TrustRank Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl Çalışır? - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

13 Eylül 2019 Cuma

TrustRank Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl Çalışır?

TrustRank Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl Çalışır? - Kurgu Gücü
TrustRank Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl Çalışır?

SEO çalışması yapanların karşılaştığı bir terim olan TrustRank nedir, nasıl çalışır? diye merak edilmektedir. Yahoo ve Stanford Üniversitesi tarafından tanımlanmış olan TrustRank, spamlara karşı kullanılan link analiz tekniği olarak bilinir. Yani web sayfalarını yarı otomatik bir şekilde spamlarının belirlenmesi olayıdır.



Spam bildiğiniz üzere genel olarak webmasterların kullandığı bir yöntemdir. Bu yöntem ile ticari odaklı işler yapılıyor. Örnek olarak google gibi arama motorları sonuçlarında daha yüksek yerlerde çıkarmak için genel olarak spam tekniklerini kullanılıyor. İşte bu doğrultuda da ortaya buna engel olma amaçlı TrustRank adında link analiz tekniği çıkarıldı. Yani TrustRank ne işe yarar diye soran bir kişiye spamlara engel olan bir link analiz tekniğidir diyebiliriz.


Evet TrustRank'ın ne olduğunu artık öğrendik. Peki bu link analiz tekniği denilen TrustRank nasıl çalışıyor? Bu soruya da açıklık getirelim. TrustRank denilen sistem sayesinde editörlerin işbirliği ile güvenilir siteler olarak işaretlenir. İşte bu işaretlenmiş olan sitelere de kök site adı verilir. Bu doğrultuda da kök siteden yapılmış olan çıkışlarla diğer sitelerin güvenilirlik puanı oluşur. Şimdi bu durumu da size kısaca bir örnek ile açıklayacak olursak; Kök dizinden çıkan sitenin birincil çıkışın puanı misal 90'iken bu 90 puana sahip siteden çıkış ise 80 puan değerine eşit olarak belirlenir. Peki abi bu TrustRank'ın nasıl puanlama tarzı var?

İlginizi Çekebilir = Alexa Rank Sıralaması Yükseltmek İçin 10 Adımda Dev Kılavuz

TrustRank Puanlaması Nasıl Yapılır?

TrustRank puanlamasında en önemli durum link bir siteden çıkarken, çıkmış olduğu sitenin puanından her zaman daha az puanla çıkış yapar. Misal bizim sitemizin puanı 100 iken, sitemizin link vermiş olduğu sitenin TrustRank'ı 90 puan olacaktır. Tabi devamından da TrustRank değeri 90 olan sitenin başka bir siteye verdiği linkten çıkış ise 80 puan olur. Bu durum böyle devam eder.



Web sayfasındaki ya da Websitesindeki linkler ona verilmekte olan linklerle her zaman doğru orantılı bir şekildedir.
TrustRank'ın olayı her zaman şu mantıkla ilerler. İyi siteler iyi sitelere link verirken, kötü olan sitelerde her zaman kötü sitelere link verirler. Oldukça saçma bir sistem olsa da bu şekilde hareket ediyor.

Umarım TrustRank hakkında vermiş olduğumuz bilgiler işinize yaramıştır. Aklınıza takılan soruları konumuz altında yorum olarak bizlere iletebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
1- Yelp.com'dan Ücretsiz SEO Backlink Alma Yöntemleri
2- SEO ile Uzun Makale Yazmanın Ne Gibi Bağlantısı Var?
3- Hit Kaybetmeden Kalıcı Bağlantı Değiştirme Yolları
4- Arama Açıklaması Nedir, Ne İşe Yarar, Nelere Dikkat Edilmeli?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..