Link Farm Nedir, Ne İşe Yarar? SEO Terimleri - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

14 Eylül 2019 Cumartesi

Link Farm Nedir, Ne İşe Yarar? SEO Terimleri

Link Farm Nedir, Ne İşe Yarar? SEO Terimleri - Kurgu Gücü
Link Farm Nedir, Ne İşe Yarar? SEO Terimleri

SEO, bildiğiniz üzere arama motoru pazarında vazgeçilmez bir tekniktir. SEO çalışması yaparken karşınıza çıkan diğer bir terim ise Link Farm olacaktır. İşte bu terimin bilinmesi SEO pazarı için oldukça önemlidir. Peki Link Farm nedir, ne işe yarar, SEO çalışmasına zararı var mıdır? İşte detaylar...




Hepinizin bildiği üzere websiteleri ya da sayfaların kendileri popülerlik kazanamayınca, elbette SEO çalışmasına başvuruluyor ve bu şekilde hedef kitleye ulaşılabiliyor. Kimileri bunu ücretli bir şekilde yaptırırken kimileri ise kendi çapında bir şey yapmaya çalışıyor. Kendi çapında yapmaya çalışan kişilerin pek bilgisi olmadığı için karşılarına çıkan SEO terimlerinden bir tanesi olan Link Farm hakkında da bilgiler olmayabiliyor. İşte bizde bu konumuzda sizlere Link Farm nedir, ne işe yarar? sorularına cevap vereceğiz.


Yukarıda bahsettiğimiz üzere SEO çalışması yapabilmek için SEO terimlerine hakim olmak oldukça çok önemlidir. Kimi terimler SEO açısında oldukça fayda sağlarken kimileri ise faydadan çok zarara sokabiliyor. İşte Link Farm SEO tarafından kabul görmeyen, onaylanmayan bir terimdir. Peki nedir bu link farm...


SEO Terimi Link Farm Nedir, Ne İşe Yarar?
İlk olarak Link farm terimlerini kelime olarak inceleyelim. Türkçe çeviride bağlantı çiftliği, link tarlası, bağlantı tarlası şeklinde ifade ediliyor. Link, bildiğiniz üzere internet üzerinde kullanıcı kitlesini sitelere ya da sayfalara ziyaretini sağlamak için kullanılan tıklanabilir bağlantılara deniyor. Link Farm terimi ise internet üzerinde birbiriyle hiç mi hiç alakası olmayan çok sayıda linkin bulunduğu sayfalara denir.



Eğer ki ben SEO çalışması yapacağım diyorsanız backlink alırken Link Farm yapısına sahip sitelerden link almayın ya da link vermeyin. Çünkü google gibi arama motorları tarafından bu durum kabul görmüyor. İşte bu nedenle de Link Farm kötü bir bağlantı olarak algılanacağı için arama motorları siteleri ya da sayfaları cezalandıracaktır. Bu durumda da siteniz kötü etkilenecek ve google'da üst sıralara çıkma yolunda büyük sorunlarla karşılaşacaksınız.

İlginizi Çekebilir
1- Türkiye'de Kaç Tane Websitesi Var ve Sayısı? Şaşırmamak Elde Değil!
2- TrustRank Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl Çalışır?
3- En Çok Ziyaret Edilen ve Tıklanan Haber Siteleri: Türkiye TOP 20
4- Makalelerde Anahtar Kelime Kullanmak Sitenizi Üst Sıralara Çıkarır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..