Astronomi Nedir - Uzay ve Gök Bilimi Astronomi Hakkında Bilgiler - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

30 Kasım 2018 Cuma

Astronomi Nedir - Uzay ve Gök Bilimi Astronomi Hakkında Bilgiler

Astronomi Nedir - Uzay ve Gök Bilimi Astronomi Hakkında Bilgiler - Kurgu Gücü

Astronomi nedir ? genel olarak bilim ile ilgilenen çoğu kişinin bildiği fakat bilime ilgi duyup araştırmaya koyulanların ilk olarak öğrendiği terim diyebiliriz. Bilim ile ilgilenen ve bilimsel yazılar okumayı seven oldukça fazla kişi var ya da bilime ilgi duyup araştırmak isteyen ve bir yerden başlamak isteyen kişiler illa ki bulunuyor. Bunun içinde ilk olarak bilimi inceleyen dal hangisi olduğunu araştırmaya koyulurlar. Bunun sonucunda ise bilimi inceleyen dala da Astronomi adı verildiğini öğrenmiş olurlar.



Astronomi Terimi Hakkında Genel Bilgiler

Astronomi genel Türkçe terim olarak gök bilimi anlamına gelmektedir. Fen bilimleri terimi olarak yine gök bilimi anlamına gelirken diğer bir ifadeyle uzay ve uzay cisimlerini, gök cisimlerinin özelliklerini ve birbirleri ile ilişkilerini inceleyen bilim dalına verilen ad olarak nitelendiriliyor. Astronomi tarih terimi olarak da yine gök bilimi olarak adlandırılıyor. Astronomi sosyal bilgiler terimi olarak yine kısaca gök bilimi olarak adlandırılırken, uzun bir ifadeyle gök cisimlerinin konumlarını, birbirlerine olan uzaklıklarının ölçülmesini, kimya bakımından yapılarını, fiziki yapılarını ve hareketlerini anlatan bilim olarak adlandırılıyor.



Uzay ve Astronomi Terimi İle Astronomi Nedir?

Gök cisimlerinin birbiriyle olan ilişkisini, özelliklerini ve gök olaylarını inceleyen bilim dalına Astronomi denmektedir.

İlginizi Çekebilir = Gök Cisminin Gezegen Olması İçin Gerekli Şart ve Kriterler Nelerdir?

Eski Yunanca'da '' Nomos '' ve '' Astron '' kelimelerinden türetilmiş, '' Yıldız Bilimi '' ya da '' Yıldızların Yasası '' anlamına da geliyor. Astronomi, tarihe bakıldığında ilk önde gelişen temel bilim olarak biliniyor. Genel olarak insanların gökyüzündeki olayları anlayabilmesi yani güneş tutulması, kanlı ay gibi günümüzde süre gelen olayların önceden tahmin edilebilmesi ile ortaya çıkan Astronomi bilimi ilerleyen zaman ile evrenin yapısını daha iyi anlamak, evrenin nasıl bir geçmişten oluştuğunu ve nasıl bir geleceğe gideceği konusunda yapılan meraklı araştırmaların sonucunda gelişiminde oldukça gelişmeye devam etmiştir.



Gök cisimlerinin kimyasal ve fiziksel özellikleri konumlarının hesabının yapılması tarzında konuların beraberinde evrenin yapısı nasıl oluştuğu ile evrimin nasıl olduğu tarzındaki konular ilgilenen bilime Astronomi denir. Buna ek olarak: kimyasal ve fiziksel özellikleri, evrimleri ve kökenleri bakımından gök cisimlerini de inceleyen bilim dalı olarak bilinir.

İlginizi Çekebilir = Balık Burcu Özellikleri Nelerdir - Balık Burcu Günlük Burç Yorumları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..