Blogger'da Belirli Linklerin Renklerini Değiştirmek İçin Ne Yapmalıyım - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

20 Aralık 2019 Cuma

Blogger'da Belirli Linklerin Renklerini Değiştirmek İçin Ne Yapmalıyım

Blogger'da Belirli Linklerin Renklerini Değiştirmek İçin Ne Yapmalıyım - Kurgu Gücü
Blogger'da Belirli Linklerin Renklerini Değiştirmek İçin Ne Yapmalıyım
Blogger kullananlara blogger link renkleri değiştirmek için nasıl bir yol izlemeleri gerektiği hakkında önemli detayları bu konumuza sunmaya çalışacağız. Blogger şablon kodları aslında çok basit bir yapıdan oluşmaktadır fakat çoğu kişi ücretsiz olan bu altyapıdan başladığı ve yeni sektöre girdiği için kodlar hakkında pek bilgi sahibi olmayabiliyorlar.


Blogger link renkleri değiştirmek aslında temamızın renklerine uyum sağlamak için oldukça önemli oluyor bizlere için. Bu yüzen neyi nasıl yapmamız gerektiğini bilmek bu safhada oldukça önem taşıyor. Kimi yazı içerisinde verdiği linklerin rengini değiştirmek isterken kimileri ise Etiket linkleri, Önceki/Sonraki yazılar linkleri gibi yerlerde renk değişikliği yapmak istiyor. O zaman Blogger renklerini değiştirmek isteyenlere kod yapısıyla nasıl yapıldığından bahsedelim. Çünkü normal blogger panelinizde bulunan temalarda birini blogger için seçtiyseniz renk değişimini '' Blogger Tema Değiştirme ve Özelleştirme Nasıl Yapılır ? '' adlı konumuzdan yaparak yapabilirsiniz. Fakat farklı bir yerden Blogger teması indirip yüklediyseniz çoğu temada bu işlemler için Özelleştir kısmında renk değiştirme seçenekleri yoktur. İşte bu yüzden kodlar ile düzenleme yapmak zorunda olacaksınız.



#Yayınlar/Yazı İçerisindeki Linklerin Rengini Değiştirmek


Blogunuzda yazdığınız yazıların içinde yer alan linklerin rengini değiştirmek için aşağıda verdiğimiz kodu bulun.

KOD= .post-body a{ color: green !important; } .post-body a:hover{ color: default !important; } .post-body a:visited{ color: default !important; }

Kod yukarıdaki şablona benzer bir yapıda olacaktır. Green yani yeşille gösterdiğimiz yere linkin hangi renk olmasını istiyorsanız İngilizce karşılığını yazın ya da renk html kodlarını bulup yerine yazın.

İlginizi Çekebilir = Blog Kurmak İsteyenlere Adım Adım Blog Nasıl Kurulur | Görsel Anlatım


#Önceki Yazılar Linklerinin Renklerini Değiştirmek


Blogunuzun yazılarının içine girildiğinde yazınızın sonunda çıkan Önceki Yazılar yazan yerdeki linkin rengini değiştirmek için aşağıda verdiğimiz kodu şablonunuzda bulun.

KOD= #blog-pager-older-link a{ color: green !important; } #blog-pager-older-link a:hover{ color: default !important; } #blog-pager-older-link a:visited{ color: default !important; }

Yukarıdaki koda benzer bir alan bulduğunuzda yeşil ile gösterdiğimiz yerdeki green kelimesi yerine başka bir renk kodu veya İngilizce renk adı yazın.



#Sonraki Yazılar Linklerinin Renklerini Değiştirmek


KOD= #blog-pager-newer-link a{ color: green !important; } #blog-pager-newer-link a:hover{ color: default !important; } #blog-pager-newer-link a:visited{ color: default !important; }

Yukarıda verdiğimiz kodu bulun. Yeşil ile yazdığımız green kelimesi yerine istediğiniz renk kodu veya İngilizce renk adı yazın.

İlginizi Çekebilir = Blogger'da Özel Robots.txt Dosyasını Düzenlemenin En Kolay Yolu

Popüler Yazılar Eklentinizde Yer Alan Linklerin Renklerini Değiştirmek


KOD= .PopularPosts a{ color: green !important; } .PopularPosts a:hover{ color: default !important; } .PopularPosts a:visited{ color: default !important; }

Yukarıda yazan kodu bulup yine yeşil ile yazdığımız green kelimesi yerine istediğiniz renk kodu veya İngilizce renk adı yazın.


#Yorum Bölümüne Yönlendiren Linklerin Rengini Değiştirmek


KOD= .comment-link{ color: green !important; } .comment-link:hover{ color: default !important; } .comment-link:visited{ color: default !important; }

Yukarıda yazan kodu bulup yine yeşil ile yazdığımız green kelimesi yerine istediğiniz renk kodu veya İngilizce renk adı yazın.



#Blog Arşivinizde Yer Alan Linklerin Rengini Değiştirmek


KOD= #ArchiveList a{ color: blue !important; } #ArchiveList a:hover{ color: default !important; } #ArchiveList a:visited{ color: default !important; }

Yukarıda belirttiğimiz kodu şablonunuzda aratın. Daha sonra mavi ile belirttiğimiz blue yazan yere renk html kodu ya da farklı renklerin İngilizce karşılığını yazın.


#Yazılarınızın Sonunda Yer Alan Tarih Linklerinin Rengini Değiştirmek


KOD= .published{ color: orange !important; } .published:hover{ color: default !important; } .published:visited{ color: default !important; }

Yukarıdaki kodu yine şablonunuzda aratınız. Turuncu ile belirttiğimiz orange yazan yere istediğiniz rengin İngilizce karşılığını ya da renk html kodlarından birini yazın.

İlginizi Çekebilir = Blogger Anasayfa Ve Kayıt Sayısı Düzenleme Yapmanın En Basit Yolu

#Eski Yazılar ile Yeni Yazılar Arasında Bulunan Anasayfa Linki Rengini Değiştirmek


KOD= .home-link{ color: brown !important; } .home-link:hover{ color: default !important; } .home-link:visited{ color: default !important; }

Yukarıda yazdığımız kodları şablonda aratarak bulun. Kahverengi ile belirttiğimiz brown yazısı yerine İngilizce karşılığında renk ya da renk html kodlarından bir tanesini yazın.



#Yazınızın Sonunda Yer Alan Etiket Linklerinin Rengini Değiştirmek


KOD= .post-labels a{ color: red !important; } .post-labels a:hover{ color: default !important; } .post-labels a:visited{ color: default !important; }

Yukarıda belirttiğimiz kodları şablonda aratıp bulun ve red yazan yere renk html kodu ya da İngilizde renk adı yazın.


Diyelim ben bunları farklı farklı yapmayacağım, hepsinin aynı renk olması adına blogger linklerinin renklerini değiştirmek istiyorum diyorsanız aşağıda verdiğimiz kodları şablonda uygun alana yapıştırın ve üzerindeki renk kodlarında oynama yaparak istediğiniz rengi seçin.

KOD= a:link{ color: #008E00 !important; } a:hover{ color: black !important; }

2 yorum:

  1. Teşekkürler bilgi için

    YanıtlaSil
  2. Harika bir konu olmuş. Çok bilgilendirici teşekkürler

    YanıtlaSil

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..