Güneş Sistemi'nde Bulunan Muhteşem Gezegenlerin Sayısı ve İsimleri - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

25 Kasım 2018 Pazar

Güneş Sistemi'nde Bulunan Muhteşem Gezegenlerin Sayısı ve İsimleri

Güneş Sistemi'nde Bulunan Muhteşem Gezegenlerin Sayısı ve İsimleri - Kurgu Gücü
Güneş Sistemi'nde Bulunan Muhteşem Gezegenlerin Sayısı ve İsimleri
Güneş Sistemi'nin oldukça geniş bir alana sahip olduğunu çoğu Astronomi sevenler bilirler. Peki Güneş Sistemi'nde kaç gezegen vardır ? diye merak edenlerde olduğunu varsayarak: daha öncesinde 9 tane gezegen var olduğu bilinirken, günümüzde Plüton'un gezegenlikten çıkartılması üzerine Güneş Sistemi'nde 8 gezegen olduğu söylenmektedir.

Güneş Sistemi içeresinde bir gök cisminin gezegen sayılabilmesi için belirli şartları kapsaması gerektiği 2006 senesinde belirtilmişti. Bu konu hakkında daha fazla bilgi almak için '' Gök Cisminin Gezegen Olması İçin Gerekli Şart ve Kriterler Nelerdir? '' adlı konumuza bir göz atabilirsiniz. İşte bu şartları karşılayan tam tamına 8 gezegen bulunuyor.  Daha önceleri yani 2006 senesinden önce Plüton da gezegen sayılıyordu fakat 2006 da yapılan ve belirtilen gezegen şartları dahilinde Plüton gezegenlikten çıkartılıp cüce gezegen konumuna alınmıştır.



Güneş Sisteminde Kaç Gezegen Vardır? ve bilinen Gezegen İsimleri Nelerdir?


Güneş sisteminde 8 gezegen bulunuyor. İşte bu gezegenler ve isimleri;



Dünya Gezegeni

Güneş Sistemi'nde Bulunan Muhteşem Gezegenleri Sayısı: Dünya - Kurgu Gücü
Güneş Sistemi'nde Bulunan Muhteşem Gezegenlerin Sayısı ve İsimleri
Üzerinde yaşadığımız hava, su, ateş ve yer küreden oluşan ve yaşamın olduğu bilinen tek gezegendir. Dünya gezegeni hakkında daha fazla ayrıntı için '' İçinde Yaşadığımız Dünya: Güneş Sistemi'de Yer Alan 8 Gezegenden Biri '' adlı konumuzu inceleyebilirsiniz.


Mars Gezegeni

Güneş Sistemi'nde Bulunan Muhteşem Gezegenleri Sayısı: Mars - Kurgu Gücü
Güneş Sistemi'nde Bulunan Muhteşem Gezegenlerin Sayısı ve İsimleri
Mars, kızıl gezegen olarak bilinen ve en büyük yanardağ olan Olympus'u içerisinde bulunduran, Güneş'e en yakın 4. gezegendir. Mars gezegeni hakkında daha fazla ayrıntı için '' Kızıl Gezegen Mars Hakkında Genel Bilgiler: Mars'ta Hayat Var Mı ? '' adlı konuyu inceleyebilirsiniz.



Neptün Gezegeni

Güneş Sistemi'nde Bulunan Muhteşem Gezegenleri Sayısı: Neptün - Kurgu Gücü
Güneş Sistemi'nde Bulunan Muhteşem Gezegenlerin Sayısı ve İsimleri
Güneş Sistemi'nin mavi devi olarak bilinen Neptün, Güneş'e en uzak gezegen olarak biliniyor. Adına Roma'nın deniz tanrısı Neptunus'tan almış ve namı diğer adı ise Poseidon olarak bilinir. Neptün gezegeni hakkında daha fazla bilgi için '' Güneş Sisteminin Mavi Devi Neptün Gezegeni Hakkında Genel Bilgi '' adlı konumuzu inceleyebilirsiniz.





Uranüs Gezegeni

Güneş Sistemi'nde Bulunan Muhteşem Gezegenleri Sayısı: Uranüs - Kurgu Gücü
Güneş Sistemi'nde Bulunan Muhteşem Gezegenlerin Sayısı ve İsimleri
Uranüs gezegeni, Güneş Sistemi'nin tekdüze, pürüzsüz ve yüzeysiz gezegenidir. Güneş Sistemi'nin buz devi olarak bilinir. Nedeni ise içerisinde bol miktarda bulundurduğu amonyak, buz ve metan'dan kaynaklanmaktadır. Uranüs gezegeni hakkında ayrıntılı bilgi için '' URANÜS: Güneş Sisteminin Pürüzsüz, Yüzeysiz ve Tekdüze Gezegeni '' adlı konumuzu inceleyebilirsiniz.



Merkür Gezegeni

Güneş Sistemi'nde Bulunan Muhteşem Gezegenleri Sayısı: Merkür - Kurgu Gücü
Güneş Sistemi'nde Bulunan Muhteşem Gezegenlerin Sayısı ve İsimleri
Güneş Sistemi'nin en küçük fakat Güneş'e en yakın gezegeni olan Merkür, ortalama olarak 88 Dünya günü yörüngesine sahip olmasıyla diğer gezegenlere göre daha hızlıdır. Merkür gezegeni hakkında ayrıntılı bilgi için '' Merkür: Güneş Sistemi'nin En Küçük Fakat Güneş'e En Yakın Gezegeni '' adlı konumuza bir göz atabilirsiniz.



Jüpiter Gezegeni

Güneş Sistemi'nde Bulunan Muhteşem Gezegenleri Sayısı: Jüpiter - Kurgu Gücü
Güneş Sistemi'nde Bulunan Muhteşem Gezegenlerin Sayısı ve İsimleri
Jüpiter gezegeni, Güneş Sistemi'nin gaz devlerinden bir tanesidir ve neredeyse tamamı Helyüm ile Hidrojen'den oluşmaktadır. 67 tane bilinen uydusu olmasına rağmen sadece 4 tanesi gözle görülebiliyor. Jüpiter gezegeni hakkında daha fazla bilgi için '' Jüpiter, Güneş Sistemi'nin En Büyüğü Helyum ve Hidrojen Oluşan Gaz Devi '' adlı konumuzu inceleyebilirsiniz.





Satürn Gezegeni

Güneş Sistemi'nde Bulunan Muhteşem Gezegenleri Sayısı: Satürn - Kurgu Gücü
Güneş Sistemi'nde Bulunan Muhteşem Gezegenlerin Sayısı ve İsimleri
Satürn gezegeni çıplak gözle izlenebilen ve Dünya'nın 9 katına sahip gaz devidir. Güneş'e yakınlık bakımından ise 6. sırada yer alıyor. Gezegenler arasında büyüklük bakımından ise Jüpiter'den sonra 2. sırada yer alıyor. Satürn gezegeni hakkında daha fazla bilgi için '' SATÜRN Gezegeni: Çıplak Gözle İzlenebilen, Dünya'nın 9 Katı Olan Gaz Devi '' adlı konumuzu inceleyebilirsiniz.



Venüs Gezegeni

Güneş Sistemi'nde Bulunan Muhteşem Gezegenleri Sayısı: Venüs - Kurgu Gücü
Güneş Sistemi'nde Bulunan Muhteşem Gezegenlerin Sayısı ve İsimleri

Venüs gezegeni, adını eski Roma tanrıçası Venüs'ten almış olup Dünya'mıza en yakın gezegen olarak biliniyor. Güneş'e uzaklık bakımından ise 2. sırada yer aldıkları biliniyor. Venüs gezegeni hakkında daha fazla bilgi almak için '' Venüs Gezegeni Genel ve Fiziki Özellikleri İçinde Bilinmesi Gerekenler '' adlı konumuzu inceleyebilirsiniz.

Evet değerli okurlarımız; Güneş Sistemi içerisinde bulunan gezegen sayısı kaçtır diye merak edenler için umarım merakınızı giderek bir yazı olmuştur. Dünya'mız dışında başka bir gezegende yaşamak isteseydiniz sizce bu gezegenler içinde hangisinde yaşamak isterdiniz ? Fikir ve görüşlerinizi yorum olarak bekliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..