Türkiye'de Kaç Tane Websitesi Var ve Sayısı? Şaşırmamak Elde Değil! - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

3 Eylül 2019 Salı

Türkiye'de Kaç Tane Websitesi Var ve Sayısı? Şaşırmamak Elde Değil!

Türkiye'de Kaç Tane Websitesi Var ve Saysı? Şaşırmamak Elde Değil! - Kurgu Gücü
Türkiye'de Kaç Tane Websitesi Var ve Saysı? Şaşırmamak Elde Değil!
İnternetin bulunmasının ardından websiteleri kurulmaya başlandı. Firmalar da dahil olmak üzere herkes websitesi kurarak, marka tanıtmak, ürün satmak reklam yapmak ya da hobi amaçlı websitesi kurabiliyor. İşte bu noktada da Türkiye'de kaç tane websitesi var sorusu akıllara takılıyor. Biz de sizler için bazı araştırmalar yaptık ve Türkiye'de kaç websitesi var sorusuna cevap bulduk..


Türkiye'de Kaç Tane Websitesi Var?

Dünya'da milyarlarca websitesi bulunuyorken Türkiye'deki websitelerin sayısı da bir o kadar fazla desek doğru olacaktır. Çünkü gerçekten o kadar çok websitesi var ki duyacağınız rakam sizi çok şaşırtabilir.. Bunun yanı sıra website tasarımı yapan kişilerin de sayısı da oldukça fazla. Bunu da genelde ülkemizde para kazanma amaçlı yapıldığını söylemek mümkün olacaktır.



Genel olarak bakıldığında bir kişi en az 7 site açtığı için duyacağınız rakamsal değerlerde oldukça fazla. Sonuç olarak bir kişinin 7, 8 tane websitesi açması sonucunda da Türkiye'de kaç tane websitesi var sorusuna yaklaşık olarak 70 milyon diyebiliriz. Bunlar içinde ise genel olarak bir çoğu aktif olmadığı için aktif olarak 15 milyonluk bir kesimin internet sitesi faaliyet gösteriyor. Bunların dışında kurulan sitelerin geneli ise ne bir değişiklik ne bir güncelleme ne de buna benzer herhangi bir faaliyet göstermeden duruyor. Kimileri ise kapanıp gidiyor. Şunu da söylemek gerekirse Türkiye'de kaç internet sitesi var sorusuna tam olarak bir rakam vermek kesinlikle mümkün değildir. Hergün, her dakika, her saniye yeni yeni websiteleri kuruluyor ve bu bağlamda da bunu hesaplamak ve araştırmasını yapmak aylar sürebiliyor. Bu nedenle de net bir rakam söylemek ya da anlık olarak bir rakam söylemek mümkün değildir.


Son olarak şunu da eklemeliyiz ki hergün her ay yeni yeni websiteleri kuruluyor olsa da bunun beraberinde internet ortamında tutunamayıp kapanan ya da kullanılmayan websiteleri de bulunuyor.

İlginizi Çekebilir = En Çok Ziyaret Edilen ve Tıklanan Haber Siteleri: Türkiye TOP 20
İlginizi Çekebilir = Google İlk Sayfada Çıkmak İçin En Doğru 9 SEO Detayı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..