Blogger Sabit Gadget'ı Sabitlikten Çıkartıp Başka Alana Taşıma - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

27 Ekim 2018 Cumartesi

Blogger Sabit Gadget'ı Sabitlikten Çıkartıp Başka Alana Taşıma

Blogger Sabit Gadget'ı Sabitlikten Çıkartıp Başka Alana Taşıma - Kurgu Gücü

Blogger üzerinde blog kurmuş olan kişiler bazı gadgetlerın yerini değiştirmek istiyor fakat nasıl yapacağını bir türlü bulamıyor. Aslında iş o kadar da zor değil. Blogger sabit gadget nasıl başka bir alana taşınır? Yani blogger gadget sabitten nasıl çıkartılır? konumuzda sizleri konu hakkında bilgi sunacağız.



Bunu yapabilmeniz için aslında biraz da olsa kod biliyor olmanız gerekir. Çünkü ne yapmanız gerektiğini biliyor olmanız için nerede işlem yaptığınız oldukça önemli. Bu işlemi temanızın html şablon alanından yapmanız gerekiyor. Peki bunu nasıl yapacağım diyorsanız, gelin siz aşama aşama anlatalım.




Misal Üst Bilgi Blogger Sabit Gadget alanını değiştireceksiniz.

İlk Adım: Hangi Blog üzerinde değişiklik yapacaksanız o bloga girin.
2. Adım= Sol menüden '' Tema '' seçeneğine tıklayın.
3. Adım= Açılan Sayfada '' HTML'yi Düzenle '' seçeneğine tıklayın.

Temanızın kod şablonu karşınıza çıkacak.

4. Adım= Şablon açıldığında '' Widget'a Atla '' seçeneğine tıklayın ve açılan seçeneklerden '' Header1 '' seçeneğine tıklayın.
5. Adım= Açılan kod şablon alanında yazan '' locked='true' '' kısmındaki true yerine '' false '' yazmanız durumunda Blogger sabit gadget artık bundan sonra istediğiniz alana taşıyabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir = Blogger Ana Sayfadaki Kayıt Sayısı Sorununu Çözmenin En İyi Yolu


Bunu sadece üst bilgi için değil istediğiniz her gadget için bu şekilde uygulayarak yapabilirsiniz. Zaten locked bildiğiniz üzere kilit anlamında oluyor. True ise doğru ya da gramere göre değiştiği için evet, açık gibi gibi anlamlar taşıyabilir. False da tam tersine yanlış anlamıyla beraber gramere göre hayır, kapalı gibi anlamlar taşıyabilir. Bu yüzden false yaparsanız kilit kapalı anlamı olacağı için otomatik olarak hangi gadget için bunu uygularsanız sabitlikten kalkıp istediğiniz yere sürükleme imkanınız olacaktır.

İlginizi Çekebilir = Blogger Kayıt Şablonu Oluşturmak İsteyenlere Basit Bir Kaç Adım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..