Ekonomik Kriz Nedeniyle Asgari Ücret Artışı Yüzde 25 Olabilir - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

24 Eylül 2019 Salı

Ekonomik Kriz Nedeniyle Asgari Ücret Artışı Yüzde 25 Olabilir

2019 Asgari Ücret Artışı  Yüzde 25 Olacak

Ekonomi krizi nedeniyle tüm herkesin zorluk çektiği ortada. Tabi akıllarda bu şartlar altında Asgari Ücret Artacak Mı ? sorularını getiriyor. Yapılan açıklamalara göre 2019 senesinin başında asgari ücret için düşünülen artış miktarı %20 ile %25 arasında olduğu belirtiliyor.



Askeri Ücret Artışı Yüzde 25 Olabilir

Aktaş'ın yayımladığı yazıda '' Asgari Ücret Artışı Yüzde 25'i Bulabilir '' başlığıyla şuanlık bu yıl için asgari ücret net bir miktar olarak 1603 TL olarak yürürlüktedir.  Asgari Ücretin işverenlere maliyeti ise 2385 TL olduğu belirtilmiştir. Asgari ücret genel olarak TÜFE gıda grubunun yıllık artışı sonucunda yükseldiğini belirten Aktaş, yazısının devamında; Kimi yıllar ise siyasi partiler arasında çıkan rekabetten dolayı çalışanlara yaradığını ve asgari ücretin bu yüzden enflasyonun oldukça fazla üstünde arttırabildiğini belirtmiştir. 2016 yılında asgari ücrete yapılan %30'luk yükselmeyi örnek olarak sunan Aktaş, YEP yani Yeni Ekonomi Programı kapsamında TÜFE gerçekleşme durumu yüzde 20.8 olması bekleniyor diye yazısına ekledi. Yazısının devamın gıda ve alkolsüz içeceklere Ağustos ayından sonra yıllık %20 ye varan bir artış olduğunu ve bu artışın yıl sonunda %25'lere kadar yaklaşması şaşırtıcı olmayacağını belirtti.



Aktaş'ın açıklamasını göre 2019 yılında net asgari ücretin 1924 TL ile 2.004 TL arasında olabileceğini bildirdi. İnsanların zamlara olan tepkisi de göz önünde bulundurularak net asgari ücretin 2 Bin TL üzerine çıkma ihtimalinin yüksek olduğunu bildiren Aktaş, konuya ek olarak; Fakat biz net asgari ücretin küsuratsız 2 Bin TL olarak belirlenmesi konusun gerçekleşme olasılığını düşük görüyoruz. Nedeni ise bu miktarın daha önce CHP tarafından dile getirilmiş olması diye belirten Aktaş, zaman farklı ama CHP'nin önerdiğine gelindi olmasın demek için net asgari maaşın 2000 TL olacağı pek beklenmiyor diye yazısında belirtilmiştir.

Konu hakkında bilgiler diğer haber sitelerinden alınmıştır. Verilen sayısal değerler ve açıklamalar diğer haber sitelerinden alındığı için Kurgu Gücü sitesi herhangi bir sorumluluk kabul etmemektedir.

İlginizi Çekebilir = Milletvekili Seçilme Yaşı Kaç, Hangi Bölüm Okunmalı, Şartları Neler ?

2 yorum:

  1. Muhtemelen en az 2000 TL yaparlar yoksa bu işler başka türlü yürümez. Tabi işçi için iyi olsa da İşveren için giderler daha fazla artacak...

    YanıtlaSil
  2. Zaten bir artış gelmeli artık asgari ücrete. Zamlar aldı başını gidiyor

    YanıtlaSil

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..