Kitap Okumaya En Çok Vakit Ayıran Dünya Genelindeki 10 Ülke - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

11 Eylül 2019 Çarşamba

Kitap Okumaya En Çok Vakit Ayıran Dünya Genelindeki 10 Ülke

Kitap Okumaya En Çok Vakit Ayıran Dünya Genelindeki 10 Ülke - Kurgu Gücü
Kitap Okumaya En Çok Vakit Ayıran Dünya Genelindeki 10 Ülke
Bildiğiniz üzere yazarlar çeşitli kitaplar yazıyorlar. Bu kitaplarda kimileri tarafından çok okunurken kimileri tarafından da pek tercih edilmiyor. Kitap okumak her insanın bilgi seviyesini en yükseğe çıkarmakta en iyi yöntemlerden bir tanesi olarak görülmektedir. Bazı ülkeler kitap okuma konusuna oldukça önem veriyor. İşte bizde en çok kitap okuyan ülkeler hangileri olduğunu sizler için listeleyeceğiz. Peki Türkiye kitap okuma oranı 2018 senesinde ne kadar diyecek olursanız şuanda ilk 10 da yer almadığımızı söyleyebilirim.


En çok kitap okuyan ülkeler arasında küçük ülkelerinde bulunması yanı sıra büyük ülkelerinde olduğunu söylemek mümkündür. Ülkemizin kitap okuma oranının düşük olmasından dolayın ilk 10 da yer almadığı bilinmektedir. Peki Türkiye kitap okuma oranı ne kadar diye merak ediyorsanız konumuzun içinde detaylarına ulaşabileceksiniz. Gelişmiş ülkelerin kitap okuma oranı bazı küçük ülkelere rağmen az olduğunu görmek mümkün. Peki kitap okuma oranı en yüksek ülke hangisi olduğunu merak ediyorsanız, okuma yazma oranının fazla yüksek olmaması rağmen en çok kitap okuyan ülkeyi gördüğünüzde şaşıracaksınız.

En çok kitap okuyan ülkeler 2018 senesinde hangileri ? İşte Detaylar



10. Macaristan

Kitap Okumaya En Çok Vakit Ayıran Ülkeler - Macaristan - Kurgu Gücü
Kitap Okumaya En Çok Vakit Ayıran Dünya Genelindeki 10 Ülke
Listemizin 10. sırasında nüfusunun %99'unun okuma yazma bildiği Macaristan yer alıyor. Dünyada Macaristan, kişi başına kitap okuma süresi olarak haftada 6 saat 50 dakika vakit ayırdığı biliniyor. Zaten okuma yazma yüzdesinin %99 olması, okumayı seven bir ülke olduğunun kanıtı olarak gösterilerek en çok kitap okuyan ülkeler arasında 10. sırada yer alıyor.



9. Fransa

Kitap Okumaya En Çok Vakit Ayıran Ülkeler - Fransa - Kurgu Gücü
Kitap Okumaya En Çok Vakit Ayıran Dünya Genelindeki 10 Ülke
Geldik listemizin 9. sırasında yer alan ülkeye. Fransa, gezilecek güzel yerlerinin olmasından dolayı yıllık en çok turiste ev sahipliği yapan ülkelerden bir tanesidir. Macaristan gibi Fransa'da da okuma yazma oranı ortalama %99 olarak bilinmektedir. Ekonomi bakımından oldukça sağlam bir yapıya sahip olan Fransa, kişi başına kitap okuma oranı haftalık 6 saat 55 dakika olarak notlar arasında yerini alıyor ve en çok kitap okuyan ülkeler arasında yerini 9. sırada alıyor.



8. İsveç

Kitap Okumaya En Çok Vakit Ayıran Ülkeler - İsveç - Kurgu Gücü
Kitap Okumaya En Çok Vakit Ayıran Dünya Genelindeki 10 Ülke
Kuzey Avrupa ülkeleri arasında yer alan İsveç, en çok kitap okuyan ülkeler arasında 8. sırada yerini alıyor. Ormanlık alanlarıyla ünlü olan İsveç, %99'luk bir okuma yazma oranına sahiptir. İsveç'te her bir kişi ortalama haftada 7 saat 5 dakika kitap okumaya vakit ayırarak en çok kitap okuyan ülkeler 2018 senesinde 8. sırada yerini alıyor.





7. Rusya

Kitap Okumaya En Çok Vakit Ayıran Ülkeler - Rusya - Kurgu Gücü
Kitap Okumaya En Çok Vakit Ayıran Dünya Genelindeki 10 Ülke
Dünya edebiyatına oldukça iyi katkılar sunan Rusya, en çok kitap okunan ülkeler arasında 7. sırada yer alıyor. Geçmişten bu yana edebiyat geçmişine bakıldığında da fark ediliyor ki okuma yazma oranı da yüksek olduğu görülebiliyor. Okuma yazma oranı tam olarak %99,7 olarak biliniyor. Her Rus vatandaşı haftada ortalama 7 saat 6 dakika kitap okuma süresine sahip olduğu belirtiliyor.



6. Çek Cumhuriyeti

Kitap Okumaya En Çok Vakit Ayıran Ülkeler - Çek Cumhuriyeti - Kurgu Gücü
Kitap Okumaya En Çok Vakit Ayıran Dünya Genelindeki 10 Ülke
Dünyanın en büyük kütüphaneleri arasında yer alan Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag’daki Clementinum Kütüphanesi'nden de anlaşılacağı gibi okum yazma oranı %99 olarak biliniyor. Listemizin 6. sırasında yer alan Çek Cumhuriyeti'ndeki her bir Çekli haftada yaklaşık olarak 7 saat 25 dakika kitap okuyarak en çok kitap okuyan ülkeler arasında adını 6. sıraya yazdırmaya hak kazanıyor.



5. Mısır

Kitap Okumaya En Çok Vakit Ayıran Ülkeler - Mısır - Kurgu Gücü
Kitap Okumaya En Çok Vakit Ayıran Dünya Genelindeki 10 Ülke
Mısır tarihi geçmişine baktığımızda geniş bir yelpazeye sahip olduğunu görmek mümkün olacaktır. Aynı şekilde tarihsel bir geçmişinin yanı sıra okuma safhasında da kendilerini oldukça iyi yerlere getirdiklerini göstermiş oldular. Mısır da diğer ülkelere göre okuma yazma oranı %73,8 olmasına rağmen her bir Mısırlı haftada 7 saat 30 dakika kitap okuma ortalamasıyla en çok kitap okunan ülkeler arasında Mısır'ı 5. sıraya taşıyor.





4. Filipinler

Kitap Okumaya En Çok Vakit Ayıran Ülkeler - Filipinler - Kurgu Gücü
Kitap Okumaya En Çok Vakit Ayıran Dünya Genelindeki 10 Ülke
Filipinler bildiğiniz üzere adalar ülkesidir. Ülke de tam tamına 7 Bin 107 tane adacık bulunmaktadır. Filipinler dünya genelinde okuma sırasında 4. olarak yer alıyor. Filipinliler'in her bir vatandaşı haftada 7 saat 36 dakika kitap okuyarak en çok kitap okuyan ülkeler arasında yerini alıyor. Bu yüzden Filipinler'in adalarında oldukça fazla kitap var demek doğru olacaktır.
Geldik Listemizin İlk 3 Sırasına..



3. Çin Cumhuriyeti

Kitap Okumaya En Çok Vakit Ayıran Ülkeler - Çin - Kurgu Gücü
Kitap Okumaya En Çok Vakit Ayıran Dünya Genelindeki 10 Ülke
Yüz ölçümü ve milyarca insanın yer aldığı dünyanın en büyük ülkeleri arasında yer alan Çin Cumhuriyeti, kitap okuma konusunda da oldukça kendini geliştirmiş durumda. Zaten çoğunuzun da bildiği üzere oyuncaktan çoğu teknolojik ürüne kadar ürünün üretildiği Çin, bunun yanı sıra dünya genelinde bilime en çok yarar sağlayan ülkelerden bir tanesidir. Bu da yetmezmiş gibi en çok kitap okuyan ülkeler arasında da her bir Çinli haftada 8 saat kitap okumaya vakit ayırarak listede 3. sırada yerini alıyor.



2. Tayland

Kitap Okumaya En Çok Vakit Ayıran Ülkeler - Tayland -Kurgu Gücü
Kitap Okumaya En Çok Vakit Ayıran Dünya Genelindeki 10 Ülke
Nüfusun %88'inin kitap okuduğu Tayland, son zamanlarda oldukça çok büyük yeniliklere adını yazdırdı. Yaklaşık olarak her Tayland vatandaşı haftada ortalama 9 saat 25 dakika kitap okuyarak en çok okuyan ülkeler arasında dünya çapında 2. sıradaki yerini almıştır.





1. Hindistan

Kitap Okumaya En Çok Vakit Ayıran Ülkeler - Hindistan - Kurgu Gücü
Kitap Okumaya En Çok Vakit Ayıran Dünya Genelindeki 10 Ülke
En sonunda en çok kitap okuyan ülke hangisi olduğuna geldik. Belki de diğer çoğu ülkeye göre okuma yazma yüzdesi %74 olmasına rağmen düşükte olsa en çok kitap okuyan ülkeler arasında lider olarak yer alıyor. Neredeyse Haftanın bir günün yarısını kitap okumaya ayırdıklarını söylemek mümkün olacaktır. Haftada bir Hintli ortalama 10 saat 45 dakika kitap okumaya vakit ayırıyor. 2 binden fazla üniversitesi bulunan Hindistan da genele bakıldığı zaman dünya genelinde ünlü matematikçiler ve dünyanın en büyük markaları aralarında yer alan markalarda mühendis ya da yönetici olarak çalışan Hintliler olduğunu söylemek mümkün olacaktır. Zaten bunlarda gösteriyor ki kitap okuma oranı yüksek olmasında şaşırılacak bir durum olmadığıdır.

Son olarak Türkiye kitap okuma oranı düşüklüğü nedeniyle dünya çapında en çok kitap okuyan ülkeler arasında 17. sırada yer aldığı bilinmektedir.

İlginizi Çekebilir
1- Boş Zamanlarda Hobi Olarak Yapılacak En Muhteşem 8 Aktivite
2- Türkiye'deki Üniversiteler: 81 İlde Bulunan Bütün Üniversiteler
3- Mutlaka Okunması Gereken Dünyanın En Muhteşem 10 Kitabı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..