İçinde Yaşadığımız Dünya: Güneş Sistemi'de Yer Alan 8 Gezegenden Biri - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

24 Kasım 2018 Cumartesi

İçinde Yaşadığımız Dünya: Güneş Sistemi'de Yer Alan 8 Gezegenden Biri

İçinde Yaşadığımız Dünya: Güneş Sistemi'de Yer Alan 8 Gezegenden Biri - Kurgu Gücü

Dünya nedir? Dünya'nın özellikleri nelerdir? Dünya gezegen midir? 8 gezegen arasında Dünya var mıdır? Dünya'nın Güneş'e uzaklığı ne kadardır? Güneş Sistemi içinde yer alıyor mu? Dünya kaç yaşında? gibi Dünya hakkında tüm sorulara ve Dünya hakkında genel bilgiler sunmaya çalışacağız.



Öncelikle Dünya'nın bilmeyenler için kısaca bir tanımını yapacak olursak; Dünya'nın kısaca tanımı, Geoit şekline sahip etrafında kıtalar ve okyanusların bulunduğu, içinde canlı ve cansız varlıkların yaşam sürdüğü bir gezegen diye tanımlamak mümkün olacaktır. İçinde yaşadığımız yer olan Dünya, daha doğrusu içinde yaşamak dersek yanlış olur ki üzerinde yaşadığımız yer olan Dünya, milyarlarca yıl önce oluştu ve nesillerce varlık gelip geçti.


İlginizi Çekebilir = Plüton Neden Gezegenlikten Çıkartıldı? Bilim İnsanları Açıkladı

İçinde yaşadığımız Dünya, Güneş Sistemi içerisinde Güneş'e yakınlık bakımından üçüncü gezegen olarak biliniyor. Güneş Sistemi'nde yer alan en yoğun ve beşinci en büyük gezegenler olarak kayıt edilmiştir. Biz insanların içinde yaşadığı ve yaşamın olduğu bilinen tek gezegen konumundadır. Katı ya da '' Kaya '' ağırlıklı yapıya sahip olmasıyla üyesi bulunduğu yer benzeri gezegenler grubuna adını verdiği bilinmektedir.

Dünya'nın yaşı 4,543E9 yıl gibi bir zamana kadar dayanmaktadır. Güneş'e uzaklığı ise 149.600.000 kilometre olan Dünya'nın yarıçapı 6.371 kilometre olarak kayıt edilmiştir. Yüzölçümü 510.100.000 km² olan Dünya'nı nüfusu ise 2017 Dünya Bankası'ndan alınan bilgiler doğrultusunda 7,53 milyar gibi bir sayıya sahiptir. Dünya'nın uydusu ise hepinizin de bildiği gibi AY'dır.



Dünya Gezegeni Özellikleri


  • Güneş etrafında eliptik bir yörünge ile döner.
  • Kutuplardan basık olan Dünya, ekvatordan şişik olup geoit bir şekle sahiptir.
  • Güneş'in etrafından dönüşünü ise hepinizin de bildiği gibi 365 gün 6 saat gibi bir süre ile tamamlar ve buna 1 sene adı verilmiştir.
  • Dünya 4 küreden oluşmuştur. Bunlar Hava Küre, Yer Küre, Ateş Küre ve Su Küre olarak adlandırılır.



  • Dünya'nın bilinen tek uydusu Ay'dır.
  • Güneş'in çekim kuvvetinden dolayı Dünya kendi ve Güneş'in etrafında döner.
  • Kendi ekseni etrafında dönmesi ise 24 saati bulurken buna da 1 gün adı verilmiştir.
  • Güneş ışınları Dünya'ya yaklaşık olarak 8 dakikada varıyor.
  • Dünya'nın yaklaşık olarak ortalama sıcaklığı 15 santigrat derece olarak biliniyor.
  • Dünya içerisinde Ay tutulması, Güneş tutulması gibi gökyüzü ve doğa olayları da yaşanıyor olduğuna zaten çoğunuz rastlamışsınızdır.


İlginizi Çekebilir = Gök Cisminin Gezegen Olması İçin Gerekli Şart ve Kriterler Nelerdir?

Dünya hakkında bilinmesi gereken en genel bilgiler bu şekildedir. İlerleyen konularımızda Dünya'nın uydusu Ay hakkında da genel bilgileri sizlere sunacak olup bunların yanı sıra daha detaylı bilgileri de paylaşmaya çalışacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..