Google Adsense Kaç Reklam Tıklama Başına Ne Kadar Veriyor? - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

10 Eylül 2019 Salı

Google Adsense Kaç Reklam Tıklama Başına Ne Kadar Veriyor?

Google Adsense Kaç Reklam Tıklama Başına Ne Kadar Veriyor? - Kurgu Gücü
Google Adsense Kaç Reklam Tıklama Başına Ne Kadar Veriyor?
Adsense yayıncısıysanız en çok merak edilen noktalardan bir tanesi de AdSense reklam tıklama başına ne kadar veriyor sorusu oluyor. Bu soru üzerine araştırmaya koyulan arkadaşlar genel olarak saçma sapan bilgiler buluyor ve bu durumdan da hiçte hoşnut olmuyor. Peki AdSense tıklama başına ne kadar veriyor? İşte tüm detaylar...


Bildiğiniz üzere reklam şirketleri arasında en popüler sitelerin başında AdSense geliyor. Peki daha önce ben AdSense üzerinden onay almaya çalıştım ama alamadım, nasıl alırım diyorsanız "Adsense'den Onay Alamayanlara %100 Onay Alabilmek İçin 5 Yöntem" adlı konumuza göz atabilirsiniz. Şimdi sizlere ilk olarak tıklama başına ödeme ne demek sorusuna cevap vererek konumuza devam edelim.



Tıklama Başına Ödeme Ne Demek?
Bazı reklam şirketleri sadece gösterime para verirken (Admatic) bazıları ise sadece tıklanmaya para verebiliyor. Bazıları var ki (Örneğin AdSense) hem tıklama başına hem de gösterim başına para veriyor. İşte bu durumda reklam veren firmanın belirlediği tıklama başına maliyet şeklinde hesaplanıyor. Misal reklam veren firma, şirket vs. diyor ki benim günlük reklamlarım için verebileceğim tıklama başına maliyet şu kadar. İşte bunun üzerine de Google AdSense, ona göre reklam tıklama maliyeti oluşturarak sizlere ücret veriyor.. Bu durumda tıklama başına maliyet nedir sorusunun da cevabını vermiş olduk. Adsense pin hakkında bilgi almak için "Adsense PİN Kaç Günde Gelir-Adsense PİN İsteme" adlı konumuzu inceleyebilirsiniz.


Google AdSense Tıklama Başına Ne Kadar Veriyor?
İşte bu durum oldukça karışık desek yeridir. Aslında karışık değil fakat bu durum reklam verenin ödediği ücrete bağlıdır. Google reklamları genel olarak tıklama başına ya da gösterim başına en çok ücret ödeyen reklamları daha ön planda tutuyor. İşte o reklamlara denk gelirseniz yeri geldiğinde 1 TL bile tıklama başına alabilirsiniz fakat reklam maliyetinin az olduğu reklamlarda ise genel olarak 10 kuruş ile 50 kuruş arasında ücretler alabiliyorsunuz. Peki Google AdSense kaç tıklama başına ne kadar veriyor? AdSense genel olarak her tıklama için ücret verdiği için kaç reklam tıklama değil de her tıklama için ücret ödüyor. Yani her tıkladığınız reklam için reklam verenin maliyetine göre ödeme yapılıyor. İşin özü şudur ki AdSense tıklama başına sabit bir ücret vermiyor. Reklam verenin ödediği tıklama başına maliyete göre ayar çekiyor diyebiliriz. Adsense ödemeleri hakkında bilgi almak için "Adsense Ödemeleri Ne Zaman Yapılır NET BİLGİ" adlı konumuzu inceleyebilirsiniz.



Dikkat Edilmesi Gereken Bazı Hususlar
Google reklamları aynı IP'den tıklamalara daha doğrusu sürekli aynı IP'den olan tıklamalara oldukça düşük ücretler ödüyor. Nedeni ise reklam verenlerin hedeflediği gerçek ziyaretçi olayından dolayıdır.
Geçersiz tıklamalara ücret ödenmez. Bazı tıklamalar geçersiz sayılıyor ve bu nedenle de Google AdSense ücret ödemiyor. Çünkü AdSense bu tıklamalar için reklam verenlerden ücret almıyor.
Kendi reklamlarınıza tıklamayın. Adsense bunu algılarsa hesabınızı kapatabilir ya da askıya alabilir.

İlginizi Çekebilir = Adsense Alternatif Sitenize Reklam Alabileceğiniz 17 Reklam Sitesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..