Site Yenileme Kodu: Gerçek Çözüm! Otomatik Sayfa Yenileme Kodları - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

6 Eylül 2019 Cuma

Site Yenileme Kodu: Gerçek Çözüm! Otomatik Sayfa Yenileme Kodları

Site Yenileme Kodu: Gerçek Çözüm! Otomatik Sayfa Yenileme Kodları - Kurgu Gücü

Site Yenileme Kodu: Gerçek Çözüm! Otomatik Sayfa Yenileme Kodları

Bazı haber sitelerinde gezinirken site kendi kendine yenileniyor dediğiniz anlar olmuş ve bu nedenle de otomatik sayfa yenileme kodu aramaya koyulmuş olabilirsiniz. Tabi sitemize geldiğinize göre artık site yenileme kodu aramanıza gerek kalmadı. İşte site yenileme kodu hakkında detaylar..



Tüm sayfaların yenilenmesini istiyorsanız aşağıdaki kodu kopyalayın.

<meta http-equiv="refresh" content="150; URL=<?php echo home_url(); ?>/">


Kopyaladığınız kodu temanızın </head> tagından hemen önce ekleyin. Sonra temanızı kaydedin. Sitenizin o an açık olan sayfası otomatik yenileme olacağı için kendini yenileyecek. Yukarıda bulunan koddaki kırmızı ile yazdığımız "150" rakamı o an açık olan sayfanızın kaç saniye sonra yenilenmesi gerektiğiniz ifade etmektedir. Yukarıdaki kodun çalışmadığı durumlarda aşağıda verdiğimiz alternatif kodu deneyebilirsiniz.



<meta http-equiv="refresh" content="150; URL=https://www.xn--kurgc-nvab.com" />

Buradaki yeşil ile yazdığımız "https://www.xn--kurgc-nvab.com" adresi o an yönlendirmek istediğiniz adrestir. Eğer ki sadece o an açık olan sayfa yenilensin istiyorsanız, adresi silip temanıza eklemeniz yeterli olacaktır. Yani o adresi sildiğiniz zaman kod aşağıdaki gibi olacaktır.

Bulunduğunuz sayfa yenilenmesini istiyorsanız aşağıdaki kodu kopyalayın.

<meta http-equiv="refresh" content="150;">

Kopyaladığınız bu kodu head tagları arasına eklediğiniz her sayfa yukarıda belirlemiş olduğunuz zaman sonrasında otomatik olarak yenilecektir. Kodu </head> kodundan hemen önceki alanlara eklemeniz gerekmektedir.

Blogger kullananlar temalarına aşağıdaki şekilde kodu kopyalayıp yapıştırmaları daha sağlıklı olacaktır.

<meta content='600;' http-equiv='refresh'/>

Anasayfanıza eklemeniz daha iyi olacaktır. Nedeni ise genel olarak yazdığınız makaleler ya da konularda sürekli bir güncelleme olmayacaktır fakat sitenizin anasayfasında sürekli paylaşım yaptığınız için güncelleme olan konuları ya da yeni paylaşılan konuları daha rahat görmek açısından iyi bir seçenek olacaktır. Yukarıda belirtmiş olduğumuz 150 rakamı saniye cinsinden yazılmalıdır.

İlginizi Çekebilir = Otomatik Sayfa Yenileme AdSense'ye Zararı Var Mı?

Peki Site Yenile Kodu Faydaları Neler?

Alexa üzerinde değer kazanmak daha iyi sıralama elde etmek için genelde bu tür kodlar kullanılır fakat şunu söylememiz gerekiyor ki, 60 saniye gibi kısa bir süre içerisinde sayfa yenileme kodu eklerseniz, bu sizin için ilerleyen zamanlarda dezavantaj olacaktır. Çünkü gerçek ve uzun ömürlü SEO, her zaman gerçek ziyaretçilerin oluşturduğu seo'dur.



Şöyle düşünün her 30 saniyede bir site yenileme kodu eklenen bir siteye girdiniz ve konuları incelerken bir anda sayfa yenileniyor. Hemde tam okuduğunuz yazının en heyecanlı en önemli yerindeyken. Tabi ki oldukça sinir olursunuz ve siteyi bir daha kolay kolay tercih etmezsiniz. Bu nedenle site yenileme kodu ekleyecekseniz ortalama 5 dakika civarında süre ile yenilenmesini tercih edin.

Bakınız = Sayfa Yenileme Siteleri: Online 2 Otomatik Site Yenileme Servisi

Güzel yanlarından bir tanesi şudur ki, bir siteye yorum yaptınız ve ona cevap gelmesini bekliyorsunuz. Tamam belki sürekli F5 yapıp sayfayı kendiniz yenileyebilirsiniz ama yorumu yazdınız ve başka siteye bir şeye bakmak için girdiniz. Sonra yorum yazdığınız sitenin yenilendiğini görüp baktığınızda yorumunuza cevap geldiğini görünce iyi bir sonuç almış olursunuz..

Son olarak şunu sitenizde bir şeyler yaparken her zaman ziyaretçinin rahatı için şeyler yapın. Bu size daha çok kazandıracaktır.

İlgili Konular
1- Google İlk Sayfada Çıkmak İçin En Doğru 9 SEO Detayı
2- PUP Potansiyel Olarak İstenmeyen Yazılım Nedir, Zararlı mıdır?
3- 6 Madde İle Ücretsiz Blog Açmak Para Kazandırır Mı

2 yorum:

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..