Alexa Rank Sıralaması Yükseltmek İçin 10 Adımda Dev Kılavuz - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

7 Eylül 2019 Cumartesi

Alexa Rank Sıralaması Yükseltmek İçin 10 Adımda Dev Kılavuz

Alexa Rank Sıralaması Yükseltmek İçin 10 Adımda Dev Klavuz - Kurgu Gücü
Alexa Rank Sıralaması Yükseltmek İçin 10 Adımda Dev Kılavuz
Alexa sıralaması yükseltme ya da diğer bir değişle alexa sıralaması düşürme, internet üzerinde en çok araştırılan ve merak edilen konulardan bir tanesidir. İşte bizde bunun üzerine sizlere Alexa rank nedir, kaç olmalı? Alexa sıralaması önemli mi? önemliyse Alexa neden önemli? Alexa değeri nasıl yükseltilir? Alexa sıralaması düşürme gibi tüm detayları sizler için konumuzda sunacağız.



Alexa Rank Nedir?
Alexa rank'ı şu şekilde ifade edecek olursak, websitelerin trafiğini ölçüp ona göre sınıflandırma yapan bir puanlama sistemi diyebiliriz. Alexa Toolbar kullanıcıların ziyaret etmiş olduğu internet sitelerinin trafiğini ölçerek onlara bir değer veriliyor ve da bir puanla sistemi ile sıralamaya sokuyor. İşte buna Alexa rank denir.


Alexa Sıralaması Önemli mi, Neden Önemli?
Hepimiz kurduğumuz websitelerin güzel yerlere gelmesini ve bunun içinde ziyaretçilerin gelmesinin en önemli noktalardan birisi olduğunu biliyoruz. Şöyle düşünün sitenizin içerikleri dünyanın en iyisi en kalitelisi olsa da sitenizi ziyaret eden kullanıcılar yoksa hiçbir anlam ifade etmez. İşte bu noktada reklam veren siteler için de google amca içinde site trafiği yani ziyaretçi giriş çıkışı çok önemli bir husustur.



Bu durumdan yola çıkarak kendinizi bir reklam veren olarak düşünün ve ziyaretçi yüzdesi çok olan siteye mi reklam verirdiniz yoksa 3-5 ziyaretçi alan siteye mi reklam verirdiniz? Tabi ki de ziyaretçi yüzdesi çok olan site ilk tercihiniz olacaktır. Çünkü reklamınız daha fazla kişiye ulaşacağı için daha fazla prestij kazanmış olacak ve ürünlerinizi daha çok satma/pazarlama şansınız olacak. İşte bu noktada Alexa neden önemli diye sorduğunuzda, Alexa genel olarak ziyaretçisi fazla olan siteleri sıralamada önde tuttuğu için ve reklam verenlerin de bu değere baktığını düşünerek, alexa sıralaması önemli mi arkadaş diyenlere gerçekten büyük bir önemi olduğunu söyleyebiliriz.


Alexa Sıralaması Kaç Olmalı?
Yukarıda da bahsettiğimiz üzere alexa sıralamasının büyük önem taşıdığını belirtmiştik. Peki Alexa rank kaç kaç olmalı? Bu durum için sizlere net bir rakam söylemek çok yanlış olacaktır fakat gözle görülür dişe dokunur bir rakamın olması sizin için iyi bir durum olur. Şöyle örnek verelim; Bir reklam veren olarak düşünün kendinizi ve alexa sıralamasına girip bakın. Sıralamada milyonlarca geride olan bir siteye mi reklam vermek isterdiniz yoksa 100 bin civarında ki bir siteye mi? Diğer bir şekilde düşünecek olursak 100 bin civarında olan bir siteye mi reklam vermek daha caziptir yoksa 2 binlerde yer alan bir siteye mi? İşte bu iki nokta arasındaki ayrım yapıldığı zaman alexa değeri kaç olmalı sorusunun cevabını da kendiniz vermiş olacaksınız. Size tavsiyemiz sıralama kaç olmalıdır değil de olabildiğince iyi yerlere gelebilmek adına çaba göstermenizdir. Yine de sıralama kaç olmalı derseniz aşağıda sizlere bazı bilgiler sunalım..

2 milyondan büyük bir sıralama sonucu aldıysanız sitenizin ziyaretçi sayısı "ÇOK ÇOK KÖTÜ"
2 milyon ile 1 milyon arasında ise "KÖTÜ"
1 Milyon ile 500 bin arasında ise "VASAT"
500 bin ile 250 bin arasında ise "NORMAL"
250 bin ile 100 bin arasında ise "İYİ"
100 bin ile 50 bin arasında ise "ÇOK İYİ"
50 bin altı "ÇOK ÇOK İYİ" olarak kabul edilebilmektedir.
Eğer Avg. Traffic Rank: "NO DATA" ise sizden başka kimse siteyi ziyaret etmiyor demektir…

Global olarak 100 bin ve altında olmak için insanlar neler neler vermez.. Çünkü 100 binden aşağısı sizi alıp götürecektir...



Alexa Sıralaması Neye Göre Yapılıyor?
İyi güzel Alexa sıralaması önemli de bu Alexa sıralaması neye göre yapılıyor arkadaş diye merak ediyorsunuzdur elbet. Onu da şu şekilde ifade edelim; Genel olarak bilinen 4 kriter vardır. Bu kriterler;
  • Siteye gelen trafik,
  • Sayfa görüntülenme sayısı,
  • Ziyaretçi başına sitede harcanan zaman,
  • Hemen çıkma oranı ile tıklanma oranı.


Bu 4 unsur olmazsa olmaz hesaplama şeklidir. Bu değerlerinizin yüksek olması demek Alexa sıralaması arttırma konusunda oldukça önemlidir.

Bunların yanısıra önemli bazı kriterler daha vardır. Bu kriterlerde Alexa sıralamasında yükselme konusunda önemli etkendir. İşte o kriterler:
  • Görüş ve fikirlerin çeşitliliği ve kalitesi,
  • Site UX/UI,
  • Site Yük Hızı,
  • Yorum Sayısı,
  • Sosyal medya paylaşma ve beğeni sayısı,
  • Backlinkler gibi kriterlere bakarak alexa sıralaması belirleniyor.



Alexa Değeri Sıralaması Nasıl Yükseltilir?
Özgün içerikler her zaman önceliğiniz olsun. Özgün içerik yazımı hakkında bilgi almak isteyenler "Özgün İçerik Kavramı Hakkında Bilinmeyen Aramızda Kalsın Sırları" adlı konumuzu inceleyebilirler.
Webmasterlara, blog yazarlarına özel makaleler yazın. Sanbox ve SEO gibi yazılar.
Alexa sıralaması yükseltmek için SEO kasmanıza gerek yoktur. Çünkü Alexa ile SEO arasında doğrudan bir bağlantı yoktur fakat site içeriklerinde SEO yazıları bulundurmanız oldukça iyi sonuçlar elde etmenize yardımcı olacaktır. Doğrudan bir bağlantı olmaması SEO'nun önemsiz olduğu anlamına gelmez. Bu nedenle google amcaya kendinizi SEO çalışması yapmadan tanımazsınız ve bu da alexa sıralamasında gerilerde kalmanıza neden olur.
Sosyal medya platformlarında konularınızı mutlaka paylaşın. Bu sizin ziyaretçi sayınızı arttıracaktır ve arama motorlarına indexi hızlandıracaktır.(Facebook, Reddit, Twitter vb.)
Digg, Pinterest veya Stumbleupon gibi yerlerde konularınızı paylaşın.

NOT: Stumbleupon artık mix.com olmuştur bilginize.



Popüler, en çok ziyaret alan konularınızı optimize edin.
Güncellemeleri takip edip, güncellenmesi gereken konuları güncelleyin.
Bozuk bağlantıları kesinlikle düzenleyin.
Alexa sıralaması yükseltme adına webmaster forumlarında, bloglarda ya da büyük kitleye sahip sitelerde banner takası veya link takası yapın. Yani backlink alın. Backlink nasıl alındığı hakkında"Adım Adım Doğal Yollardan Backlink Nasıl Alınır-Backlink Ne İşe Yarar" yazdığımız makalemize göz atabilirsiniz. Backlink alırken de mutlaka siteniz ile benzer içerikler olmasına dikkat edin.
Bazı kaynaklar Alexa'yı hile ile kandırmak için herhangi bir yol olmadığını, bazı kaynaklar ise otomatik surf (auto-surf) ya da script yardımıyla bazı değişiklikler yapılarak Alexa değeri düşürme işlemi yapabileceğinizi belirtiyor. Bunlardan bir tanesi de otomatik sayfa yenileme olayıdır. Tabi tavsiyemiz bu tarz şeyleri tercih etmemeniz yönündedir. Doğal yollardan ziyaretçi her zaman daha iyidir.


Alexa Sıralaması Nasıl Yükseltilir sorusu için diğer bir yöntem ise şu şekildedir;

İlk olarak Alexa Toolbar eklentisini google chrome'a ekleyin.
En sevdiğiniz VPN'yi kurun ve bir ülke seçin.
Ardında PageReboot adresine gidip sitenizin bir sayfasının linkini ekleyip 60 saniyeye ayarlayın.
Bunu her tarayıcınızda yapın.
20-25 dakika bekleyin ve sonucu göreceksiniz.
Her 10-15 dakikada bir IP değiştirin.

Bu durumu açıkçası pek tavsiye etmiyoruz. Kandırmaca işler sizi kısa zamanlı idare edecektir. Bunun beraberinde AdSense gibi reklam şirketlerinin politikalarında da robotlar ile gösterim kasmak AdSense hesabınızı askıya almaya hatta kapatmaya kadar gidebilir. Şunu da diyebilirsiniz; Ben sıralamam artsın diye bunu yapıyorum ama işte AdSense o şekilde algılamayacaktır. Eğer sitenizde reklam bulunmuyorsa bu yöntemi yapmanızı tavsiye ederim.


Alexa Sıralamanızı Öğrenmek İçin Tıklayınız.


Alexa Sıralaması Düşürme Hakkında Sonuç
Alexa sıralamasını yükseltmek isteyenler için bazı bilgiler sunmaya çalıştık fakat şunu söylemeliyim ki aceleci davranmayın. Yavaş olsun sağlam olsun ömürlük olsun anlayışında ilerleyin. Çünkü internet sektöründe ilerlemek istiyorsanız işi aceleye getirip ya da bot bağlantılarla iş yapmak sitenizin ilerleyen zamanlarda değerini düşürecektir. Sabırlı olun ve kaliteli özgün içerikler girip SEO analizinizi iyi yapın ve gerisini de google amcaya bırakın.

İlginizi Çekebilir = Dünyanın En Çok Ziyaret Edilen Web Siteleri: Top 50

4 yorum:

  1. Abi dediklerini deneyeceğim. Artık şu 8 milyondan alexa sıralamasında düşmem gerek

    YanıtlaSil
  2. Başkan açıkçası bende bot olayına karşıyım, her zaman doğal ziyaretçi daha önemli.

    YanıtlaSil
  3. Başkan efsane yazı eline sağlık

    YanıtlaSil
  4. alexa sıralaması yükseltmek için oldukça iyi bir konu olmuş elinize sağlık

    YanıtlaSil

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..