Dünyada En Çok Konuşulan Diller Sıralaması - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

31 Temmuz 2019 Çarşamba

Dünyada En Çok Konuşulan Diller Sıralaması

Dünyada En Çok Konuşulan Diller Sıralaması - Kurgu Gücü

En çok konuşulan diller hangileri olduğu oldukça merak edilen sorulardan bir tanesidir. Bildiğiniz üzere dünya çapında egemen olarak bilinen dil İngilizce fakat acaba en çok konuşulan dil olarak mı listemizin başında mı yer alacak? Türkçe en çok konuşulan dillerden bir tanesi mi? Merak ediyorsanız o zaman en çok konuşulan diller hangileri hemen listemize sıralayalım...



Bildiğiniz üzere dünya çapında en çok konuşulan dil İngilizce olarak biliniyor olabilir fakat İngilizce konuşulan olarak değil de en yaygın dil olarak kullanılıyor. O zaman en çok konuşulan dil hangisi diye merak mı ediyorsunuz? Aslında pekte şaşırılacak bir ülkenin dili değil. Çünkü insan sayısının da en fazla olduğu bilinen bir ülkenin dili.. Muhtemelen buradan anlamışsınızdır ama biz söyleyelim. Dünya genelinde en çok konuşulan dil Çince olarak listenin başında yer alıyor. Sırasıyla listemizde yazıp bahsedelim.



DÜNYA ÇAPINDA EN ÇOK KONUŞULAN DİLLER


EN ÇOK KONUŞULAN DİLLER - ÇİNCE
En Çok Konuşulan Diller - Çince - Kurgu Gücü
Dünyada en çok konuşulan dil Çince olarak listemizde ilk sırada yerini alıyor. Çinceyi dünya genelinde 1.300.000.000 insanın konuştuğu biliniyor. Gerçekten oldukça etkili bir rakam desek doğru olacaktır. Çin'de Mandarin oldukça çok konuşulan dil olarak biliniyor ve gerçekten de öğrenmesi zor bir dildir.

İlginizi Çekebilir = Film İzleme Siteleri: Hangi Sitelerden Türkçe Dublaj Film İzleyebilirim

EN ÇOK KONUŞULAN DİLLER - İNGİLİZCE
En Çok Konuşulan Diller - İngilizce - Kurgu Gücü
En çok konuşulan dil hangisi diye sorulduğu muhtemelen milyonlarca kişi tabi ki İngilizce diyecek olsa da İngilizce en çok konuşulan diller arasında 2. sırada yer alıyor olsa da en yaygın dil olarak adını ilk sırada yazdırdığı doğrudur. İngilizce dünya genelinde 427.000.000 kişi tarafından konuşuluyor.



EN ÇOK KONUŞULAN DİLLER - İSPANYOLCA
En Çok Konuşulan Diller - İspanyolca - Kurgu Gücü
Dünya dilleri içinde İspanyolca ise en çok konuşulan dillerden biridir ve 3. sırada yerini almıştır. Dünya genelinde 266.000.000 kişi İspanyolca konuşuyor.

İlginizi Çekebilir = Filipinler'de Tatil Yapılabilecek Harika Ötesi 11 Muhteşem Ada

EN ÇOK KONUŞULAN DİLLER - HİNTÇE
En Çok Konuşulan Diller - Hintçe - Kurgu Gücü
Bilmeyenler için normalde Hintlerin resmi dili İngilizcedir fakat Hintlerin kendi öz dili olarak bilinen Hintçe en çok konuşulan diller arasında yer alıyor ve 4. sıradan listemizde yerini bulmuş oluyor. Dünya genelinde Hintçe tam tamına 260.000.000 kişi tarafında konuşuluyor.



EN ÇOK KONUŞULAN DİLLER - TÜRKÇE
En Çok Konuşulan Diller - Türkçe - Kurgu Gücü
Evet geldi kendi konuşma dilimiz olan Türkçe'ye.. Her ne kadar dilimizde bazı yozlaşmalara denk gelsek de Türkçe en çok konuşulan diller arasında 5. sırada yerini alıyor. Ural - Altay dil grubunun Altay dilleri ailesinde yer alan ve hatta dünyadaki en zengin dillerden bir tanesi olan Tükçe, Doğu Türkistan'dan tutun Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet'ne kadar büyük çoğunluğunu Orta Asya'da olacağı şekilde toplamda 220.000.000 kişi tarafından konuşuluyor.

İlginizi Çekebilir = Türkçe'miz Gittikçe Yok Oluyor Farkında Değiliz! Yozlaşıyoruz!

EN ÇOK KONUŞULAN DİLLER - ARAPÇA
En Çok Konuşulan Diller - Arapça - Kurgu Gücü
Türkçe'mizin hemen ardından en çok konuşulan dillerden 6. sırayı Arapça alıyor. Dünya genelinde Arapça 181.000.000 kişi tarafından konuşulmaktadır.



EN ÇOK KONUŞULAN DİLLER - PORTEKİZCE
En Çok Konuşulan Diller - Portekizce - Kurgu Gücü
Portekizce, dünyada en çok konuşulan diller arasında kendini 7. sırada buluyor. Dünya genelinde Portekizce 165.000.000 kişi tarafında konuşulmaktadır.


EN ÇOK KONUŞULAN DİLLER - BENGALCE
En Çok Konuşulan Diller - Bengalce - Kurgu Gücü
Aslında pekte adını duymadığınız hatta bu kadar kişinin bu dili nasıl bu kadar kişinin nasıl konuşuyor olacağını düşüneceğiniz Bengalce en çok konuşulan diller 2019 arasında adını 8. sırada yazdırıyor. Bengalce, dünya çapında 162.000.000 kişi tarafından konuşulmaktadır.

İlginizi Çekebilir = 2018 Yılının Dünyanın En Çok Ziyaret Edilen İlk 10 Şehri Açıklandı

EN ÇOK KONUŞULAN DİLLER - RUSÇA
En Çok Konuşulan Diller - Rusça - Kurgu Gücü
En çok konuşulan dillerden bir tanesi de Rusça'dır ve listemizde 158.000.000 kişi tarafından konuşuluyor olmasından dolayı da 9. sırada yerini alıyor.



EN ÇOK KONUŞULAN DİLLER - JAPONCA
En Çok Konuşulan Diller - Japonca - Kurgu Gücü
Japonca da 124.000.000 kişi tarafında konuşularak en çok konuşulan diller arasında kendine 10.sırada yer buluyor.


EN ÇOK KONUŞULAN DİLLER - ALMANCA
En Çok Konuşulan Diller - Almanca - Kurgu Gücü
En çok konuşulan diller arasında 11. sırayı Almanca alıyor. Almanca, 121.000.000 kişi tarafından konuşuluyor. Zaten oldukça ağır bir dil olmasından dolayı bu sıralara olması normal demek doğru olacaktır.

İlginizi Çekebilir = Avrupa Ülkeleri Arasında Dünya Turu Yapabileceğiniz 15 Vizesiz Ülke

EN ÇOK KONUŞULAN DİLLER - FRANSIZCA
En Çok Konuşulan Diller - Fransızca - Kurgu Gücü
Geldik en çok konuşulan diller 2019 listemizde son sıraya. Listemizin son sırasında yani 12. sırada Fransızca yer alıyor. Fransızca her ne kadar Avrupa dilleri arasında yer alıyor olsa da zor bir dil olmasında en çok konuşulan diller arasında listemizde son sırada yer alıyor. Dünya genelinde Fransızca, 116.000.000 kişi tarafından konuşuluyor.



Türkçe, en çok konuşulan diller arasında 5. sırada yer alıyor. Benim burada en çok şaşırdığım durumlardan bir tanesi Bengalce oldu. Çince, Arapça falan en çok konuşulan diller arasında yer alıyor olması beni pek şaşırtmadı ama Bengalceyi 162 milyon kişinin konuşuyor olması açıkçası beni şaşırttı.

2 yorum:

  1. En çok konuşulan dil Çince olması gayet normal adamlar ufacık tefecik ama sayıları çok fazla

    YanıtlaSil
  2. Cok konuşulan dil6.08.2019 04:15

    Reis bende senin gibi en coz konusulan diller arasında bengalceyi görünce çok şaşırdım

    YanıtlaSil

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..