Andy Serkis Kimdir? Oynadığı Film Ve Dizler Hangileridir? - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

12 Eylül 2019 Perşembe

Andy Serkis Kimdir? Oynadığı Film Ve Dizler Hangileridir?

Andy Serkis Kimdir? Oynadığı Film Ve Dizler Hangileridir? - Kurgu Gücü
Andy Serkis Kimdir? Oynadığı Film Ve Dizler Hangileridir?
Andy Serkis Gollum rolüyle ün kazandı desek yeri olacaktır. En son da Andy Serkis Black Panther filminde oynaması üzerine adını daha çok duyurdu. Peki Andy Serkis kimdir, kaç yaşındadır, eşi, çocukları, boyu, hangi filmlerde oynamıştır, dizilerde oynadı mı? İşte Andy Serkis hakkında tüm detaylar...

İngiliz aktör olan Andy Serkis, genel olarak bilgisayar teknolojilerinin kullanılmış olunduğu filmlerde karakterleri canlandırarak ünlenmiştir. Kariyerinde en yüksek noktaya ise Andy Serkis Gollum yani Yüzüklerin Efendisi üçlemesinde yer alan karakter ile ulaşmıştır. Bunun ardından ise Rise of the Planet of the Apes filminde bir şempanze olan Caesar'a can vermiştir.


Andy Serkis Kimdir, Kaç Yaşındadır, Hayatı

20 Nisan 1964 tarihinde İngiltere'nin Ruislip şehrinde dünyaya gelen Andy Serkis'in asıl tam adı Andrew Clement G. Serkis olarak bilinmektedir. 5 Kardeş olan Andy Serkis'in üç tane kız kardeşi bir tane de erkek kardeşi vardır. Andy Serkis'in babası Clement Serkis olarak bilinir ve babası Ermeni kökenlidir. Andy Serkis, 10 yaşına kadar Bağdat'da yaşamak zorunda kalmıştır. 173 cm boyunda olan Andy Serkis, Irak'tan Londra'ya döndüğü zaman Aziz Benedict adlı okulda okumuştur.



Sonrasında ise üniversiteyi görsel sanatlar bölümü ile Lancaster Üniversitesi'nde okudu. Bunun üzerine kendi bir yan dal olarak tiyatroyu seçti çünkü oyun afişi tasarlamak istiyordu. Andy Serkis, üniversite zamanlarında bir çok tiyatro oyununda oynamasının yanı sır öğrenci radyosu olan Bailrigg FM'de programlar sunma başarısı gösterdi. 22 Temmuz 2002 tarihinde kendi gibi sinema oyuncusu olan Lorraine Ashbourneile ile evlendi. Bu bağlamda Louis George Serkis, Ruby Serkis ve Sonny Serkis adında üç çocuğu oldu.

İlginizi Çekebilir = Scarlett Johansson Filmleri: Güzelliğiyle Büyüleyen Ünlü Yıldızın 15 Filmi

Yüzüklerin Efendisi film üçlemesinde Andy Serkis Gollum karakterini canlandırdı. Devamında ise 2005 senesinde King Kong filminde başrol olarak King Kong'u canlandırdı. Yönetmenliğini Peter Jackson yaparken, filmin diğer başrollerinde ise Naom Watss ile Adrien Brody yer aldı.


Andy Serkis, 2015 senesinde Yenilmezler: Ultron Çağı adlı filmde Ulysses Klaue karakterine can vermiştir. Filmde Andy Serkis'e Scarlett Johansson, Mark Ruffalo, Robert Downey, Chris Evans, Samuel L. Jakson gibi isimler eşlik etti. 2017 yılında ise Maymunlar Cehennemi: Savaş adlı filmde Caesar yani maymunların başı karakterini canlandırmıştır. Filmin başrollerinde ise Woody Harrelson Andy Serkis'e eşlik etti.



Andy Serkis'in Oynadığı Film ve Diziler

Andy Serkis Kimdir? Oynadığı Film Ve Dizler Hangileridir? - Kurgu Gücü
Andy Serkis Kimdir? Oynadığı Film Ve Dizler Hangileridir?

Yönetmenlik ve Yapımcılık
2018 senesinde Jungle Book adlı sinema filmin hem yönetmenliğini hem de yapımcılığını yapmıştır.
2017 senesinde Breathe adlı sinema filminin yönetmenliğini yaparken The Ritual adlı sinema filminin yapımcılığını üstlenmiştir.


Filmler ve Diziler

  • 2018 senesinde Ulysses Klaue,Klaw rolünde Andy Serkis Black Panther - Kara Panter filminde rol almıştır.
  • 2017 senesinde Jungle Book adlı sinema filminde Baloo karakterine can verdi. Star Wars: The Last Jed adlı sinema filminde Supreme Leader Snoke karakterine hayat verdi. Maymunlar Cehennemi: Savaş adlı sinema filminde Maymunların başı Caesar'a hayat verdi.
  • 2015 senesinde Yenilmezler: Ultron Çağı adlı sinema filminde Ulysses Klaue karakterini canlandırdı. Star Wars: Güç Uyanıyor adlı sinema filminde Snoke karakterine can verdi.
  • 2014 senesinde Maymunlar Cehennemi: Şafak Vakti adlı sinema filminde Caesar karakterine bir kez daha hayat verdi. Hobbit: Beş Ordunun Savaşı adlı sinema filminde ün kazandığı Gollum karakterine can verdi.


  • 2013 senesinde Hobbit: Smaug'un Çorak Topraklar adlı sinema filminde Gollum karakterine can verdi.
  • 2012 senesinde Hobbit: Beklenmedik Yolculuk sinema filminde Gollum karakterine can verdi.
  • 2011 senesinde Tenten'in Maceraları adlı sinema filminde Kaptan Haddock'un seslendirmesini yapmıştır. Süperkahramanın Ölümü adlı sinema filminde Dr. Adrian King karakterine can vermiştir. Maymunlar Cehennemi: Başlangıç adlı sinema filminde Caesar karakterine can verdi.
  • 2010 senesinde Sex and Drugs and Rock and Rol adlı sinema filminde Ian Dury karakteri canlandırmıştır. Burke and Hare adlı sinema filminde William Hare karakterine, Brighton Rock adlı sinema filminde Mr. Colleoni karakterine can vermiştir. Accused adlı TV dizisinde oynamıştır.





  • 2008 senesinde The Cottage adlı sinema filminde David karakterini, Mürekkep Yürek adlı sinema filminde Capricorn karakterini canlandırmıştır. Little Dorrit adlı TV dizisinin 11. bölümünde Rigaud karakterini canlandırmıştır.
  • 2007 senesinde Sugarhouse adlı sinema filminde Hoodwink karakterine can vermiştir.
  • Andy Serkis, 2006 senesinde Şimşekkıran filminde Bay Grin karakterine can verdi. Stories Of Lost Souls adlı filmde rol aldı. Prestij adlı sinema filminde Alley karakterine can verdi. Longford adlı tv filminde Ian Brady karakterine, Fare Şehri adlı sinema filminde Spike karakterinin seslendirmesini yapmıştır.
  • 2005 senesinde Yüzük Tutkunları adlı sinema filminde rol aldı. King Kong filminde Kong/lumpy karakterine can verdi.


  • 2004 senesinde Kutsanmış adlı sinema filminde Father Carlo karakterini, Keşke 30 Olsam adlı sinema filminde Richard Kneeland karakterine can vermiştir.
  • 2003 senesinde Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü adlı sinema filminde Andy Serkis Gollum karakterine can verdi.
  • 2002 senesinde Yüzüklerin Efendisi: İki Kule adlı sinema filminde Gollum karakterine Deathwatch adlı sinema filminde Thomas Quinn karakterine, 24 Hour Party People adlı filmde Martin karakterine can vermiştir.
  • 2001 senesinde Yüzüklerin Efendisi:Yüzük Kardeşliği adlı sinema filminde Gollum karakterine, The Escapist adlı filmde Ricky Barnes karakterine can vermiştir.





  • 2000 senesinde Ring adlı sinema filminde Mel karakterine, Pandaemonium filminde John Thelwall karakterine can vermiştir. Arabian Nights tv filminde rol almıştır.
  • 1998 senesinde Among Giants filminde Bob karakterini canlandırmıştır.
  • 1997 senesinde Career Girls filminde Bay Evans karakterine can vermiştir.
  • 1995 senesinde Yan Oda adlı filmde Bunny karakterini canlandırmıştır.
  • 1994 senesinde Andy Serkis, Prince Of Jutland adlı sinema filminde Torsten karakterini canlandırmıştır.
  • 1991 senesinde The Darling Buds Of May adlı tv dizinde Greville karakterinde yer almıştır.
  • 1987 senesinde The New Statesman adlı tv dizisinde Peter Moran karakterine can vermiştir.
  • 1984 senesinde ise ilk tv dizisi olan The Bill de Alex Rackin karakterini canlandırmıştır.

İlginizi Çekebilir = Yenilmezler 4 Son Oyun - Avengers 4 End Game 2019 Film İzle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..