Endonezya'da Tsunami Sonucu 1000'lerce İnsan Hayatını Kaybetti - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

30 Eylül 2019 Pazartesi

Endonezya'da Tsunami Sonucu 1000'lerce İnsan Hayatını Kaybetti

Endonezya'da Tsunami Sonucu 1000'lerce İnsan Hayatını Kaybetti - Kurgu Gücü
Endonezya'da Tsunami Sonucu 1000'lerce İnsan Hayatını Kaybetti
Endonezya'nın Sulawesi Adası'nda depremin ardından bir de Tsunami ortaya çıktı ve bunun sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 1203 kişiye çıktı. Endonezya Ulusal Adet Yönetim Ajansı'ndan alınan bilgiler doğrultusunda Sulawesi Adası'nda yaşanan depremin ardında tsunami oluştu ve bu durum sonucunda 1203 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Endonezya yerel medya haberlerinde yer alan bilgilere göre hükümet, bölge halkı marketlerden gıda ürünlerinin alışverişini ücretsiz bir şekilde yapmasını ve devletin bunu karşılayacağını belirten haberler paylaşılmıştır. Bunun dışında '' The Jakarta Post '' haberi doğrultusunda Endonezya Ulusal Adet Yönetim Ajansı sözcüsü olan Sutopo Purwo Nugroho, Endonezya başkenti Cakarta şehrinde bir açıklama yaptı. Açıklamada, Orta Sulawesi yönetiminin deprem ve sonrasında tsunami felaketlerinin ardından bölgeyi 28 Eylül 2018 tarihi ile 11 Ekim 2018 tarihleri arasında acil durum olarak ilan ettiğini açıkladı.



Deprem sonrasında tsunami ile birlikte Palu çevresinde 8, Dongala çevresinde 13 yerleşim yerinde hissedildiği ve yaklaşık olarak toplam 2 Milyon 400 Bin kişinin felaketten etkilenmiş olabileceği tahmininde bulunulmuştur. Bunun dışında deprem esnasında deprem bölgesinde bulunan 71 yabancı uyruğa sahip turistin 5 tanesinden şuanda haber alınamadığı bildirilmiştir. Deprem sonrasında havaalanları, çok sayıda yolların kesildiği devlet başkanı Joko Widodo tarafında belirtildi. Elektrik kesintileri nedeniyle ek olarak 7 elektrik panosu da devreye sokulduğu belirtilmiştir.

İlginizi Çekebilir = Tehlike Çanları Çalıyor: 2050'de Denizin Altında Kalabilir

Deprem sonrasında yaşanan bu tsunami sonrasında yaklaşık olarak 1203 kişinin hayatını kaybettiği açıklamaları yapılmıştır. Halkın gıda ürünleri hakkında yapacakları alışverişlerinin masrafları devlet tarafından karşılanacağını belirten bilgiler Endonezya yerel medya haberlerinde açıklanmıştır. Benzin konusunda da sıkıntılar olduğunu ve tedarik edilmek için hava yolu ulaşımının kullanıldığını Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo açıkladı. Tsunami ve deprem kaynaklı olarakta elektrik kesintileri olmasından dolayı ek elektrik panoları takviye edildiği belirtilmiştir. Ayrıca depremin büyüklüğü ise 7.5 büyüklüğünde olduğu da belirtilmekte olup çoğu bölgede bu depremin etkisi hissedildi.



Bu bilgiler diğer haber sitelerinden alınmıştır. Site üzerinden paylaşılan haberlerden doğacak sorunlar kurgu gücü sitesinden kaynaklanmamaktadır. Bilgiler tamamen diğer kaynaklardan alınmıştır.

1 yorum:

  1. Kaan Sanslı30.09.2018 21:28

    Oldukça kötü günler yaşanmış gerçekten umarım en kısa zaman içinde toparlanılır. Can kaybı da baya fazla olmuş üzüldüm.

    YanıtlaSil

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..