Venüs nedir? Venüs özellikleri nelerdir? Venüs gezegen midir? Venüs genel özellikleri nelerdir? Venüs fiziki özellikleri nelerdir? Venüs hakkında merak ettiğiniz tüm detayları konumuzda sizler için hazırladık.
Dünya'mıza en yakın gezegenlerden biri olarak da bilinen Venüs, adını eski Roma Tanrıçası olan Venüs'ten almıştır. Diğer bir Yunan mitolojisine göre Afrodit'den adını aldığı biliniyor. Venüs'e halk arasında ise '' Sabah Yıldızı '' ya da '' Akşam Yıldızı '' olarak da söylendiği biliniyor.
Venüs, Güneş Sistemi'nde yer alan bir gezegendir. Güneşe uzaklık bakımında 2. sırada yer alan Venüs, sıcaklık bakımından ise ilk sırada yer alan bir gezegen konumunda yer almaktadır. Peki hem Güneş'e uzaklık bakımından 2. sırada hemde nasıl oluyor da sıcaklık bakımından birinci sırada yer alıyor diye merak ediyorsanız onu da açıklayalım. Venüs'ün en sıcak gezegen olmasının nedeni gelen Güneş ışınlarının atmosferi sayesinde dışarı çıkışına izin vermiyor olmasından kaynaklanmaktadır.
Venüs'ün Güneş'e uzaklığı tam olarak 108.200.000 kilo metre olarak biliniyor. Yörünge süresi 225 gün olan Venüs'ün gün uzunluğu ise 116 gün 18 saat 0 dakika olarak bilinmektedir. Yarıçap genişliği 6.052 kilo metre olan Venüs, yüzölçümü 4600.200.000 kilo metre kare olurken, kütlesi ise tam tamına 4,867E24 kilo gram olarak bilinmektedir.
- İlginizi Çekebilir = Gök Cisminin Gezegen Olması İçin Gerekli Şart ve Kriterler Nelerdir?
Venüs Genel Özellikleri için şunları da söyleyebiliriz;
Bir Venüs yılı, bir Venüs gününden daha kısadır.
Venüs kendi etrafında 243 günde dönerken, Güneş'in etrafında ise 225 günde dönmektedir. Bu duruma göre bakacak olursak, Dünya'da Venüs gezegeni kadar yavaş dönüyor olsaydı, Güneş'in doğumu ile batımının yaşandığı sürede tam tamına 4 mevsim yaşanabilirdi.
Venüs'te yaşıyor olsaydık, Dünya'da Güneş'in Doğudan doğduğunu batıdan battığını görürken, Venüs'te ise tam tersi yönde Güneşin batıdan doğuşunu doğudan ise batışını görebilirdik.
Sizce Venüs'te yaşıyor olsaydık nasıl olurdu ? Venüs mü Dünya mı deseler hangisinde yaşamak isterdiniz ? fikir ve görüşlerinizi yorum olarak belirtebilirsiniz. Ayrıca konu hakkında merak ettiğiniz şeyler varsa yorum olarak bizlere sorabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.
NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!