Youtube Doğrulama Rozetleri Uygunluk Kriterlerini Zorlaştırdı - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

24 Eylül 2019 Salı

Youtube Doğrulama Rozetleri Uygunluk Kriterlerini Zorlaştırdı

Youtube Doğrulama Rozetleri Uygunluk Kriterlerini Zorlaştırdı - Kurgu Gücü
Youtube Doğrulama Rozetleri Uygunluk Kriterlerini Zorlaştırdı
Youtube doğrulama rozeti almak için kriterleri güncellediğini belirtti. Peki youtube'da doğrulama rozeti almak için ne şartlar gerekiyor, doğrulanmış olanları da etkileyecek mi? İşte tüm detaylar..

Bu güncelleme ile youtube, izleyen kişilerin, ünlülerin, markaların ve içerik üreticilerin resmi kanallarını daha rahat bir şekilde ayırt edilmesine olanak sağlamış olacak. Beraberinde doğrulanan kanallar daha iyi bir görünüme sahip olacaklar.. Bu konu hakkında daha fazla bilgi edinmek için tıklayın.

Bu doğrultuda doğrulama rozeti olan bazı kanalların güncelleme sonrasında doğrulama kriterlerini uymayabileceği ve bunun beraberinde doğrulama rozetlerinin geri alınmasına neden olacak. Bunun için Youtube, söz konusu olan kanal sahiplerine mail ile bildirim yolluyor.

Bu mailde "Merhaba,
YouTube'da ]kanal doğrulamasında kullanılan uygunluk ölçütlerinin güncelleneceğini bildirmek için size ulaşıyoruz. Maalesef bu değişikliklerin ardından kanalınız artık doğrulama için gereken ölçütleri karşılayamıyor. Bu durumun moral bozucu olabileceğinin farkındayız ancak bu güncellemelerin kanal doğrulamayı YouTube'daki kullanıcılar ve içerik üreticiler için daha tutarlı hale getireceğine inanıyoruz. Bu değişiklikler ve yapabilecekleriniz hakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen okumaya devam edin.
Değişiklikler
YouTube artık doğrulama rozeti isteklerini onaylamak yerine kanalları önceden doğrulayacak. İyi bilinen veya sıkça aranan bir içerik üreticiyi, sanatçıyı, halka mâl olmuş kişiyi veya şirketi temsil eden ve aynı ada sahip diğer kanallardan ayırt edilmesi açıkça gerekli olan kanalları doğrulamayı hedefliyoruz.
Genellikle aşağıdaki özelliklere sahip kanallar doğrulanır:
YouTube'da büyük bir kitleye ve topluluğa sahip olma.
YouTube dışında yaygın şekilde tanınma ve internette güçlü bir etkiye sahip olma.
Ya da YouTube'daki diğer kanallarla karıştırılabilecek bir kanal adına sahip olma.
Amaç, kanalların başka birinin kimliğine bürünme sorunlarının önüne geçmesine yardımcı olmak ve izleyicilerin, kanalların temsil ettiği içerik üreticisinin, ünlünün veya markanın resmi temsilcisi olup olmadığını anlamasını sağlamaktır. Doğrulama rozeti, YouTube'un bu kanalı önerdiğini veya ödüllendirdiğini göstermez.
Bu ne anlama geliyor?
Ekim 2019'un başı itibarıyla kanalınız artık doğrulanmış olmayacak ancak karara buradan itiraz edebilirsiniz. Bu durum, kanalınızın para kazanma durumunu etkilemeyecek.
Bu değişikliklerle ilgili daha fazla bilgi için YouTube Yardım Merkezi'ne göz atın.
Saygılarımızla,
YouTube Ekibi" şeklinde bir içerik yer almaktadır.


Youtube Doğrulanan Kanallar Hakkında

Youtube'un buradaki amacı doğrulanan kanallar, resmi kanalların Youtube'da benzer ad ve markalara sahip diğer kanallardan ayırt edilebilmesidir. Yani nasıl Instagram ve twitter gibi sosyal medya platformlarında genel olarak ünlüler ve oldukça yüksek takipçi kitlesi olanların adlarının yanında doğrulanmış tiki varsa Youtube'da bunu uygulamaya başlıyor. Ayrıca "Instagram Mavi Tik (Doğrulanmış Rozeti - Onaylı Hesap) Nasıl Alınır" adlı konumuzu inceleyebilirsiniz.


Youtube kanal doğrulaması sizlere ek olarak bir özellik erişimi sağlamayacak. Beraberinde ödül ya da başarı anlamı taşımamasının yanı sıra Youtube'un da desteği olduğu anlamına gelmemektedir. Youtube Ödülleri hakkında bilgi almak için tıklayabilirsiniz.
Eğer ki kanalınız doğrulanmış ise kanal adınızı değiştirmediniz sürece doğrulanmış olarak kalacaktır. Yani olur da kanalınızın adını değiştirmeniz gerekirse tekrar Youtube kanal doğrulama başvurusu yapmanız gerekir
Youtube Hizmet Şartları ve Topluluk Kuralları ihlali yapan kanallarının doğrulaması geri alma ve kanalınızı kapalı tutma haklarını gizli tuttuğunu belirtiyor.


Youtube Kanal Doğrulama Uygunluk Kriterleri

Ekim ayının sonuna doğru kanal doğrulama başvuru süreci başlatılacak.
Kanal doğrulaması yapılabilmesi için en az 100.000 aboneye sahip olunması gerekmektedir.
100.000 aboneniz varsa kanal doğrulama başvurusu yapabilirsiniz ve kanalınız incelemeye alınır.
Eğer kanalınız, özgün ve eksiksiz ise onay alır. Özgünlük ve Eksiz Olma burada neyi ifade ediyor?

"Özgünlük: Kanalınız, olduğunu iddia ettiği içerik üretici, marka veya tüzel kişiyi gerçekten temsil etmelidir. Kanalınızı doğrulamak için kanal yaşı gibi çeşitli unsurları göz önünde bulundurur ve ek bilgi veya belge sağlanmasını isteyebiliriz.
Eksiksiz olma: Kanalınızın herkese açık ve YouTube'da etkin olması gerekir. Ayrıca kanalınızda açıklama, kanal simgesi ve içerik bulunmalıdır."

İlginizi Çekebilir = Youtube Music Çıktı: Ekranı Kapatıp Müzik Dinle, Video İzle

Youtube ayrıca şunu da belirtmiş; farklı mecralarda yani sosyal medya platformları gibi alanlarda tanınıp da henüz Youtube'da 100.000 aboneye ulaşmamış kanalları önceden doğrulayabilir.
Başka markanın kimliğine bürünmüş ya da teşebbüs etmiş kanallar ve bir içerik üreticinin taklidi olan kanallar doğrulanmaz ve bunun beraberinde kanala ek işlemler uygulanabilirmiş.
Youtube ilerleyen zamanlarda doğrulanmış birçok farklı kanal türü olabileceğini de belirtmiştir.

Kanalınızı Doğrulama Olmadan Ayırt Edilebilir Hale Getirmek

Bildiğiniz üzere Youtube'a ayda milyarlarca ziyaretçi giriyor. Bu nedenle kanalınızı diğer benzer kanallarda ayırt edebilmeniz için Youtube bazı yöntemler olduğunu belirtmiş.

Arama motorlarında çıkan arama sonuçlarında profesyonel bir görünüm kazanmak için kanal simgesi olarak yüksek kaliteli resim kullanmalısınız.
Kanal sayfanıza daha kişiselleştirilmiş bir görünüm ve tarz kazandırmak için kanal resminizi ve düzenini özelleştirin.
Kim olduğunuzu ve yayınladığınız içerik türünü doğru biçimde temsil eden benzersiz bir kanal adı kullanın.

Kaynak: Support.google/youtube

İlginizi Çekebilir
1- Dünyanın En Çok Abonesi Olan Youtube Kanalları: TOP 40!!!
2- Youtube'da İlk Sırada Çıkmak İçin 10 SEO Hamlesi
3- Youtube Abone Kasmak İçin En Doğal 5 Yöntem

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..