Kalıcı Bedelli Askerlik Ve 2 Aylık Askerlikle Hedef Profesyonel Ordu - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

11 Eylül 2019 Çarşamba

Kalıcı Bedelli Askerlik Ve 2 Aylık Askerlikle Hedef Profesyonel Ordu

Kalıcı Bedelli Askerlik Ve 2 Aylık Askerlikle Hedef Profesyonel Ordu - Kurgu Gücü

Alınan son bilgilere göre kalıcı bedelli askerlik ve bununla beraber 2 aylık askerlik konuları gündemde yer alıyor. Konuşulanlara göre '' Hedef Profesyonel Ordu '' olduğu ve daha önceki konumuz olan Tek Tip Askerlik şekline geçileceği ve bunun yanı sıra da kalıcı bedelli askerliğin geleceği söyleniyor. Bunların yapılmasının amacının ise profesyonel ordu sistemine geçilme zaman zarfına kadar tüm herkese uygun öngörülmüş bir askerlik sağlanmış olacağı söylenmektedir.  Şuanda yeni askerlik sistemi üzerinde çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmalar için bedelli askerlik yapma ihtiyacı olmadan bir alternatif oluşturulmaya çalışıldığı bildirildi.



Söylenen ve alınan bilgiler doğrultusunda 2 ay askerlik ve kalıcı bedelli askerlik sistemlerinin gündemde olduğu belirtiliyor. Alınan bilgiler doğrultusunda kalıcı bedelli askerlik süresinin 2 ay olacağı düşüncesi mevcut. Para miktarı şuan belli olmaksızın belirli bir para yatırılarak 2 ay boyunca askerlik yapılacağı ve son zamanlarda hatta sürekli diyebileceğimiz bedelli askerlik gün sayısı üzerinde yapılan tartışmaların önüne geçilmesi amaçlanmaktadır.


Bunun dışında isteyen istediği tercihi yapsın, düşüncesi de şuanda konuşulmakta. Eski sistemde uzun ve kısa dönem askerliğin kalkması ve bunun üzerine askerlik yapacak olan kişilerin istediği tercihi seçerek askerlik yapabilmesi adına çalışmaların sürdürülüğü bildirilmiştir. Bunun üzerin bu konu ilerleyen günler içerisinde hem ücret çalışması hemde süre hakkındaki detayların tüm alternatifler Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısına çıkarılacak ve bunun sonucunda son karar orada verilecek. Bu kararın alınma ve açıklanma zamanı ise 2018 Bedelli Askerlik Başvurularının bitmesinin ardından netleşeceği bildiriliyor.

İlginizi Çekebilir = Bedelli Askerlikte Yeni Kanun Meclisten Geçti ve Onaylandı

Şimdi şöyle bir durumda var ki; Uzun dönem askerlik yani 12 ay askerlik süresinin tek tip askerlik sistemi ile 9 aya düşürülmesi düşünülürken, üniversite gibi lisans mezunlarının da 6 aylık askerlik yapması gerekirken 6 aydan 9 aya çıkan bir askerlik yapmaları gerekecek. Konuşulan tek tip askerlik gerçekleşir ve yasa halini alırsa 9 aylık askerlik 3 ay temel eğitimden ibaret olacak diye belirtiliyor.

İlginizi Çekebilir = Bedelli Askerlik Yapacaklara Müjde! 21 Gün Şartı Kalkabilir

Aile Yanında Askerlik Yapma Talimatnamesi kesinleşti.
Asker Alma Genel Müdürlüğü'nce '' Aile Yanında Askerlik '' talimatnamesi ortaya çıkarıldı. Bu talimatname sonucunda; gazi yakınları, güvenlik korucuları ve şehit yakınları istekleri taktirde vatani görevlerini yapabilecekler. Asker Alma Genel Müdürlüğü yani ASAL, gazi ve şehit yakınları için dağıtım birliklerinin belirlenebilmesi adına '' Aile Yanında Askerlik '' talimatnamesiyle ailelelerin bulunduğu yerde askerlik yapabilecekler. Bu talimatnamesi sayesinde gazi yakınları, sivil şehit yakınları ve güvenlik korucuları da içinde olmak üzere Terörle mücadele konunu içindeki şehit yakınları içinden askerlikten yararlanamayan veya yararlanmak istemeyenler ve gazilerin çoçukları, istemeleri doğrultusunda, kendileri ya da ailelerinin oturdukları il veya nüfusa kayıtlı oldukları il sınırları içerisinde vatan borçlarını ödeyebilecek.



Aile Yanında Askerlik Talimatnamesinde Kimler Yararlanabilecek ?
Bu uygulamadan sadece 3713 sayılı Terörle Mücadele kanunu içerisinde hayatını kaybetmiş olan, yaralanan, engelli hale gelen, sivilleri kanuni yakınları ve kamu personelleri faydalanabilecek. Bu kapsam dışında, TMK kapsamı dışında kalan personel ve kanuni yakınlarıyla Kıbrıs/Kore gazileriyse bu düzenlemenin dışında kalıyor. Aile yakınında askerlik isteğe bağlı olması da oldukça güzel.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..