İspanya La Liga'da Şampiyonluk Heyecanı Yaşamış Şampiyon Takımlar - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

8 Ekim 2018 Pazartesi

İspanya La Liga'da Şampiyonluk Heyecanı Yaşamış Şampiyon Takımlar

İspanya La Liga'da Şampiyonluk Heyecanı Yaşamış Şampiyon Takımlar - Kurgu Gücü

İspanya La Liga liginde şampiyon olan 9 takım var. La Liga 1929 tarihinde kuruldu ve şuanda dünyanın en iyi takımlarınında içinde bulunduğu bir halini aldı. Her sene 20 takımını mücadele La Liga da bazı takımlar son sezonlarda ligi oldukça domine etmiş durumda. Bunlar içinde Barcelona, Real Madrid gibi yıldız isimleri de kadrosunda bulunduran köklü tarihe sahip takımlar.




İspanya ligi'nde şampiyon olan takımlar dendiğinde zaten şuanda ilk akla gelen takımlar Barcelona ve Real Madrid oluyor. Bu kulüpler oldukça köklü bir tarihe sahip olmasıyla beraber günümüz futbolunda da büyük bir hacme sahipler. La Liga şampiyonları arasında yer alan bu takımlara ek olarak süpriz takımların ismini de görüyoruz.




İspanya La Liga Liginde Şampiyon Olmuş Bütün Takımlar


9. Real Betis
İspanya Ligi'nde Şampiyon Olan Takımlar Real Betis - Kurgu Gücü
İspanya Ligi tarihinde 1 defa da olsa adını İspanya ligi'nde şampiyon olan takımlar arasına yazdırmaya başaran takımlardan olan Real Betis, 12 Eylül 1907 tarihinde kurulmuş İspanya'nın Sevilla kentinin takımıdır.


8. Sevilla
İspanya Ligi'nde Şampiyon Olan Takımlar Sevilla - Kurgu Gücü
UEFA Avrupa ligini daha önce 5 defa kazanan Sevilla, İspanya liginde ise sadece 1 defa şampiyon oldu ve İspanya ligi'nde şampiyon olan takımlar arasında yerini almayı başardı. Sevilla 25 Ocak 1890 tarihinde kurulmuş, Sevilla kenti takımıdır.


7. Deportivo La Coruna
İspanya Ligi'nde Şampiyon Olan Takımlar Deportivo La Coruna - Kurgu Gücü
Pek çok defa alt lige düşüp tekrar La Liga'ya yükselen ve şuanda İspanya 2. Ligde yer alan Deportivo La Coruna, tarihinde 1 defa İspanya Ligi şampiyonu olma başarısı gösterdi. Deportivo La Coruna, 2 Mart 1906 tarihinde kuruldu.




6. Real Sociedad
İspanya Ligi'nde Şampiyon Olan Takımlar Real Sociedad - Kurgu Gücü
Köklü bir geçmişe sahip olan Real Sociedad ise 2 defa İspanya Ligi şampiyonu oldu. Bu sayede İspanya ligi'nde şampiyon olan takımlar arasında yer bulmayı hak etti. Real Sociedad, 7 Eylül 1909 tarihinde kurulmuş San Sebastian şehrinin takımıdır.


5. Valencia
İspanya Ligi'nde Şampiyon Olan Takımlar Valencia - Kurgu Gücü
İspanya Ligi şampiyonları arasında yer alan Valencia tam tamına 6 defa ligde şampiyon oldu. Bu şampiyonluklar sayesinde İspanya ligi'nde şampiyon olan takımlar arasında yerini aldılar. Valencia, 18 Mart 1919 tarihinde kurulmuştur.


4. Athletic Bilbao
İspanya Ligi'nde Şampiyon Olan Takımlar Athletic Bilbao - Kurgu Gücü
İspanya Liginde oldukça köklü bir geçmişe sahip olan Athletic Bilbao 8 defa şampiyon olarak İspanya ligi'nde şampiyon olan takımlar arasında yer alma başarısı gösterdi. Athletic Bilbao, 1898 senesinde kurulmuştur.


3. Atletico Madrid
İspanya Ligi'nde Şampiyon Olan Takımlar Atletico Madrid - Kurgu Gücü
La Liga'da şampiyon olan takımlardan bir tanesi de Atletico Madrid oluyor. Tam tamına 10 defa şampiyon olan takım İspanya ligi'nde şampiyon olan takımlar arasında yer alma başarısı gösterdi. Atletico Madrid, 26 Nisan 1903 tarihinde kurulmuştur.




2. Barcelona
İspanya Ligi'nde Şampiyon Olan Takımlar Barcelona - Kurgu Gücü
Futboluyla belki de en çok zevk veren takımlardan bir tanesi olan Barcelona, tam tamına 24 defa La Liga şampiyonluğu yaşadı. Bu sayede İspanya ligi'nde şampiyon olan takımlar arasında yer alma başarısı gösterdi. Barcelona, 29 Kasım 1899 tarihinde kurulmuştur.


1. Real Madrid
İspanya Ligi'nde Şampiyon Olan Takımlar Real Madrid - Kurgu Gücü
La Liga'da en çok şampiyonluk yaşayan takım ise Real Madrid olarak biliniyor. Tam tamına 32 kere şampiyon olan Real Madrid bu sayede İspanya ligi'nde şampiyon olan takımlar arasında yer almış oldu. Real Madrid, 6 Mart 1902 tarihinde kurulmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..