Tek Adsense Hesabına 2 Youtube Kanalı Bağlanır mı? - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

30 Temmuz 2019 Salı

Tek Adsense Hesabına 2 Youtube Kanalı Bağlanır mı?

Tek Adsense Hesabına 2 Youtube Kanalı Bağlanır mı? - Kurgu Gücü
Tek Adsense Hesabına 2 Youtube Kanalı Bağlanır mı?
Adsense hesabına iki youtube kanalı bağlamak sıkıntı yaratır mı? sorusu aklımızın bir köşesine takılmış olabilir. Bizde adsense'e iki youtube kanalı bağlamak ne gibi sorunlar doğurur ya da bir sıkıntı olmaz mı gibi durumlardan bahsedeceğiz. O zaman gelin hep beraber adsense'i youtube kanallarına bağlama ile alakalı konuları anlatarak inceleyelim.


Youtube bildiğiniz üzere genel olarak adsense adlı reklam şirketi ile anlaşmalı olarak para kazanma seçeneği sunuyor. Kimileri tek youtube kanalı üzerinden ilerlerken kimileri ise birden fazla farklı alanda youtube kanalı açarak para kazanmak istiyor. Peki tek adsense ile 2 youtube kanalı bağlamak doğru mu?

İlginizi Çekebilir = Youtube İçin Telif Hakkı Olmayan Müzik Bulma

Adsense, politika ve kuralları gereği bir kişiye ya da bir adrese sadece tek hesap açma imkanı sunuyor. Bu nedenle de adsense üzerinden aynı ad ve adresle ikinci bir adsense hesabı açsanız bile hesabınız onaylanmaz. Genel olarak birden fazla youtube kanalı olanlar aynı adsense hesabını kullanabilir. Zaten genelde açılan kanallar, asıl youtube kanalınızın alt kanalı şeklinde oluyor. Bu sebeple de rahatlıkla adsense'e bağlama işlemi yapabiliyorsunuz. Tabi konumuzun devamında önemli noktalar var ve onları gözden kaçırmayın.



Peki para kazandığım bir kanalım var ve bütün videolarım özgün, ben buna ek olarak bir alt youtube kanalı açsam ve sağdan soldan aldığım daha doğrusu alıp derlediğim videoları atsam da aynı adsense hesabına bağlasam sıkıntı yaşar mıyım? diye soracak olursanız, ona şu şekilde cevap verelim. İkinci bir youtube kanalı açıp adsense hesabına bağlamak konusunda sıkıntı olmayacaktır fakat şu bir gerçek ki açtığınız alt kanala sağdan soldan topladığınız ve derlediğiniz videoları atıp adsense başvurusu yaparsanız sıkıntılar yaşayabilirsiniz.

Tek Adsense Hesabına 2 Youtube Kanalı Bağlanır mı? - Kurgu Gücü
Tek Adsense Hesabına 2 Youtube Kanalı Bağlanır mı?
Ne gibi sıkıntılar derseniz, ilk olarak şu bir gerçek ki youtube para kazanma yeni şartları var bildiğiniz üzere (Bilmeyenler " Youtube'de Para Kazanmak İçin Yeni Kriterler " adlı konumuzu inceleyebilir.) o kurallarda doğrulama yaptıktan sonra adsense başvurusu yapıyorsunuz daha doğrusu açık hali hazırda olan adsense hesabınıza bağlıyorsunuz fakat burada önemli nokta zaten adsense bağlamak değil. Çünkü derme çatma sağdan soldan topladığınız videolar telif hakkı vereceği için ya da telif vermese de videoların başka bir youtube kanalı üzerinde olduğu para kazanma şartları tamamlandıktan sonra incelemeye alındığında zaten kanalınızı onaylamayacaktır.



İşin özü şudur arkadaşlar; adsense hesabınıza 2 youtube kanalı bağlamak konusunda sıkıntı olmaz hatta 3, 4 bile olabilir fakat youtube kanallarınızda bulunan içeriklerin kendinize özgü yani telif içermeyen ve kendinizin ürettiği içerikler olmalıdır. Aksi taktirde telif yeme, kanallarınızın askıya alınma, para kazanma incelemesinden olumsuz sonuç ve hatta adsense hesabınızın kapanmasına kadar yol açabilir.

Tek adsense hesabını 2 youtube kanalına bağlama hakkında gerekli açıklamaları yaptığımızı düşünüyorum. Eğer aklınıza takılan bir durum olursa konumuzun altına yorum yapın bizde dilimiz döndüğü kadar cevap vermeye çalışalım.

İlginizi Çekebilir = Youtube Abone Kasmak İçin En Doğal 5 Yöntem
İlginizi Çekebilir = Adsense İçerik Sorunlarını Giderebilmeniz İçin Yapmanız Gereken Adımlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..