Kurgu Nedir? Kurgu Nasıl Yapılır? Video Kurgu Hakkında Herşey - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

5 Ağustos 2019 Pazartesi

Kurgu Nedir? Kurgu Nasıl Yapılır? Video Kurgu Hakkında Herşey

Kurgu Nedir? Kurgu Nasıl Yapılır? - Kurgu Gücü

Konu başlığımızdan da anlayacağınız üzere kurgu nedir sorusuna cevap vermek, bunun yanı sıra kurgu nasıl yapılır konusundan bahsetmeye çalışacağız. O zaman gelin sizlere kurgu hakkında bilinmesi gereken bilgi dolu konulardan bahsedelim. İşte sizlere kurgu nedir, nasıl yapılır hakkında tüm detayları sunuyoruz.




Öncelikle kurgu nedir sorusuna kurgu sözlük anlamı ile cevap verecek olursak, "Saat ve benzeri kimi aygıtlarda zembereği kurmaya yarayan araç." ya da "Zembereğin kurulmuş olma durumu." şeklinde ifade edilmektedir. Yani Türkçe anlam karşılığı kurmaca olarak bilinir.


KURGU NEDİR?
Kurgu Nedir? Kurgu Nasıl Yapılır? - Kurgu Gücü
Kurgu kelimesini belki de çok kez duyduğunuz fakat tam manasıyla kurgu nedir sorusunun anlamanı bilmediğimiz bir kelime desek doğru olacaktır. Kurgu nedir sorusunun aslında yanıtı kendi kelime anlamında bir yerde saklanmıştır. Kurgu kısaca hani bir bütün oluşturmak isterseniz de elinizde bu bütünü oluşturmak için parçalar vardır işte o parçaların birleştirme işine kurgu denir. Diğer bir örnekle anlatacak olursak, elinizde bir puzzle'ın olduğunu düşünün ve o puzzle dağınık parçalar halindedir. İşte o dağınık parçalar halinde olan puzzle parçalarını birleştirip bir bütün oluşturma işine kurgu deniyor.



Kurgu nedir sorusunu bir de video yani film sektörüne uyarlayarak anlatacak olursak, farklı farklı çekilen video sahnelerinin tek bir bütün oluşturup tek video tek görüntü bütünü halini almasına kurgu denir. Yani bir videoda hepimiz eminim ki kurgusu iyi olan bir filmi, videoyu daha çok tercih ederiz. Çünkü burada en önemli nokta kurgusunun çok iyi planlanmış olmasıdır. Düşünün bir video çekeceksiniz fakat hangi sahne hangi sahneden sonra geleceğini iyi planlayamamış yani kurgusunu kötü yapmışsanız o videodan bir şey beklemek yanlış olacaktır. Sahnelerin sıralama dizilimini belirleyen ifadeye kurgu denir. Tamam artık kurgu nedir sorusunun cevabını çok iyi öğrendik fakat kurgu nasıl yapılır onu bilmiyoruz diyorsanız, o zaman gelin ondan da bahsedelim.

İlginizi Çekebilir = Han Solo: Bir Star Wars Hikayesi 2018: Bilim Kurgu Filmlerin Fantastiği

KURGU NASIL YAPILIR?
Kurgu Nedir? Kurgu Nasıl Yapılır? - Kurgu Gücü
Kurgu nasıl yapılır sorusunun yanıtını verecek olursak, henüz birleştirilmemiş olan sade görüntüleri, yani sahne sahne çekilen montajsız görüntüleri ilk önce inceleyip taramak gerekiyor. İnceleyip taramaktan kastım hangi sahnenin daha kaliteli çekildiği videoyu seçmek (Sonuç olarak bir sahneden belki de 5-6 tane çekilebilir), sahnelerin sıralamasının nasıl olacağının kararını verebilmek gibi seçeneklerdir. İşte bu tarama ve inceleme yapıldıktan hemen sonrasında projenin kurgusunda gerçekten en iyi etkiyi sağlayabilecek görüntü veya videolar seçilir. Bu videolara gerekli yerlerde ses efektleri, gerekli yerlerde ise müzikler eklenerek videonun izlenilebilirlik seviyesini ruha dokundurarak yaşatma çalışmak, kurgusunun kalitesi açısından oldukça önemlidir.



Tarama yaptınız, en iyi videoları seçtiniz, hangi video hangi sırada olacak seçtiniz, ses ve müzik efektlerinin ruha dokunur bir şekilde olarak seçtiniz ama bunlar yetmiyor. Devamında kurgu nasıl yapılır sorusunun yani kurgunun başarılı olması adına projenin kurgusunu yapan kişiler, mutlaka gelişmiş bir estetik algıya sahip olmalıdırlar. Bunun yanı sıra prodüksiyon dinamiklerine hakim olmaları, dünya trendlerinin takibini iyi yapmaları ve alanında gerçekten deneyimli olmaları gerekmektedir. İşte bu noktalara dikkat edildiğinde kurgu nasıl yapılır sorusunun yanıtı alınmış olunur.

İlginizi Çekebilir = Pasifik Savaşı 2 - Pacific Rim 2 Uprising 2018 Bilim Kurgu Film İzle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..