Sosyal Medyada Kaynağı Belli Olmayan Bilgi Paylaşanlara Uyarı Geldi - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

22 Eylül 2019 Pazar

Sosyal Medyada Kaynağı Belli Olmayan Bilgi Paylaşanlara Uyarı Geldi

Sosyal Medyada Kaynağı Belli Olmayan Bilgi Paylaşanlara Uyarı Geldi - Kurgu Gücü
Sosyal Medyada Kaynağı Belli Olmayan Bilgi Paylaşanlara Uyarı Geldi
TRT Haber'in yayınladığı bilgilere göre Uzmanlar sosyal medyada kaynağı tespit edilmeyen bilgi, fotoğraf, haber ve görüntü kesinlikle paylaşılmaması gerektiği konusunda uyarıyor. Uzmanların söyleşine göre sosyal medya terörüne alet olmayın diye uyarıyor.


Uzmanların yaptığı açıklamalara göre, sosyal medyada yanlış bilgiler var.. İşte bu yanlış bilgilere karşı dikkatli olunması gerektiği bildiriliyor. İnsanlar sosyal medyada dönen bilgilerin doğru olup olmadığı kontrol edilmeden paylaşılabiliyor. Bunun içinde cezai yükümlülükler olduğu belirtiliyor. Bilindiği gibi sosyal medya günümüzün en büyük iletişim platformu durumunda yer alıyor. Fakat uzmanların söylediğine göre sosyal medyada dönen bilgilerin doğru olup olmadığı kontrol edilmeden paylaşımlar yapılıyor. Hatta yanlış bilgileri bilmeden paylaştıklarını da belirtiyorlar. Çünkü insanlarımız sürü misali olduğu için biri ortaya bir laf atar ve bu konu sosyal medya gibi ortamlara düştüğü zaman milyonlarca insana ulaşır. Bu da yanlış bilgi olması sonucunda insanları isyana kadar sürükleyebilir. Geçenlerde sosyal medya içerisinden Tuvalet kağıdının 60 TL olduğu konusunda tweetler atılmıştı. Fakat bunun herhangi bir gerçeklik payı yoktu fakat millet orta atılan gazı aldı ve fırladı gitti.


Uzmanlar sosyal medya terörüne alet olmamanız konusunda uyarılarda bulunuyor. Bunun üzerine de kaynağı doğrulanmayan hiçbir bilgi, fotoğraf, haber ve görüntünün paylaşılmaması konusuna dikkat çekiyor.  Bu tür paylaşımların yapılması durumunda ceza alma olasılığınızın çok yüksek olduğuna dikkat etmeniz konusunda uzmanlar uyarıyor. Yanlış bilgi sunanlar hakkında suç duyurusunda bulunmak için yapılması gereken ilk olarak ekran resmi alınmalı daha sonra da savcılığa suç duyurusunda bulunulmalı diye uzmanlar belirtiyor.

İlginizi Çekebilir = Dünyadaki Bütün Ülkelerin Kullandığı Para Birimleri

Sosyal medyada paylaştığınız şeylerden paylaşan kişilerin sorumlu olduğu, üye olduğunuz platformların sözleşmelerinde belirtildiği için sizlerin ceza almanıza neden olabileceğini unutmayınız. Yani sosyal medya ortamında paylaştığınız kaynağı belli olmayan paylaşımlarınız için hakkınızda dava açılabilir ve belki de bu yüzden hapse girebilirsiniz. Kulaktan dolma bilgilerle iş yapılmaması işin perde arkasını araştırıp öğrenmeden paylaşımlar yapılmamasının en doğru seçenek olduğunu unutmayın. İlle de başkası hakkında paylaşımlar yapacak değilsiniz. Kendi günlük hayatınızdan şeyler paylaşarak hiçbir şekilde sıkıntı yaşamazsınız.

Kaynak : TRT Haber

2 yorum:

  1. Gerçekten son zamanlarda bu tür olaylara dikkat etmekte fayda var.

    YanıtlaSil
  2. Bu konular sıkıntılı konular gerekten ben uzak durmaya çalışıyorum

    YanıtlaSil

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..