E-Ticarette Çığır Açan Amazon Türkiye'de Resmen Faaliyete Geçti - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

19 Eylül 2019 Perşembe

E-Ticarette Çığır Açan Amazon Türkiye'de Resmen Faaliyete Geçti

E-Ticarette Çığır Açan Amazon Türkiye'de Resmen Faaliyete Geçti - Kurgu Gücü

Online satış sektöründe rekabetin artması üzerine Amazon şirketi Türkiye de resmi olarak satışa başladı. Dünyanın En Büyük online alışveriş sitesi Amazon Türkiye'de resmen faaliyete geçti.  Daha önce Türkiye üzerinde satış yapılıyordu fakat belirli bir miktar üzerinde gönderim yapılmıyordu. Bunun üzerine yapılan değerlendirmeler sonucunda Amazon Türkiye'de faaliyete geçti.



Online alışveriş günümüzün belki de en çok tercih edilen alışveriş yöntemlerinden bir tanesi. Saat alacaksın hemen online satış yapan bir siteye girerek zevkinize uygun saatler bulabiliyorsunuz ya da kazak alacaksınız istediğiniz her çeşit kazağı boyunuza, vücudunuza, yapınıza göre bulabiliyorsunuz. Amazon.com da sizler için her türlü eşyayı bulmanıza imkan sağlayan bir online alışveriş yeridir. Amazon, daha önce Türkiye'den kullanıcılara alışveriş yapma imkanı vermiş olsa da alınacak eşyalar için miktar kısıtlaması koyduğu için yüksek miktarlardaki eşyalar alınmıyordu. Şimdi Amazon Turkey olarak Türkiye'deki alışveriş tutkunlarına hizmet vermeye başladı.



Amazon, Türkiye'deki kullanıcılar tarafından tercih edilmesinin sebebi ise ürünleri daha ucuz alma imkanı olmasıydı. Türkiye'de online satış yapan sitelerin çoğunda fiyatların yüksek olması insanları amazon.com a yönlendiriyordu. Şimdi Amazon, Türkiye'de faaliyete geçerek daha ucuza ürünlerini ülkeye sunmaya başladı.

Şuanda 1 trilyon dolarlık değere sahip olan ve dünyanın en büyük şirketlerinden bir tanesi olan e-ticaret üzerinde çığır açan Amazon, artık Türkiye'de faaliyete geçti.

İlginizi Çekebilir = Dünyanın En Zengin 10 Adamının Milyarderlerin Para Gösterisi

Peki Amazon Türkiye Sitesinde Neler Var ?

Tam tamına 15 farklı kategori sunan Amazon, Türkiye'den 1000'den fazla yerli işletmeyi içinde barındırıyor. Amazon'da Elektronik, Outdoor, Spor, Kitap, Oyuncak, Bebek Ürünleri ve Ev Dekorasyonu gibi farklı kategoriler sunuyor.


Amazon Türkiye Merkezi Neresi

Amazon Turkey Perakende Hizmetleri Limited Şirketleri adıyla ( İTO )İstanbul Ticaret Odası'na bağlı olarak faaliyete geçen Amazon'un Türkiye'deki merkezi Beşiktaş/İstanbul olarak belirtilmiştir.


Amazon Kargo Seçenekleri

Amazon, Türkiye'de şuanda sadece 2 farklı teslimat seçeneği sunuyor. Ekspress teslimat ve Standart teslimat adı altında. Ürünler genelde büyük şehir olarak bilinen Bursa, İstanbul, İzmir ve Ankara şehirlerine 2-3 gün içerisinde teslim edilecektir. Diğer şehirlerde ise biraz daha uzun bir süre 3-5 gün içerisinde teslim ediliyor. Diğer kırsal bölgelerde ise bu durum 3-7 iş günü içerisinde gerçekleşiyor. Standart teslimat yönteminde bir kargo için 4.90 TL kargo ücreti alınırken 50 TL üzerindeki alışverişlerde teslimat ücreti alınmamaktadır. Not olarak: Bu sınır, Türkiye operasyonunun başlamasına özel kampanya kapsamında Amazon tarafından satışa sunulan bütün ürünler için 31 Aralık 2018 tarihine kadar geçerli olacak şekilde 50 TL olarak belirlenmiştir.
E-Ticarette Çığır Açan Amazon Türkiye'de Resmen Faaliyete Geçti - Kurgu Gücü


Amazon Hızlı Teslimat

Amazon Türkiye pazarında hızlı teslimat seçeneği yani diğer adıyla Ekspress Teslimat seçeneğiyle ürünleri İzmir, Bursa, Ankara ve İstanbul şehirlerine 1 iş günü içerisinde teslim ederken, diğer şehirlere ise 2 iş günü içerisinde teslim etmektedir. Kırsal bölgelere ise hızlı teslimat seçeneği bulunmuyor. Hızlı teslimat yapılmasını isteyenler kargo başına 7.90 TL ödemeleri gerekecektir.

İlginizi Çekebilir = iPhone'a Rakip Olacak Samsung Galaxy S10, 5 Kamerayla Geliyor

Amazon Türkiye'de Hangi Kargo Şirketiyle Çalışıyor ?

Amazon Türkiye'de MNG kargo firmasıyla teslimatları yürütmektedir. Hızlı teslimat seçeneğinde ise AGT Kurye Hizmetleri şirketleri ile çalışmaktadır. Ürünlerin geri iade sürecini ise MNG kargo üzerinden yapılmaktadır.



Amazon Ödeme Yöntemleri

Havale, BKM Express ve kapıda ödeme gibi seçenekleri bulunmayan Amazon, Türkiye'de açtığı sitesinde banka ve kredi kartıyla ödeme seçeneği bulunmaktadır. Kartlarınızın bilgilerini sisteme ekleyerek ödemenizi yapabilirsiniz. Ayrıca ürünlerin uygunluklarına göre kredi kartınızla 2,3 ve 6 aylık taksitler yapma imkanınız bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..