Otomatik Sayfa Yenileme AdSense'ye Zararı Var Mı? - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

13 Eylül 2019 Cuma

Otomatik Sayfa Yenileme AdSense'ye Zararı Var Mı?

Otomatik Sayfa Yenileme AdSense'ye Zararı Var Mı? - Kurgu Gücü
Otomatik Sayfa Yenileme AdSense'ye Zararı Var Mı?
Daha önce sitenizde otomatik sayfa yenileme özelliği vardı fakat o zaman AdSense onayı almamıştınız. Şimdi AdSense onayı aldınız ve otomatik sayfa yenileme AdSense'e zararı var mı diye merak ediyorsunuz. İşte bu sorunuza konumuzda örneklerle cevap vereceğiz..


Bir blogunuz ya da siteniz var ve AdSense onayı almadan önce sitenize otomatik yenileme kodu ekleyerek görüntülenme sayısını arttırmış olabilirsiniz. Tabi AdSense onayı alacakken bunu zaten yaparsanız AdSense onayı almanız neredeyse imkansız olur. Hadi diyelim onay aldınız.. Peki reklamlar eklendiği zaman otomatik sayfa yenileme AdSense'ye zarar verir mi?

Bu soruyu belki bir çok yerde araştırmış olabilir ve karşınıza "Yok ben kaç senedir kullanıyorum bir sorun yaşamadım" ya da "bir kaç haftadır kullanıyorum bir sorun olmadı" gibi yazılar çıkmış olabilir. Fakat bu tür yazılara kesinlikle aldanmayın. AdSense bu tür olayları kolay kolay gözden kaçırmaz ve hesabınızı askıya alır, hatta kapatabilir. Neden mi? okumaya devam edin.



AdSense politikalarını sonuna kadar inceleyen bir kişi "Hiçbir Şey Olmaz" gibi bir ifade kullanamaz. Çünkü AdSense politikalarında "Yayıncılar, kendi reklamlarını tıklayamaz veya manuel uygulananlar da dahil olmak üzere, gösterim ve/veya tıklama sayısını yapay olarak artıran hiçbir yöntem kullanamaz." şeklinde bir ifade yer alıyor. Bu ifadeyi açacak olursak yayıncılar yani sitelerinde reklam yayınlayan kişiler sayfalarında yayınladıkları reklamlara tıklayamamakla birlikte otomatik ya da manuel yani el ile de olmak üzere gösterim sayısını ve tıklama sayısını yapay yöntemlerle yani doğal olmayan daha açık ifadeyle dışarıdan gelen bir ziyaretçi haricinde arttırma gibi bir işlem yapmaz. Bu demek oluyor ki otomatik sayfa yenileme AdSense'e zarar verecektir. Adamlar açık açık belirtmiş.

İlginizi Çekebilir = Adsense Güncelleme! Politikalara Önemli Güncelleme Geliyor

Belki şunu da diyecekler olacaktır; Haber siteleri falan bu tarz otomatik sayfa yenileme işlemini yapıyorlar, onlar neden yasaklanmıyor? Haber siteleri belki de google adsense üzerinden reklam almamış olabilirler veya adamlar sitelerinde otomatik yenilemeyi adsense reklamlarından daha önemli buldukları için önemsemiyor olabilir. Çünkü haber sitelerinde özellikle anasayfalarında güncellik oldukça önemli olduğu için mecbur yenileme yapılması gerekir. Yani sürekli içerik girilen platformların mecburen yenilenme yapılması gerekiyor. Buna ek olarak şöyle de bir şey yapmış olabilirler adamlar otomatik yenileme olayına göre bir ayar yapıp gösterimi de ona göre sayılıyordur.



Fazla düşünmeyin bu konuları ve şu yolları izleyin;

Sitenizde AdSense reklamı bulunmuyorsa otomatik sayfa yenileme işlemi yapın. Bu alexa sıralaması yükseltmek için kullanılan yollardan bir tanesidir fakat tavsiye etmediğim bir yoldur. Doğal olan yollar yani ziyaretçi bazlı olan unsurlar SEO açısından daha önemlidir.
Eğer AdSense reklamlarınız varsa onları kaldırıp otomatik sayfa yenilme işlemi yapın. Belirli bir konuma gelince tekrar reklamları geri ekleyebilirsiniz.
Son olarak ise AdSense reklamlarınız varsa sitenizde reklam olmayan bir kaç sayfa oluşturup o sayfalara otomatik sayfa yenileme işlemi yapabilirsiniz.

NOT = Yine de AdSense reklamları varken de yokken de bu tür yapay yollarla site görüntülenmesini kasmanızı önermiyoruz.

Ben yinede eklemek istiyorum diyorsanız "Site Yenileme Kodu: Gerçek Çözüm! Otomatik Sayfa Yenileme Kodları" adlı konumuzu inceleyerek işlem yapabilirsiniz.

Otomatik sayfa yenilemenin AdSense'e zararı var mı sorusuna cevap verdik ve sonuç olarak AdSense politikalarından yola çıkarak yapılmaması gereken bir yol olduğu sonucuna vardık. Sizler de fikirlerinizi konumuzun altında yorum olarak bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..