Interstellar (Yıldızlararası) İncelemesi: 2014 Yapımı Bilim Kurgu Filmi - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

2 Ocak 2019 Çarşamba

Interstellar (Yıldızlararası) İncelemesi: 2014 Yapımı Bilim Kurgu Filmi

Interstellar (Yıldızlararası) İncelemesi: 2014 Yapımı Bilim Kurgu Filmi - Kurgu Gücü
Interstellar (Yıldızlararası) İncelemesi: 2014 Yapımı Bilim Kurgu Filmi
Bilim kurgu türünde oldukça kaliteli filmler mevcut olduğu gibi bunların içlerinden en iyilerinden bir tanesi de Interstellar diğer Türkçe adıyla ise Yıldızlararası adlı film olduğunu söyleyebiliriz.Türkiye'de vizyona giriş tarihi olarak 7 Kasım 2014 tarihi bilinmektedir. Filmin yönetmen koltuğunda Christopher Nolan boy gösteriyor. Şimdi gelin film incelmesini yapalım.



Interstellar, epik bir bilim kurgu filmleri türüne sahip olup ayrıca dram türünü de içinde barındırmış olduğunu söylemekle beraber Abd yapımı bir film olduğunu belirtmekte fayda var. Yıldızlararası filminin başrollerini Michael Caine, Anne Hathaway, Matthew McConaughey ve Jessica Chastain üstlenmiş durumdadır. Filmin müzik ve müzik bestecisinden de bahsetmezsek olmaz. Müziğini S.T.A.Y.'ın yaptığı filmin müzik bestecisi ise Hans Zimmer olarak biliniyor. Filmin senaryosu ünlü Fizikçi Kip S. Thorne'nun evrendeki '' Solucan Delikleri '' teorisinde ilham alınarak çekildiği biliniyor.

İlginizi Çekebilir = The Predator 4: 2018 Yapımı 20th Century Fox'un Bilim Kurgu Filmi

Interstellar'ın kısaca özet ve konusunda bahsedecek olursak, teknik becerisi ve bilgisi oldukça yüksek olan Cooper adından bir adama geçimini oldukça geniş bir mısır tarlasında çiftçilik yaparak sağlamaktadır. Geçimini sağlarken de aslında tek istediği şey iki çocuğuna güvenli bir şekilde hayat yaşatmaya çalışıyordur. Bunun beraberinde bir ailede büyükbabası Donald yaşamaktadır ve iki çocuğa da göz kulak olmaya çalışmaktadır. Bu iki çocuk için 10 yaşındaki kız Murph oldukça zeki bir kızdır. Geçmişte bilim insanı olan Cooper'ın karşısına bir gün oldukça önemli bir teklif gelir ve bu teklif hem ailesinin güvenliğini sağlaması adına hatta insanlığın güvenliği için oldukça önemli bir tekliftir ve Cooper bunun için karar vermek zorundadır.

Film Türkiye gişesinde tam tamına 708.837 kişi tarafından izlenmiş olduğu belirtilmektedir. Ayrıca film tam tamına 2 saat 49 dakikalık bir süreye sahip olup hiç sıkılmadan izleyebileceğiniz bir kalitede olduğunu belirtmek isterim.


Ayrıca film hakkında yapılan yorumlardan bir tanesi de şu şekilde yapıldığı görülüyor; '' Christopher Nolan tabiri caizse her geçen gün Steven Spielberg'ün yerini almaya bir adım daha yaklaşıyor. Yönetmenlik kariyeri boyunca "MEMENTO"dan günümüze kadar kötü diyerek eleştirilebilecek hiçbir yapıma imza atmamıştır. Bir ekol haline gelen Nolan yine destansı bir şovu bizlere gururla sunuyor. Şimdiye kadar hep bir merak konusu olan uzaydaki kara delikleri tema edinen filmimiz, çekirdek bir aile üzerinden yola çıkarak duygusal bir etkileşim yapmayı başarıyor. Şayet ölmeden önce izlenmesi gereken filmleri sıralayacak olursak "İNTERSTELLAR" kendine ön saflarda rahat bir şekilde yer edinebilir. Filmin 169 dakika olması sizleri korkutmasın. Şayet film bittiğinde hala devam etmesini isteyeceğinize eminim. Uzun zamandır ilk kez seyircinin salonda pür dikkat kesildiğini ve çıt dahi çıkarmadığını sizlerle gönül rahatlığıyla paylaşabilirim. Akademi ödüllerinde muhakkak taçlandırılacağını düşünüyorum. İlk hafta 159.736 kişi tarafından ülkemizde izlenmiş olan filmimizin daha da çok sinemaseveri salonlara çekeceğine inanıyorum. Özellikle soundtrackleri çok ama çok etkileyici. Ebert & Roeper'in de dediği gibi DÖRT DÖRTLÜK ... ''

İlginizi Çekebilir = Bilim Kurgu: Jurassic Park 5 Yıkılmış Krallık 2018 Film İncelemesi
İlginizi Çekebilir = Bloodshot: Durdurulamaz Güç Film İncelemesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..