Google Adsense Otomatik Reklamlar Artık Yeni ve Özelleştirilebilir - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

9 Ekim 2019 Çarşamba

Google Adsense Otomatik Reklamlar Artık Yeni ve Özelleştirilebilir

Google Adsense Otomatik Reklamlar Artık Yeni ve Özelleştirilebilir - Kurgu Gücü
Google Adsense Otomatik Reklamlar Artık Yeni ve Özelleştirilebilir
Google Adsense, otomatik reklamları özelleştirdi ve artık uygun olan yerlere google kendi reklam ekleyecek. Peki otomatik reklamların işleyişi nasıl olacak, yeni özelleştirilebilir otomatik reklamlar için herhangi bir şey yapmam gerekiyor mu? diye merak ediyorsanız hepsini adım adım sizlere anlatacağız..


Eskiden de bildiğiniz üzere Google Adsense otomatik reklamlar seçeneği mevcuttu fakat özelleştirilebilir özelliği mevcut değildi. Artık Google yeni otomatik reklamlar sayesinde sizlere daha reklam sunma avantajı sağlayacak. Nasıl mı? Kendi başımızdan geçen bir olayı sizlere anlatarak konumuza devam edelim. Devam etmeden önce Adsense sitemi neden onaylamıyor diyorsanız buraya tıklayarak inceleyebilir ve bilgi alabilirsiniz.

Bundan birkaç gün öncesinde Adsense reklamı eklemediğim bazı alanlarda reklam görünmeye başladı. Bu nedenle de elbette kullanıcı deneyimini etkiyecek diye araştırma içine girdim fakat herhangi bir sonuç bulamadım. Bunun üzerine Google Adsense'in yeni otomatik reklamlar güncellemesi getirdiği öğrendiğim ve hemen Adsense panelime giriş yaptım ve incelemeye başladım. Bazı adımlardan sonra öğrendim ki Google Adsense özelleştirilebilir otomatik reklamları sitemde devreye soktuğu için Adsense'in kendisi oralara reklam eklemiş. Ben bunu bilmediğim için acaba siteme bir şeyler mi oldu da sıkıntı yaşıyorum diye korksam da korkulacak bir şey olmadığını anlamış oldum.

Bakınız = Adsense PİN Kaç Günde Gelir-Adsense PİN İsteme

Google Adsense Yeni Otomatik Reklam Özellikleri

Önizleme = Reklamları yayınlamadan önce nasıl göründüğüne bakma imkanı.
Reklam Biçimleri = Siteniz hangi Adsense Reklam Türleri görünmesini istiyorsanız onu belirleyebilirsiniz.
Eşleştirilen İçerik = Kullanıcılarınıza reklamlarla birlikte sitenize ait içerik önerilerinin gösterilmesine olanak tanır.
Reklam Sayısı = Sayfalarınızda göstermek istediğiniz reklam sayısını kontrol edebilmenizi sağlar.
Otomatik Reklamlar = Reklam sayısını her sayfanın uzunluğuna göre dinamik olarak ayarlar.
Hariç Tutulan Sayfa Sayısı = Otomatik reklamların sitenizdeki her bir sayfada veya bölümde gösterilmesini engelleyebilirsiniz.
NOT = Sitenizde doğru reklam kurulumunun yapıldığından emin olmak için ayarlarınızı 27 Ekim 2019 tarihine kadar gözden geçirin.

Bakınız = Adsense Ödeme Eşiği Nedir - Adsense Ödeme Yöntemi Ekleme

Google Adsense Otomatik Reklam Eklemesini İstemiyorsam ne yapmalıyım?

Kullanıcı deneyimini oldukça kötü etkiler diye korktuğunuz için Google'ın kendi eklediği reklamları ben kaldırmak istiyorum diyorsanız, bunu yapmak elbette mümkün. Nasıl mı aşağıdaki adımları inceleyin..


  • İlk olarak Adsense panelinize buradan giriş yapın.
  • Ardından sol menüde yer alan "Reklamlar" ardından da "Genel Bakış" seçeneklerine tıklayın.
  • Karşınıza tüm siteleriniz çıkacak. Orada hangi sitenizde düzenleme yapacaksanız onun karşısındaki kalem simgesi yani "Düzenle" seçeneğine tıklayın.
  • Sonra karşınıza sitenizin önizlemesi çıkak. Hangi sayfanızdaki Google'ın eklediği reklamları kaldırmak istiyorsanız o sayfanın linki üstte bulunan alana yapıştırın ve önizleme seçeneğine tıklayın.
  • Sonra hem mobil hemde masaüstü sayfanız görünecek. Her ikisinde de kaldırmak istediğiniz reklam alanının önizlemesinin bulunduğu yerdeki "Sil" butonuna basıp, Adsense'e geri bildirim göndererek silme işleminizi yapın.
  • Bütün silme işlemlerini bu şekilde yaptıktan sonra sağ alt tarafta yer alan "Siteye Uygula" seçeneğini tıklayarak işleminizi tamamlamış olun.

Bakınız = Adsense Etkin Olmayan Reklamları Nereden Bulabilirim?

Google Adsense, Otomatik reklamlar için artık tüm reklam kodlarında çalışma imkanı sağlıyor.
Eğer ki otomatik reklamları bir siteye veya sitenizin bir bölümü için aktif ettiyseniz sadece normal reklam birimleri içeren sayfalar bile otomatik reklamları otomatik olarak göstermeye başlayacaktır.
Oldu ki gösterilmesini istediğiniz bir otomatik reklam varsa gösterilmesini istemediğiniz sayfaların URL'sini "Hariç Tutulan Sayfalara" ekleyebilirsiniz. Buna örnek verecek olursak, otomatik reklamları ister ana sayfanızda isterseniz de sitenizin belirli alanlarının tamamında kapatma imkanınız vardır. Adsense içerik sorunlarını giderme yolları için buraya tıklayarak detaylı bilgi alabilirsiniz. Bilgiler Adsense sayfasından ve Adsense'in gönderdiği mail üzerinden yararlanılarak paylaşılmıştır.

İlginizi Çekebilir
1- Adsense Yeni Site Ekleme Nasıl Yapılır?
2- Adsense Güncelleme! Politikalara Önemli Güncelleme Geliyor
3- Google Adsense Kaç Reklam Tıklama Başına Ne Kadar Veriyor?
4- Ücretsiz Google Adwords Kupon Kodu 100 TL Kazanın!
5- Adsense Sitemi Hala İnceliyor | Sitenizi İnceliyoruz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..