Google Ne Zaman Kuruldu? Google'dan 21. Yaş Gününe Özel Doodle - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

27 Eylül 2019 Cuma

Google Ne Zaman Kuruldu? Google'dan 21. Yaş Gününe Özel Doodle

Google Ne Zaman Kuruldu? Google'dan 21. Yaş Gününe Özel Doodle - Kurgu Gücü
Google Ne Zaman Kuruldu? Google'dan 21. Yaş Gününe Özel Doodle
Dünyanın en büyük arama motoru Google, 21. yaş günü için doodle hazırlayarak kutladı. Bunun üzerine de bu doodle'ı gören ziyaretçiler ve takipçiler Google'ın kuruluş tarihi ne olduğu hakkında araştırma yapmaya başladılar. Peki ünlü arama motoru Google'ın kuruluş süreci nasıl oldu? Google ne zaman kuruldu? İşte Google Kuruluşu hakkında tüm detaylar..


Muhtemelen hepinizin dikkatini çekmiştir, Google özel günler için doodle'lar hazırlıyor. Bu doodle'lara yenisi kendi yani Google'ın 21. yaş günü şerefine hazırladı. Bunu görenlerde elbette Google'ın Kuruluş hikayesini ve Google ne zaman nasıl kuruldu diye merak içine girdi. Hadi gelin Google nedir, ne zaman nasıl kurulmuştur? sorularını irdeleyelim.

Google Ne Zaman Kuruldu? Google'dan 21. Yaş Gününe Özel Doodle


Google Nedir?

Google diye arama yaptığımıza karşımıza sayfanın sağ tarafında "Google, İnternet araması, çevrim içi bilgi dağıtımı, reklam teknolojileri ve arama motorları için yatırımlar yapan çok uluslu Amerikan anonim şirketidir. İnternet tabanlı hizmet ve ürünler geliştirir, ek olarak bunlara ev sahipliği yapar." şeklinde bir bilgi yer alır. İşte Google'ı kısaca bu şekilde tanımlayabiliriz.


GOOGLE NE ZAMAN NASIL KURULDU?

Google'ın Kurucusu Larry Page ve Sergey Brin olarak bilinmektedir. Google'ın kuruluş süreci 1996 Ocak ayında Kaliforniya'daki Stanford Üniversitesi'nde doktora öğrencileri olan Larry Page ve Sergey Brin'in araştırma projesiyle başladı. 4 Eylül 1998 tarihinde Menlo Park, Kaliforniya, ABD'de resmen kurulmuştur.. Geleneksel olarak arama motorlarıyla yapılan bütün aramalarda sonuçlar,
aranan terimlerin sayfada kaç kez görüldüğü mantığıyla sıralanıyordu, ancak Google siteler arası ilişkilerin analizi konusunda çok daha elverişli iki sistem kuramı ortaya koydu. Bu yeni teknoloji ise PageRank (Şuanda Durduruldu yerini Google RankBrain aldı.) adı veriliyordu, bu sisteme göre sayfa dizinlerinin orijinal site ile olan bağlantı dönüşümleri belirlenerek; siteler, gösterilen ilgiye göre sıralanıyordu.

İlginizi Çekebilir = Google İlk Sayfada Çıkmak İçin En Doğru 9 SEO Detayı

Ardından oldukça küçük bir arama motoru olan ve Robin Li tarafından IDD Bilişim Hizmetleri adına geliştirilen "RankDex", zaten 1996'dan beri site puanlaması ve sayfa sıralaması için benzer bir strateji kullanmaktaydı. RankDex, patentliydi ve Li'nin Çin'de kurulmuş olduğu Baidu adını taşıyan arama motoru bu sistemle çalışıyordu.

Brin ile Page yepyeni oluşturdukları arama motoruna ilk başta "BackRub" adını vermişlerdi. Nedeni ise siteler için geri bağlantı yani backlinklerin kontrol edilebilmesinin oldukça önemli olduğunun farkındaydı. Tabi bunun üzerine daha sonraki süreçte "googol" kelimesi üzerine orijinal bir imla değişikliği yapıldı ve bu arama motoruna "Google" adı verildi. Buradaki amaç Google arama motorunun insanlara büyük bir bilgi kaynağı olduğunu ifade etmekti. Nedeni ise googol kelimesinin ifadesei on üzeri yüz olarak biliniyordu. İlk başta Google amca Stanford Üniversitesi'nin alt-alan adı olarak google.stanford.edu alan adını kullandı.


Şuan günümüzde kullanılan alan adı ise 15 Eylül 1997 tarihinde etkinleştirilirken 4 Eylül 1998 tarihinde Google resmen kurulmuştur. Şirketin merkezi ise Google kurucularının arkadaşı Susan Wojcicki adındaki birinin Menlo Park, Kaliforniya Abd'de bulunan garajı olarak belirtildi. Google'ın ilk çalışanı ise yine Standford Üniversitesinde doktora yapan öğrencilerden biri olan Craig Silverstein olarak bilinir. Şuanda günümüzde dünyanın en büyük arama motoru olarak kabul edilen Google, aylık milyarlarca ziyaret almaktadır. En çok ziyaret edilen websiteleri arasında da lider durumda yer almaktadır.


İlginizi Çekebilir
1- SEO İçin Siteye Backlink Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler!!
2- TrustRank Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl Çalışır?
3- SEO ile Uzun Makale Yazmanın Ne Gibi Bağlantısı Var?
4- Alexa Rank Sıralaması Yükseltmek İçin 10 Adımda Dev Kılavuz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..