Dünyanın En Büyük 10 Futbol Stadyumunun Seyirci Kapasitesi - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

4 Eylül 2018 Salı

Dünyanın En Büyük 10 Futbol Stadyumunun Seyirci Kapasitesi

Dünyanın En Büyük 10 Futbol Stadyumunun Seyirci Kapasitesi - Kurgu Gücü
Dünyanın En Büyük 10 Futbol Stadyumunun Seyirci Kapasitesi
Futbol klasiği dendiğinde akla Dünya Futbolu geliyor. Dünya Futbolu sayesinde o kadar kaliteli futbolcular görme ve izleme şansımız oldu ki hepsi de birbirinden harika değerdeler. Peki bu kaliteli futbolcuların oynadıkları takımların stadyumları hangileri yani Dünyanın en büyük futbol stadyumları hangileri olduğunu da merak etmiyor değiliz. Bizde sizler için güzel bir araştırma ile en büyük stadyumlar içinden 10 tanesini sıraladık. Bunun yanı sıra stadyumların kapasiteleri ne kadar olduğunu ve hangi tarihte açıldığını da bildirdik.


İlginizi Çekebilir = Türkiye'nin En Büyük 10 Futbol Stadyumu

Dünyanın en büyük stadyumları dendiğinde akla sayılı stadyumlar gelecektir. İşte bu sayılı diyebileceğimiz şuanda aktif olarak kullanımda olan en büyük 10 stadyum hakkında kısa bilgiler sunmaya çalışacağız. Barcelona gibi İspanyol takımının stadının yanı sıra Avustralya, Hindistan, Brezilya, İran, Güney Afrika, Kuzey Kore ve Malezya gibi ülkelerin takımlarının da stadyumları listemizde yer almaktadır.

Evet gelelim şimdi Dünyanın En Büyük Stadyumları hangileri olduğuna.



10. Estadio do Maracana
Dünyanın En Büyük Futbol Stadyumu - Estadio do Maracana - Kurgu Gücü
Brezilya'nın bir sahası olan ve eskiden tam tamına 200.000 kişilik kapasitesi bulunan dünyanın en büyük stadyumu olan fakat yapılan çeşitli düzenlemeler ve Dünya Kupası üzerine stat içerisinden değişiklikler yapılmasının ardından Estadio do Maracana, günümüzdeki kapasitesi eski kapasitenin yarısında bile düşük olmakla beraber tam tamına 88 Bin 992 kişilik kapasiteye sahiptir.




9. Azadi Stadyumu
Dünyanın En Büyük Futbol Stadyumu - Azadi Stadyumu - Kurgu Gücü
1970 ile 1980 senelerin ortasında inşa edilen Azadi stadyumu, İran'ın bildiğinizi üzere başkenti olan Tahran'da bulunmaktadır. Stadyumun kapasitesi tam tamına 90 Bin kişiye maç izleme imkanı sunmaktadır. 


8. Wembley Stadyumu
Dünyanın En Büyük Futbol Stadyumu - Wembley Stadyumu - Kurgu Gücü
İngiltere'de bulunan Wembley Stadyumu, İngiltere'nin en büyük ve milli stadyumudur. Bu yüzden İngiltere'de oldukça popüler bir stattır. Wembley tam tamına 90 Bin kişilik kapasitesi bulunmaktadır.


7. Soccer City Stadyumu
Dünyanın En Büyük Futbol Stadyumu - Soccer City Stadyumu - Kurgu Gücü
Geçtiğimiz seneler Dünya Kupasının düzenlendiği Güney Afrika'nın bir kenti Johannesburg'da bulunan stat olan Soccor City Stadyumu, net olarak 94 Bin 700 kişilik bir kapasiteye sahiptir.





6. Camp Nou
Dünyanın En Büyük Futbol Stadyumu - Camp Nou - Kurgu Gücü
Belki de İspanya'da en çok bilinen stadyumlar arasında yer alan Camp Nou, devler devi Barcelona'nı stadyumudur. Uzun bir tarihi geçmişe sahip olan stat, 1957 senesinde açılışı yapılmıştır. Barcelona'nın stadı Camp Nou'nun kapasitesi ise şuanda tam olarak 98 Bin 772 kişiye hitap etmektedir.


5. Bukit Jalil National
Dünyanın En Büyük Futbol Stadyumu - Bukit Jalil National - Kurgu Gücü
1998 senesinde açılışını yapan Bukit Jalil National, Malezya'nın Kuala Lumpur adında bir kentte bulunmaktadır. Malezya diyip basite inmeyip stadyumun kapasitesi tam olarak 100 Bin kişiye hizmet ediyor.



4. Melbourne Cricket Ground
Dünyanın En Büyük Futbol Stadyumu - Melbourne Cricket Ground - Kurgu Gücü
Avustralya milli futbol takımı maçlarının da oynandığı Melbourne Cricket Ground, ilk zamanlarda kriket sahası olarak tasarlanmış olsa da şuanda futbol maçlarının oynadığı ve tam tamına 100 Bin 18 kişilik kapasiteye sahiptir.


3. Estadio Azteca
Dünyanın En Büyük Futbol Stadyumu - Estadio Azteca - Kurgu Gücü
Meksika'nın Meksico City'sinde bulunan Estadia Azteca, Meksika'nın milli takımının ulusal stadyumu olarak kullanılan ve Meksika takımlarından CF America'nın stadyumudur. 1966 yılında konser gibi çeşitli organizasyonlar düzenlemek için Meksiko City'de kurulmuştur. Stadyumun kapasitesi ise tam tamına 105 Bin kişiye hizmet vermektedir. Ayrıca Dünya Kupasına ev sahipliği yapmışlığı da bulunmaktadır.





2. Salt Lake Stadyumu
Dünyanın En Büyük Futbol Stadyumu - Salt Lake Stadyumu - Kurgu Gücü
İsmini gördüğünüzde Abd'de bulunan bir saha olduğunu düşündüren Salt Lake Stadyumu yani diğer adlarıyla Yuva Bharati Krirangan veya Tuz Gölü Stadyumu, Hindistan'ın Bengal eyaletinde bulunan çok amaçlı bir stattır. Belki de inanamayacaksınız ama şuanda aktif olarak kullanılan dünyanın en büyük stadyumları arasında 2. sırada yer alan ve tam tamına 120 Bin kişi tarafından maçları izleme imkanı sunuyor. Çok amaçlı bir stat olduğu için bir çok kulübe ev sahipliği yaptığı bilinmektedir.


Evet geldik Dünyanın En Büyük Stadyumu olan Rungrado May Day stadyumuna.

1. Rungrado May Day Stadyumu
Dünyanın En Büyük Futbol Stadyumu - Rungrado May Day Stadyumu - Kurgu Gücü
1 Mayıs 1989 tarihinde kurulan Rungrado May Day, Kuzey Kore'nin Pyongyang şehrinde inşa edilmiştir. 1 Mayısta açıldığı için adı da Rungrado 1 Mayıs Stadyumu olmuştur. Şuanda güncel olarak 150 Bin kişilik kapasiteye sahip olmasından dolayı dünyanın en büyük stadyumu olarak bilinmektedir.


Bu liste içinde belkide Real Madrid'in stadyumu olan Barnebau stadyumunun olmaması oldukça şaşırttı. Fakat Barnebau Stadyumunun kapasitesi 81 Bin 44 kişiye hitap ettiği için listemizde yer almamıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..