UEFA Avrupa Ligini En Çok Kazanan 12 En Büyük Takım - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

5 Ekim 2018 Cuma

UEFA Avrupa Ligini En Çok Kazanan 12 En Büyük Takım

UEFA Avrupa Ligini En Çok Kazanan 12 En Büyük Takım - Kurgu Gücü

Avrupa Ligi, UEFA tarafından 1971 senesinde kurulmuş ve adı UEFA Kupası olarak devam etmekteydi. Daha sonra 2008/2009 sezonunda Shakhtar Donetsk'in kupayı müzesine götürmesinin ardından adı Avrupa Ligi olmuştur. Şu ana kadar toplamda 28 takımın kupayı müzesine götürdüğü bilinirken bunlar içinde UEFA Avrupa Ligini En Çok Kazanan takımlar var. Bu takımlar birden çok kazanan takımlar olduğu için sizlere bunları listelemek istedik. Toplamda 12 takım en az kupayı 2 defa müzesine götürmüş konumdadır.



Avrupa Ligini en çok kazanan takımlar diye sorulduğunda akla ilk olarak son zamanlarda kupaya damga vuran iki takım geliyor. Hem defans yönünden hemde ofansif yönden kaliteli işler çıkartan bu takımlar, oynadıkları kaliteli futbol sayesinde kupayı hak edip müzelerine koyuyorlar. Zaten spor dediğimizde akla ilk olarak futbol geldiği için futbolculardan bizler hep kaliteli işler bekliyoruz. Bazen gol atmak değil gol yememenin de bir beceri olduğunu gösteren takımlar sayesinde bu kaliteli işleri de görmüş oluyoruz.




UEFA Avrupa Ligini En Çok Kazanan 12 En Büyük Takım


12. Borussia Mönchengladbach
UEFA Avrupa Ligini En Çok Kazanan Takımlar Borussia Mönchengladbach - Kurgu Gücü
Almanya Bundesliga ekiplerinden olan Borussia Mönchengladbach, daha önce UEFA Avrupa Ligini 2 defa kazanmayı başardı. Bu sayede UEFA Avrupa Ligini En Çok Kazanan takımlar arasında yerini aldı. İlk olarak 1975/1975 sezonunda Hennes Weisweiler antrenörlüğünde kupayı kazanan takım, ikinci şampiyonluğunu ise 1978/1979 sezonunda Udo Lattek ile kazandılar.


11. Tottenham Hotspur
UEFA Avrupa Ligini En Çok Kazanan Takımlar Tottenham Hotspur - Kurgu Gücü
İngiltere Premier ligi ekiplerinden Tottenham Hotspur da Avrupa Kupasını 2 defa kazanan bir diğer ekiptir. Böylelikle UEFA Avrupa ligini en çok kazananlar arasında yer almayı başardı. İlk şampiyonluğunu 1971/1972 sezonunda Bill Nicholson antrenörlüğünde kazanırlarken, ikinci şampiyonluğunu ise Keith Burkinshaw ile 1983/1984 sezonlarında aldılar.


10. Real Madrid
UEFA Avrupa Ligini En Çok Kazanan Takımlar Real Madrid - Kurgu Gücü
İspanya La Liga ekiplerinden olan Real Madrid, Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu dışında Avrupa Kupasını da iki defa müzesine götürmeyi başarmıştır. Bu sayede UEFA Avrupa Ligini en çok kazanan takımlardan bir tanesi olmuştur. İlk şampiyonlukları Luis Molowny ile 1984/1985 sezonunda alırken hemen ardından 1985/1985 sezonunda yine Luis Molowny ile ikinci kez kupayı müzesine götürdüler.




9. IFK Göteborg
UEFA Avrupa Ligini En Çok Kazanan Takımlar IFK Göteborg - Kurgu Gücü
İsveç ekiplerinden IFK Göteborg, da yine 2 defa Avrupa Liginde şampiyon olan ekiplerden. biri. 1981/1982 sezonunda Sven-Göran Eriksson ile ilk şampiyonluğunu alan ekip, ikinci şampiyonluğunu ise 1986/1987 sezonunda Gunder Bengtsson ile kazanmayı başardılar. Böylelikle Avrupa ligini en çok kazanan takımlar arasında yerini aldılar.


8. AC Parma
UEFA Avrupa Ligini En Çok Kazanan Takımlar AC Parma - Kurgu Gücü
İtalyan ekiplerinden olan Parma da yine 2 kez kupayı müzesine götürdü. 1994/1995 sezonunda Nevio Scala antrenörlüğünde ilk defa kupayı kazanan ekip, ikinci şampiyonluğunu ise Alberto Malesani eşliğinde 1998/1999 sezonunda yaşadı. Bu sayede de UEFA Avrupa ligini en çok kazananlar arasında yerini aldılar.


7. Feyenoord Rotterdam
UEFA Avrupa Ligini En Çok Kazanan Takımlar Feyenoord Rotterdam - Kurgu Gücü
Hollanda'nın köklü ekiplerinden bir tanesi olan Feyenoord Rotterdam da kupayı 2 defa müzesine götüren ekiplerden bir tanesidir. İlk şampiyonluklarını 1973/1974 sezonunda Wiel Coerver antrenörlüğünde alan takım, ikinci Avrupa Kupasını ise 2001/2002 sezonunda Bert van Marwijk ile kazandılar. Böylelikle UEFA Avrupa ligini en çok kazanan takımlar arasında yerini aldılar.




6. FC Porto
UEFA Avrupa Ligini En Çok Kazanan Takımlar FC Porto - Kurgu Gücü
Portekiz ligi takımlarından biri olan Porto da yine 2 sefer kupayı kazanan ekiplerden. İlk şampiyonlukları 2003/2004 sezonunda Jose Mourinho antrenörlüğünde olurken, UEFA Kupasını ikinci kez André Villas-Boas antrenörlüğünde 2010/2011 sezonunda aldılar. Bu sayede Avrupa Kupasını en çok kazanan takımlar arasında yerini aldılar.


5. Juventus
UEFA Avrupa Ligini En Çok Kazanan Takımlar Juventus - Kurgu Gücü
İtalya Serie A ekiplerinden Juventus, kupayı 3 defa müzesine götürme başarısı elde etti. İlk olarak 1976/1977 sezonunda Giovanni Trapattoni ile kupayı kazandılar. Daha sonra 1989/1990 sezonunda Dino Zoff antrenörlüğünde kazanmayı başardılar. Son olarak 1992/1993 sezonunda Giovanni Trapattoni ile bir kez daha kupayı kazanıp müzesine götürdüler. Böylelikle UEFA Kupasını en çok kazananlar arasında yerini aldılar.


4. FC Internazionale
UEFA Avrupa Ligini En Çok Kazanan Takımlar FC Internazionale - Kurgu Gücü
Yine bir İtalya Serie A ekibi olan FC Internazionale de 3 kez kupayı kazanan takımlardan bir tanesidir. İlk olarak 1991/1992 sezonunda Giovanni Trapattoni antrenörlüğünde kupayı kazandır. Ardından 1993/1994 sezonunda Gianpiero Marini ile kupayı kazanmayı başardılar. Son olarak ise Luigi Simoni antrenörlüğünde 1997/1998 sezonunda UEFA Kupasını müzelerine götürmeyi başardılar. Bu sayede UEFA Avrupa ligini en çok kazanan takımlar arasında yerini aldılar.




3. Liverpool
UEFA Avrupa Ligini En Çok Kazanan Takımlar Liverpool - Kurgu Gücü
İngiltere Premier ligi ekiplerinden olan Liverpool da 3 defa kupayı kazanmayı başardı. İlk kupayı 1972/1973 sezonunda Bill Shankly antrenörlüğünde kazandılar. Daha sonra 1975/1976 sezonundan Bob Paisley antrenörlüğünde bir kez daha kazanmayı başardılar. Son olarak 2000/ 2001 sezonunda Gerard Houllier antrenörlüğünde kupayı kazanmayı başardılar. Böylelikle Avrupa ligini en çok kazanan takımlar arasında yer aldılar.


2. Atletico Madrid
UEFA Avrupa Ligini En Çok Kazanan Takımlar Atletico Madrid - Kurgu Gücü
İspanya La Liga ekiplerinden olan Atletico Madrid, kupayı 3 defa kazanmayı başardı. İlk şampiyonluklarını 2009/2010 sezonunda Quique Flores antrenörlüğünde oldular. Daha sonra 2011/2012 sezonunda Diego Simeone ile tekrar kupayı müzelerine götürdüler. Son olarak şuanda son Avrupa Ligi Kupası sahibi olarak 2017/2018 sezonunda Diego Simeone ile şampiyon oldular. Bu sayede Avrupa ligini en çok kazanan takımlar arasında yerini aldılar.


1. Sevilla
UEFA Avrupa Ligini En Çok Kazanan Takımlar Sevilla - Kurgu Gücü
İspanya La Liga takımlarında Sevilla, UEFA Avrupa Ligini En Çok Kazanan Takım olarak ünvanını koruyor çünkü tam tamına 5 defa kupayı müzelerine götürdüler. 2005/2006 ve 2006/2007 sezonlarında Juande Ramos antrenörlüğünde art arda iki defa şampiyon olmayı başardılar. Daha sonra 2013/2014, 2014/2015 ve 2015/2016 sezonlarında Unai Emery antrenörlüğünde arka arkaya 3 defa şampiyon olmayı başardı ve Avrupa Ligi Kupasını en çok kazanan takım konumunda yer almayı hak ettiler.



Her takım tamamda, Göteborg 2 kere Avrupa Kupasını müzesine götürmüşken bizim gibi futbol ülkesi olan bir ülkeden sadece Galatasaray'ın 1 defa kupayı kazanmış olması oldukça can sıkıcı.. Galatasaray'ın da 1999/2000 sezonunda Fatih Terim ile UEFA Kupasını kazandığını ek olarak yazmakta fayda var.

İlginizi Çekebilir = UEFA Şampiyonlar Ligini En Çok Kazanan 10 Şampiyon Takım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..