Dolar Kuru Yükselir mi Yoksa Düşer mi? Ekonomide Son Dakika - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

30 Temmuz 2019 Salı

Dolar Kuru Yükselir mi Yoksa Düşer mi? Ekonomide Son Dakika

Dolar Kuru Yükselir mi Yoksa Düşer mi? Ekonomide Son Dakika - Kurgu Gücü

Ülkemizde yaşanan ekonomik krizin ardından akla dolar yükselir mi? yoksa dolar düşer mi? soruları takılıyor. Özellikle seçimlerden sonra dolar kuru ne olacak konusu da oldukça merak ediliyor. Konumuzda yaptığımız araştırmalar ve incelemeler doğrultusunda son dakika dolar ne gibi sonuçlar ortaya çıkacak, dolar yükselecek mi yoksa dolar düşecek mi? gibi sorulara yanıt vermeye devam edeceğiz.




Dolar, bildiğiniz üzere bir anda 3 TL den 7 TL gibi bir rakama kadar yükseliş göstermişti fakat 31 Mart 2019 da yapılacak olan seçimler öncesinde 5.47 gibi bir rakama kadar gerilemişti. Peki dolar seçimlerden sonra düşecek mi yoksa dolar seçimlerden sonra yükselecek mi? Bir çok ekonomiste göre seçimlerden sonra doların daha da artacağı hatta 8 TL ye kadar bile çıkabileceği söz konusudur. Tabi bu sadece tahmin olarak verilen bir rakam olup, şuan ki rakamın kolay kolay kolay altına düşmeyeceği belirtiliyor.


Dolar yükselir mi? diye de bir çok kişi merak içinde bekleyiş içinde. Şöyle bir şey var ki, artık savaşlar silah ile değil de ekonomi yani para ile yapılıyor. Parası olan ya da paraya yön verebilecek güçte olan kişi ya da kişiler durumu bir anda değiştirebiliyor. Şuanda dolar yükselecek gibi görünüyor. Özellikle büyük ekonomistlerin yaptıkları açıklamalarda incelemelerim doğrultusunda dolar yükselecek hem de oldukça çok yükselecek gibi durumları görmüş olsam da bazı ekonomistlere göre ise doların yükselişi bu kadar uzun sürmeyecek olduğu söz konusudur.

İlginizi Çekebilir = Dolar Güne Sert Düşüşle Başladı ve Yeraltına Çekilmeye Karar Verdi

Maliye ve Hazine Bakanı Sayın Albayrak'ın yaptığı açıklamalarda " Ekonomimizin yavaş yavaş düzene girdiği ve daha iyi olacağı " gibi kavramların yer olduğu biliniyor. 3 TL den 7 TL ye çıkan ve hala da 6 TL civarlarına yakın bir dolar kuru varken ekonominin düzeliyor olması biraz şaibeli gibi durduğu da bir çok köşe yazarı tarafından belirtiliyor. Peki sizce ekonomimiz düzeldi mi? Yoksa düzelecek gibi duruyor mu?


Dövize yatırım yapılır mı? Bu soruya doların bundan seneler önce 1.5 TL olduğu zamanlardan günümüzde 7 TL ye kadar çıkması örnek olacaktır. Dövize yatırım yapılır fakat kısa vadeli olarak düşünmeyin bu işi. Bu olay uzun vadeli büyük yatırımlar için oldukça kar yapılabilecek bir şey gibi duruyor.

Sizlerinde dolar yükselir mi? ya da buna ek olarak dolar düşer mi konularında fikirlerinizi yorum olarak bekliyoruz. Malum gündemimiz ekonomik kriz ve insanlar bu durumdan oldukça yakınıyor. Çünkü ev geçindirmenin zor olduğu bu zamanlarda bir de dolar yükselişi bütün her şeye yansımış durumda. Bu nedenle de insanlar evine eskiden örneğin 2 TL ye 1 kilo domates alabilirken şimdi ise 5 TL ye 1 kilo domatesi bile zar zor alabiliyor.

İlginizi Çekebilir = Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan iPhone'a Ambargo Geldi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..