Papara İşlem Ücreti Ne Kadar Alıyor - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

28 Nisan 2019 Pazar

Papara İşlem Ücreti Ne Kadar Alıyor

Papara İşlem Ücreti Ne Kadar Alıyor - Kurgu Gücü

Son zamanlarda popüler olan elektronik ödeme sistemlerinden bir tanesi de papara olarak dikkat çekiyor fakat papara işlem ücreti alıyor mu konusu da oldukça çok merak ediliyor. Bunun yanı sıra da alıyorsa papara işlem ücreti ne kadar alıyor sorusunun da cevabı aranıyor. İşte papara işlem ücreti hakkında tüm detayları sizler için ele aldık..



Her elektronik ödeme sisteminde ya da bankalarda olduğu gibi tabi ki papara işlem ücreti alıyor.. Aldığı işlem ücreti bazı kişiler tarafında aşırı fazla bulunsa da kaliteli hizmetten ve hızlılık açısından oldukça tercih edilen para gönderme/çekme sitelerinden bir tanesi olmasıyla dikkat çekiyor. Papara sisteminde banka hesabınızdan papara hesabınıza para yollarken papara herhangi bir işlem ücreti kesmemektedir fakat bankanız papara hesabınıza gönderirken yapılan EFT/havaleler için işlem ücreti alabiliyor.

Papara hesapları arasında yapılan para gönderme durumlarında da normalde papara işlem ücreti almıyor fakat bazı kriterler doğrultusunda bir miktar işlem ücreti alabilir. İşte o miktar aşağıdaki paragrafta net olarak açıklanmıştır..


Papara Elektronik Para ve Ödeme Sistemleri işlem ücreti hakkında yapılan açıklama " Papara hesabınız ile bir ay içerisinde 5 farklı kişiden toplam 5.000 TL üzerinde ödeme aldığınızda devam eden işlemlerinize işlem ücreti uygulanmaktadır. Ödeme aldığınız kişi sayısı 5 veya altında ise hiçbir ücret ödemezsiniz. Aynı şekilde bir ay içinde toplam 5.000 TL altında olmak koşuluyla dilediğiniz kadar kişiden ödeme alabilirsiniz. 5. Farklı kişiden alınan toplamı 5.000 TL ödemede tarafınıza 6. Farklı kişiden gelecek ödemede kesilecek %3,40 oranına dair sisteme kayıtlı mail adresinize bilgilendirme yapılmaktadır. Bilgilendirme sonrasında  aynı ay içinde 5 farklı kişiden toplamı 5000 TL’yi geçecek şekilde para transferi aldığınız için 6. işleminizden 3,40% tutarında işlem ücreti kesilmektedir. " şeklinde bir bilgilendirme mevcuttur.

İlginizi Çekebilir = PepPara Nedir? Nasıl Kullanılır? Papara'ya Rakip Çıktı

Papara işlem ücreti ne kadar alıyor sorusuna bu şekilde açıklık getirmiş olduk. Büyük miktarlardaki para gönderme durumlarında oluşan işlem ücreti gerçekten fazla demek mümkün olacaktır. Çünkü okuduğum bir çok şikayet sitesinde papara işlem ücretini oldukça fazla aldığından dolayı şikayet ve mağduriyetlerini belirtmiş. Tabi papara da zaten bu konuda kural ve anlaşmasında bu konuyu net olarak belirttiği için bu konuda kimsenin bir şey yapması gibi bir durumu söz konusu değildir. Çünkü üye olarak zaten bu işlem ücreti konusunu kullanım sözleşmesinde kabul etmiş oluyorsunuz.



Papara İşlem Ücreti Hakkında Tüm Detaylar

Papara kullanım sözleşmesinde geçen bilgiler doğrultusunda;

  • Banka Havalesi ile Para Yükleme - - Ücretsiz - - Kullanıcının banka hesaplarından Papara Elektronik para hesabına para yükleme işlemleri.
  • Papara Hesapları Arasında Para Transferi - - Ücretsiz (Ömür Boyu Ücretsiz Taahhüdü) - - Kullanıcının Papara Elektronik para hesabından diğer Papara kullanıcılarının Elektronik para hesaplarına para transfer işlemleri.
  • Bireysel Hesap Aşırı/Ticari Kullanım  - - Ücreti %3,40 - - Aynı ay içinde 5 farklı Papara kullanıcısından toplam 5.000 TL’nin üzerinde ödeme alınması halinde 6. işlemden itibaren alıcının elektronik para hesabından tahsil edilir.
  • Banka Havalesi ile Para Çekme - - 1 TL. - - Vergiler dahil.
  • Papara Card Kart Ücreti (kişiselleştirilmemiş ve manyetik kart) - - 4,90 TL. - - İsimsiz Kartlar İçin satış noktalarında tahsil edilir.
  • Papara Card Kart Ücreti (Kişiye özel ve çipli kart) - - 9,90 TL. - - WEB'den ve Mobil uygulamadan Kart Başvuru aşamasında tahsil edilir.



  • Papara Card Ek Sözleşme Ücreti - - 6,90 TL. - - Sözleşme talep etmek isteyen kullanıcılar için Ek Sözleşme talep aşamasında tahsil edilir.
  • Papara Card Bakiye Sorgulama - - 0,25 TL. - - ATM’den kartlı bakiye sorgulama işleminde, işlem ücreti tutarı kullanıcının elektronik para hesabından tahsil edilir.
  • Papara Card ATM Para Yatırma - - %1+1 TL. - - ATM Kartlı menüden Para yatırma işlemlerinde, işlem ücreti tutarı kullanıcının elektronik para hesabından tahsil edilir.
  • Papara Card ile Yurtiçi Para Çekme - - %1,15+1 TL. - - Para çekme işlemlerinde, işlem ücreti tutarı kullanıcının elektronik para hesabından tahsil edilir.
  • Papara Card ile Yurtdışı Para Çekme - - 5 TL. - - 500 TL'ye kadar para çekme işlemlerinde, işlem ücreti tutarı kullanıcının elektronik para hesabından tahsil edilir.
  • Papara Card ile Yurtdışı Para Çekme - - 1% - - 500 TL. üzeri para çekme işlemlerinde, işlem ücreti tutarı kullanıcının elektronik para hesabından tahsil edilir.
  • Papara Card Aktivasyon Ücretleri - - 1 TL. - - Kartla işlem yapılan aylarda ilk işlemden sonra bir defaya mahsus olarak cüzdandan tahsil edilir.

İlginizi Çekebilir = En Ucuz Uçak Bileti Alabileceğiniz En Uygun ve Güvenilir Siteler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..