adamlar bedelli yapacaklar en azından işlerini aksatacak bir durum olmasın daha iyi olur.

    YanıtlaSil

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..