Çöplükte Çıkan Plastik Yiyen Mantar Türü Plastik Kirliliğine Çözüm Olabilir - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

12 Eylül 2018 Çarşamba

Çöplükte Çıkan Plastik Yiyen Mantar Türü Plastik Kirliliğine Çözüm Olabilir

Çöplükte Çıkan Plastik Yiyen Mantar Türü Plastik Kirliliğine Çözüm Olabilir - Kurgu Gücü
Çöplükte Çıkan Plastik Yiyen Mantar Türü Plastik Kirliliğine Çözüm Olabilir
Seneler geçtikçe plastik kirliliği de daha çok artmaya devam ederken, Pakistan'ın başkenti olan İslamabad şehrindeki bir çöplükte plastik yiyen bir mantar türü ortaya çıktı. Bu plastik yiyen mantar türü sayesinde plastik kirliliği belki de son bulacak ve geleceğe bir ışık olacak.


Londra'da yer alan Kraliyet Botanik Bahçeleri yani orijinal adıyla Royal Botanic Gardens'ın yayına sunduğu rapor doğrultusunda, plastik yiyen mantar türü bildiğiniz üzere doğada çözünmesi yüzyıllar alan plastikleri ay değil haftalar içinde çözebildiğini bildirmiştir. Bunun dışında farklı gazetelerinde yazdığı şeyler doğrultusunda plastik yiyen mantarlar hakkında tam tamına 18 ülkenin bilim adamları yaklaşık 100 kişiden çok bilim adamı bu hafta içerisinde Kraliyet Botanik Bahçeleri'nde toplanarak bir araya gelecek ve plastik yiyen mantar türü üzerinden nasıl bir araştırma yapabileceklerini konuşacaklar.



Ortaya çıkan bu mantar türünün salgıladığı enzimler sayesinden Polyester Poliüretan gibi plastiklerin çözülmesini çok kolaylaştırıyor. Bilim adamları da bunun üzerine bu mantar türünün salgıladığı enzimler nasıl yaratılır ve hangi genlerin bu enzimlerin oluşmasından sorumlu olduğunu araştırıyorlar. Tabi öncelikle gen tespit edilecek ve daha sonrasında ise plastik yiyen mantar türündeki enzimin endüstriyel seviyede üretilip ya da üretilmeyeceği konusunda araştırmalar yapılacak.

İlginizi Çekebilir = Kan Gruplarını Genel Verici 0 Rh Negatife Dönüştürmenin Yollu Bulundu

İngiltere'nin The Time's gazetesine açıklamalarda bulunan Kraliyet Botanic Bahçeleri'nden Dr. Ilia Leitch, denizdeki plastik kirliliğini de azaltabileceklerini bunu da plastik yiyen mantarlarda bulunan genin denizde bulunan mantarlara aktarılarak yapılabileceğini belirtti. Plastik yiyen mantar türünün oldukça önemli olduğunu söyleyen Leitch, büyük şirketlerde bu konuyla yakında ilgileniyor ve 5 yıl içerisinde plastik sorununa en iyi çözüm olarak karşımıza çıkacağını söyledi.


En geniş çeşitliliğe sahip olan mantarlar, hayvan ciğerlerinden insanların tırnaklarına kadar oldukça çok çeşitli yerlerde farklı boyut ve özelliklerde yetişebilmektedir. Söylenilene göre dünyadaki mantar türlerinin şuana kadar sadece %5'inin bulunduğu tahmin edilmektedir.

İlginizi Çekebilir = Bilim Adamları Örümcek İpeği Genini İpek Böceğine Aktarmayı Başardı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..