Resmi Gazete 98 Yıl Sonra Ekonomik Kriz Nedeniyle Kapandı - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

17 Eylül 2019 Salı

Resmi Gazete 98 Yıl Sonra Ekonomik Kriz Nedeniyle Kapandı

Resmi Gazete 98 Yıl Sonra Ekonomik Kriz Nedeniyle Kapandı - Kurgu Gücü

Ekonomide yaşanan krizden dolayı kağıt fiyatlarında artış olmasından dolayı basım adedini düşüren Resmi Gazete, bu süreçten sonra artık sadece dijital ortamda hazırlanacak. Bilindiği üzere tam tamına 98 senedir basım yapan Resmi Gazete, artık kağıda son dedi. Başbakanlık Basımevi Döner Sermaye İşletmesi'nde basılan ve geçen ay yayınlanan KHK ile kapatılan Resmi Gazete, kendi bünyesinde çalışan personelleri diğer kamu kurumlarına göndermek zorunda kalmıştı.




Resmi yüz yıllık serüveni tamamlayamadan kapanmak zorunda kaldı. Diğer haber kaynaklarında paylaşılan bilgilere göre; Resmi gazete 7 Ekim 1920 tarihinde kurulmuş ve ilk basımını yani sayısını 7 Şubat 1921 tarihinde yayınlamıştır. Bundan tam tamına 98 yıl sonra Resmi gazete kağıt bölümünü kağıt fiyatlarında yaşanan artış nedeniyle kapatmak zorunda kalmıştır.



Yapılan açıklamalara göre 14 Eylül 2018 tarihinde tam 130 çalışana son iş günü tebliği yapılmıştı. Bunun dışında ise bazıları işçi statüsünde olduğundan dolayı içinde bulunduğumuz hafta yeni kurumlara dağıtılmıştır. Resmi Gazete'nin basım yapıldığı basımevinde çok önemli matbaa ünitelerinin bulunduğunu belirten bir basımevi çalışanı sözlerine şu şekilde devam etti; Dünyada sadece Türkiye, Fransa ve Suudi Arabistan'da bulunan saatte 60 bin baskı kapasitesine sahip olan ve tek renk baskı yapabilen Web Ofset makinemiz var. Bu makine için bir üniversite ile iletişime geçtik almaları için teklif ilettik. Fakat bu konuya ilgili davranmadılar. Bu makinenin hurdaya gidecek olmasına üzülüyorum '' diyerek sözlerini tamamladı.

İlginizi Çekebilir = Türkiye'de En Çok Satan Gazeteler Listesi 2018 Güncel

Kağıt fiyatlarının artışı üzerine basım adedi düşürülmüştü.
Resmi Gazete'de genel olarak Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından çıkarılmış olan yönetmelikler, kararnameler, genelgeler ve yasalar  neler olduğu hakkında kararların yayını yapılmaktaydı. Bu kararlar normalde 8 Bin civarında basılırken kağıt fiyatındaki artış nedeniyle bu rakam 2 bin basıma kadar düşmüştü.


Resmi Gazete'nin kağıt bölümünü kapatıp, dijital ortamda yayınlanacak olması akla Siber Saldırı endişesini getirdi. Siber saldırı ile arşive ulaşma konusunda sıkıntılar olup olmayacağı da şuan merak konusu. Bu konu da gelişmeler olduğunda sizlerle paylaşacağız.

Merak ettiğiniz her şeyi sizler için yanıtlamaya çalışıyoruz. Yorumlarınız bizler için değerli..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..